En dan klopt hannah aan de deur...met Touch of Silk

08:18 - 04:59
luistertijd 08:18 - leestijd 04:59

mijn racefiets

Klaboem…..en daar lag ik dan, op de grond.Licht in het hoofd. Het was raar maar ook niet onprettig, ik voelde me eigenlijk wat afwezig. Ik hoorde een mannenstem naast me ‘ gaat het, gaat het….’ Uhhh, ja ik geloof het wel, maar ik blijf even liggen als je het niet erg vind. Geen idee wie die man was, ik deed niet langer dan een paar seconden mijn ogen open en sloot ze weer.

Geblokkeerd voorwiel

Ik nam de tijd en ik ging even terug naar hetgeen gebeurd was. Het voorwiel van mijn racefiets was abrupt geblokkeerd geraakt in wat rul zand, terwijl ik een heuveltje op wilde gaan. Ik was met vaart gelanceerd. Over het stuur van mijn racefiets heen, met mijn gezicht tegen een houten hek, gemaakt van boomstammetjes. Vol in het gezicht, en de klap had me weer terug gebounced op de grond, de fiets nog tussen mijn benen.

‘Dat ziet er niet best uit’

Er kwamen nog twee mannen aanlopen. Ik zag hoe ze over me heen stonden gebogen. Ik hoorde zeggen ‘ dat ziet er niet best uit, je gezicht, je lip.’ Ik probeerde te verliggen, want mijn rechterschouder lag toch niet helemaal lekker. Maar eigelijk vond ik het allemaal wel prima. Ik lag daar. Versuft, mannetjes over me heen turend. ‘Is hij gescheurd, die lip?’ vroeg ik, maar ze konden het niet zien. Ze keken nog een beetje verder om te kijken of mijn tanden niet gebroken waren. En ik dacht: hou toch je kop. Ik wil dit eigenlijk allemaal helemaal niet weten, laat me maar met rust. Wat een klap zeg, nooit eerder mee gemaakt. Beangstigend gewoon.

Een dag na het ongeluk

Een dag na het ongeluk

Onder de schaafwonden

Ik werd overeind gehesen, de gekapseisde Lindeboom, op dat lamlendige hek gezet notabene, nog altijd versuft, ik voelde wel dat mijn midden gezicht een beetje vreemd voelde. Ik werd naar mijn caravan gebracht, op de camping in Bakkum, met doekjes met 100% alcohol in mijn hand. Ik moest de boel maar even schoonmaken en dat deed ik. wow, ik stond in de fik, wat deed dat zeer en ik zag mijn gehavende gezicht in de spiegel. OMG!

Geen breuken, wel hersenschudding

Bij de Eerste Hulp in een Amsterdams ziekenhuis toch maar even laten checken of ik geen breuken aan tanden, kaken en armen had. Maar het zag er goed uit, wat een geluk! Nu ja, wel een lichte hersenschudding en verwarring. En kneuzingen en flinke schaafwonden.

Opgeblazen en stijf

En toen mijn bed in. De schaafwonden waren schoon. Slapen en maar snel vergeten. De volgende morgen was natuurlijk geen pretje. Ik voelde me totaal lamlendig, mijn hele lijf deed zeer, ik kon mijn rechterarm niet bewegen, ik had een bovenlip van formaat opblaaspop en de wonden begonnen pijn te doen, vooral in het zachte weefsel van mijn nek. Ik werd gedouched door man en kind en dook mijn bed weer in.

Schaafwonden schoonhouden

Hoe moest ik nou die wonden behandelen? Knock it off, maar ik heb nooit wonden. Manlief haalde betadine, gaasjes en pleisters. Ik zag bruin van de jodium en liet het verder maar aan de lucht drogen. Zakjes met ijs op mijn bovenlip, Arnica gel voor de gekneusde spieren en de enorme

blauwe plekken op bovenbeen

blauwe plekken op bovenbeen

blauwe plekken op mijn bovenbenen, waarin het stuur terecht was gekomen.

