Wat een vriendelijke methode voor een mooi gebit!

05:04 - 03:02
luistertijd 05:04 - leestijd 03:02

Natuurlijk stel je je zelf wel eens de vraag of je als beautyjournalist niet zelf het perfecte gezicht ´hoort´ te hebben en the perfect body, maar het feit is dat ik dat niet heb en nooit heb gehad. Hoewel, het perfecte lichaam had ik toen ik 20 was, een perfect symmetrisch gezicht heb ik nooit gehad, maar wel een mooie huid! Ha!

Alles staat scheef;-)

Mijn wenkbrauwen staan scheef, mijn ogen staan scheef, zelfs mijn kin staat scheef (ik vermoed dat het door een racefiets ongeluk ook schever is komen te staan), en mijn tanden staan scheef. Een overbeet, een te kleine onderkaak. Er klopt niets van. 

Foto boven is de stand van zaken aan het begin en foto onder is mijn gebit na bijna 10 maanden en 20 bitjes verder. Ik verwacht medio november klaar te zijn.

 

Beauty is meer dan het perfecte plaatje

Toch heb ik er nooit onder geleden, omdat beauty meer is dan een perfect plaatje. Beauty is een drie dimensionaal geheel waarbij ook nog eens innerlijk, je uitstraling en je non verbale communicatie een rol spelen. Je energie, de blik in je ogen, je vrolijkheid, en in mijn geval ook mijn scherpzinnigheid;-)

Mijn vriend grapt wel eens dat ik lief leuk schattig en grappig ben maar ook veel te pienter. Maar dat komt mij in mijn vak als uitgever en journalist van het grote beautynieuwsplatform in Nederland alleen maar uit;-)

Een mond vol metaal weerhield mij

Ik heb wel eens overwogen om naar de orthodontist te gaan, maar een mond vol metaal weerhield mij er toch echt van. Het ziet er niet uit en het is bere ongemakkelijk. Kortom, de voordelen wogen voor mij niet op tegen de nadelen. 

Ik ging niet over een nacht ijs…

Totdat ik werd voorgesteld aan Invisalign. Kunststof bitjes die je over je tanden en kiezen schuift om ze weer in gareel brengen. De crowding, een stukje overbite. Maandenlang heb ik er over nagedacht voordat ik een besluit nam. Moet je zoiets nog wel doen op je 53ste, verandert je gezicht erg, houd ik zo´n behandeling wel vol? 

Je moet toegewijd zijn

Ik bedoel, ik ben wel ruim 10 maanden bezig en de kunststof hoesjes moet je bij voorkeur 22 uur per dag inhouden. Alleen met eten en drinken gaan ze eruit. En als de behandeling klaar is, zul je de rest van je leven drie nachten per week een retainer-bitje moeten dragen om terugval te voorkomen. 

Vijf miljoen mensen gingen mij voor

Vele reviews las ik, met name uit Amerika op Realself.com, eerlijke reviews over klein en groot ongemak, over mooie resultaten uiteindelijk. Over het toch wel enorme draagcomfort afgezet tegen traditionele beugels. Vijf miljoen mensen zijn mij inmiddels voor gegaan en hebben een prachtige glimlach. 

Naarmate je ouder wordt, kunnen je tanden steeds schever gaan staan

Ik bedacht me ook dat naarmate ik ouder word en mijn botmassa slinkt, dus ook mijn schedel kleiner wordt, de crowding alleen maar toeneemt. Nu kan ik dat mooi laten expanderen. Geen gek idee! 

 

Ik sprak erover met mijn lief. Want ja, hij moest er tegenaan kijken en mijn eventuele gezeur aanhoren het komende jaar. Hij moedigde me aan. Net zoals collega´s in het beautyvak die mij al voorgingen of nog bezig zijn. Go for it, klonk het unaniem. 

Sympathieke behandeling

So I did. Ik ben nu een dikke maand aan het ´beugelen´. In deze video laat ik je zien zien hoe het voortraject gaat bij de tandarts. Ik kan alvast verklappen dat het de eerste weken een beetje afzien is, maar dat het steeds beter gaat. Wat een sympathieke behandeling!

Medio juli laat ik jullie mijn eerste review lezen en kan ik ook al wat resultaat laten zien. Omdat het kunststof bitjes zijn, gaat het langzaam.

Over enkele weken ga ik je meer vertellen over de achtergronden van deze behandeling. Raak je ook geïnspireerd? Please note: ik ben inmiddels op eigen verzoek van behandelaar geswitched omdat ik problemen kreeg, dus de behandelaar die je in de film ziet, is niet meer degene bij wie ik nu onder behandeling ben.

 

 

 

Monique krijgt deze behandeling aangeboden door Invisalign Nederland.

Lees ook