Een multi-tasker voor een stralende huid.

06:27 - 03:52
luistertijd 06:27 - leestijd 03:52

Nieuw: Alpha-H Liquid Gold Resurfacing Cleansing Cream

De nieuwe Liquid Gold Resurfacing Cleansing Cream tilt het begrip reinigen letterlijk naar een hoger niveau. Deze luxe, multifunctionele crème cleanser gaat namelijk een flinke stap verder dan alleen oppervlakkig reinigen. We stellen je dan ook graag voor aan je nieuwe reiniger, at-home peeling én gezichtsmasker. En wist je dat ‘ie je ook helpt beschermen tegen vroegtijdige veroudering als gevolg van luchtvervuiling? We vertellen je er in dit artikel alles over.

Een ware multi-tasker

Zoals het een goede gezichtsreiniger betaamt, verwijdert Liquid Gold Resurfacing Cleansing Cream make-up, vuil en talg op grondige maar milde wijze. Een uitgekiende combinatie van fruitzuren in hoge doseringen maakt van dit product echter een ware multi-tasker. Perfect voor mee op reis deze zomer, want deze alleskunner vervangt verschillende tubes en potjes met skin care en bespaart zodoende flink wat ruimte in je bagage.

Shop hier online

 

Glycolzuur (7.5%), melkzuur (2%) en lime pearl extract (een recent ontdekt fruitzuur, gewonnen uit caviar limes die groeien aan de Australische oostkust) geven de huid namelijk meteen een lichte peeling. Dode huidcellen worden afgevoerd, de huidvernieuwing krijgt een boost en de exfoliërende werking helpt oppervlakkige lijntjes, pigmentvlekjes en littekentjes vervagen en grove poriën minder zichtbaar te maken. Zo werk je elke dag aan een gladder en egalere huid en frissere teint. Bij dagelijks gebruik is de aanschaf van een aparte scrub bovendien overbodig. Handig!

Let op! De fruitzuren maken je huid wel gevoeliger voor de zon; gebruik deze reiniger dus altijd in combinatie met een zonbeschermingsproduct van minstens factor 50. Corine schreef eerder dit jaar een artikel over Alpha-H en zonbescherming tijdens haar reis door Australië; lees het hier nogmaals.

Luchtvervuiling een grote boosdoener bij vroegtijdige huidveroudering

Deze slimme reiniger helpt daarnaast beschermen tegen door luchtvervuiling veroorzaakte vroegtijdige veroudering. Wist je dat fijnstof moleculen twintig keer kleiner zijn dan een porie opening? Roet, koolwaterstof en uitlaatgassen slaan neer op de huid, dringen de poriën binnen, tasten het metabolisme en de barrièrefunctie van de huid aan en veroorzaken oxidatieve schade. Gevolg: een vale teint, vroegtijdige rimpels, verlies van vocht en stevigheid en pigmentvlekjes.

Een klinische studie uit 2010, uitgevoerd onder 400 vrouwen, toonde een direct verband aan tussen luchtvervuiling en huidveroudering. De studie wees namelijk uit dat een toename van roet en uitlaatgassen leidt tot 20% meer pigmentatie op voorhoofd en wangen.

Shop hier online

 

Geen overbodige luxe

Je huid van verontreinigingen ontdoen is dus geen overbodige luxe. Fruitzuren, met name glycolzuur, hebben een zeer kleine moleculaire structuur en kunnen tot in de poriën doordringen waar het opgehoopt vuil en daaraan gekleefde fijnstof moleculen losweekt en zo zorgt voor intensieve en grondige reiniging en preventie van bovengenoemde schadelijke effecten.

Op een diep gereinigde huid, die ook meteen is ontdaan van dode huidcellen en fijnstof, kunnen serums en crèmes veel beter inwerken, is foundation makkelijker en mooier aan te brengen en hecht je concealer zich niet aan opgehoopte droge, dode huidcellen. De fruitzuren zorgen daarnaast voor het afremmen van de talgaanmaak. Dit maakt de Liquid Gold Resurfacing Cleansing Cream ook zeer geschikt voor de wat vette of onzuivere huid. Je huid voelt na gebruik super schoon aan en heeft een gezonde glow.

Toename van de huideigen hyaluronzuur aanmaak

Melkzuur helpt de huid bovendien beschermen tegen schadelijke bacteriën en zorgt voor significante toename van de huideigen hyaluronzuur aanmaak in de diepere huidlagen. Daarnaast is ook nog eens een flinke dosis hyaluronzuur aan deze reiniger toegevoegd ter verdere ondersteuning. Hyaluronzuur trekt tot duizend maal haar eigen gewicht aan water aan en zorgt dat dit vastgehouden wordt in het epidermis, wat de huid meer volume geeft en sterk hydrateert. Een droge of trekkerige huid na het reinigen is hiermee dus verleden tijd.

Breng je huid weer in balans

De verbeterde hydratatie brengt de huideigen vet-/vochtbalans in evenwicht, waardoor de huid barrière versterkt en de huid beter bestand raakt tegen invloeden van buitenaf. Dit helpt op lange termijn een gevoelige huid voorkomen. Ook sheabutter en groene thee helpen de huid vocht vasthouden, voeden, verzorgen en de huid barrière ondersteunen.

Hoe gebruik je de Liquid Gold Resurfacing Cleansing Cream?

Je masseert de fluweelzachte textuur in op een droge huid, waarbij je contact met de ogen vermijdt. Voeg een paar druppels water toe om een romige emulsie te creëren. Blijf inmasseren, daarna verwijderen met ruim warm water of een warm kompres. Hoe grondig deze reiniger is, merk je wanneer je na het reinigen een wattenschijfje met tonic of lotion over je huid haalt… geen spoortje vuil meer te bekennen!

Ook fijn als peeling en masker

De Liquid Gold Resurfacing Cleansing Cream is vrij van zeep en andere detergenten en bevat geen uitdrogende sulfaten of schuimvormende stoffen. Deze crème reiniger schuimt dus niet en is daardoor ook te gebruiken als at-home peeling of exfoliërend, hydraterend gezichtsmasker. Aanbrengen op een (schone) droge huid, 3 tot 5 minuten laten intrekken en verwijderen met warm water. Tijdens het intrekken voel je de welbekende tinteling van Liquid Gold. Je merkt dat het product werkt. Immers… it’s all about the tingle!

Het resultaat: een schone, gehydrateerde, babyzachte huid en frisse, egale, Instagram-ready teint!

Shop hier online

 

 

Shop hier online

 

Lees ook