Trekkende korsten in zachte huid

Omdat de schaafwonden natuurlijk korstjes kregen werd het bij wakker worden steeds lastiger om de harde, strakgetrokken huid soepel te krijgen, vooral in hals. Dus nam ik ’s ochtends eerst maar een warme douche om de huid te weken en zacht te maken, en dan kon ik tenminste mijn hoofd weer recht op houden. Man, man, man…

Siliconenolie met de post

Tot dat er een grootverpakking Touch of Silk binnenkwam. Van hannah. Ik kende het natuurlijk al, ik kende de liefhebbers en de dislikers. Siliconenolie met vitamine A,C en E. Ik ben gaan smeren (op de dichte wond), het gaf verlichting. Wat zeg ik, verlichting? Ik smeerde de hele dag door, mijn mondgebied, de hals, de kaaklijn en ik zag het wonder geschieden.

vlnr: drie, vijf en zeven dagen na het ongeluk

vlnr: drie, vijf en zeven dagen na het ongeluk

De harde wonden werden al snel zachter, de korsten losten op in het niets, ik zag ze elke dag kleiner worden en eraf vallen. En de huid eronder zag er fris en sterk uit. Wow, echt wow. Dit had ik zo nodig, nooit geweten dat schaafwonden zo pijnlijk zijn omdat ze trekken aan de huid.

Ze smelten als sneeuw voor de zon weg

Hoe kon dat nou? Ik bedoel, Touch of Silk is toch eigenlijk bedoeld als een finisher voor je gezichtshuid om te matteren en te beschermen? Juist voor hetgeen waarvoor ik niet zo geweldig vind werken. Maar als wondgenezer is hij top!

En logisch, want siliconen zijn natuurlijk uitstekende wondgenezers. Ze sluiten de huid af waardoor er geen overbodig vochtverlies plaatsvindt, maar ze laten de huid wel ademen. De toegevoegde vitaminen zijn anti oxidanten en celactivators, en helpen de celkernieuwing.

Ik raakte nu zo vertrouwd met het gebruik van deze gel (ik mag het eigenlijk geen gel noemen, maar het is wel een gelachtig product) dat ik blij ben een grootverpakking te hebben en daarnaast nog een kleine tube voor in de tas.

vlnr: acht, tien en twaalf dagen na ongeluk

vlnr: acht, tien en twaalf dagen na ongeluk

Ik ben meerdaags blijven smeren met Touch of Silk en toen de korsten eenmaal verdwenen waren heb ik het nog een tijdje alleen gebruikt en ben daarna over gegaan op skincare serums waarover ik Touch of Silk weer deed. Ook nam ik steeds vaker na een douche moeiteloos mijn lichaamshuid mee. Lekker voor het decolleté, de droge bovenarmen….

Inmmiddels gaat het uitstekend met de plekken. Onder mijn neus zit een klein litteken dat nog wat lichtrood is, maar ach. In de nek is er helaas wel pigmentvorming ontstaan, onvermijdelijk met die zomer voor de deur, hoe zeer ik ook smeerde met uv filters, maar een beetje goede foundationpoeder erover en het is weg. Ik ben blij dat ik zo goed hersteld ben, ik neem die plekjes op de koop toe.

Nu de schouder nog…

Er rest mij nog een ding: ik bleek na een MRI scan toch een scheurtje in de schouderkop te hebben rechts en dit moest langzaam herstellen. Ik ben inmiddels bezig met fysiotherapie en mijn geliefde Gyrotonic lessen, om de spieren en pezen van mijn rechterarm weer flexibel te krijgen, en het kapsel dat rond de schouderkop zit. Want de stijfheid nam door de weken heen dermate toe dat ik mijn arm niet meer omhoog kreeg. Het kost even tijd, maar het zal goed komen.

vlnr: mijn hals na tien weken, en het litteken onder de neus is ook bijna geheel weg

vlnr: mijn hals na tien weken, en het litteken onder de neus is ook bijna geheel weg

Ik kan maar een ding zeggen: zet Touch of Silk van hannah permanent in je ehbo kastje.

En mijn racefiets? Die staat voorlopig even stil. ‘Meiden van 50 horen niet op de racefiets’, zei een arts nog tegen mij. Maar dat leg ik naast me neer. Volstrekt.

 

hannah touch of silkIK BIED JE AAN!

Omdat ik zo ondersteboven ben van de werking van Touch of Silk en ik vind dat iedereen dit zou moeten ervaren, verloot ik een aantal van deze prachtige producten onder mijn lezers. Ga hier naar het actieformulier om mee te doen.

Lees ook