Effectieve producten met een schitterende skin finish

05:09 - 03:05
luistertijd 05:09 - leestijd 03:05

Verantwoord zonnen met ZO Skin Health en Colorescience

We hebben al volop van de zon kunnen genieten tijdens een aantal heerlijke dagen met zomerse temperaturen. Maar hoe fijn dat ook is en hoe vrolijk we ook worden van de zon… blootstelling aan de zon brengt nu eenmaal risico’s met zich mee voor je huid. In dit artikel vertellen we je daarom wat de ultieme voorbereiding is om verantwoord te zonnen tijdens het voorjaar en de zomer. En tevens geven we shoptips voor enkele hoogwaardige zonbeschermingsproducten van ZO Skin Health en het minerale make-up merk Colorescience.

Ontwikkeld door een gerenommeerde dermatoloog

De producten van ZO Skin Health, ontwikkeld door de wereldwijd gerenommeerde dermatoloog Dr. Zein Obagi, bieden een superieure bescherming at all times, waarover we je in dit artikel graag meer vertellen. Maar eerst staan we stil bij het voorbereiden van je huid op blootstelling aan de zon. Een stap die vaak nog over het hoofd wordt gezien.

Het BeautyJournaal testteam mocht enige tijd geleden Dr. Zein Obagi persoonlijk ontmoeten bij een persevenement in Amsterdam. Lees hier het verslag.

Een goede voorbereiding…

Een gezonde huid is het best voorbereid op alle weersomstandigheden. Door je huid goed te verzorgen, zorg je voor een tolerantere huid die best af en toe in de zon kan. De huidverbeteringsproducten van Dr. Zein Obagi hebben verschillende protocollen voor diverse huidproblemen. De ultieme voorbereiding op de zon is het Skin Brightening Programme met C-Bright en Brightalive, Daily Power Defense met de Oclipse Sunscreen + Primer SPF 30, aangevuld met Brightenex voor de avond.

Ook Loes kreeg met Zo Skin Health haar gezonde en zuivere huid terug; lees het hier.

Bescherming door gefractioneerde melanine

De Oclipse Sunscreen + Primer SPF 30 maakt gebruik van een systeem van meervoudige zonbescherming dat over het volledige spectrum bescherming biedt tegen UVA en UVB-straling. Gefractioneerd melanine beschermt de huid tegen verouderende effecten van HEV-licht. Melanine is van nature ook in de huid aanwezig en vormt het natuurlijke beschermingsmechanisme tegen de zon. Bij blootstelling aan de zon komt het melanine naar het huidoppervlak (dit is waarom je bruin wordt in de zon) en vormt een beschermlaagje. De melanine in de Oclipse Sunscreen + Primer SPF 30 ondersteunt dit proces van buitenaf.

Een universele tint en een matte, zijdezachte finish helpen de zichtbaarheid van imperfecties te verminderen. En vergeet vooral niet om de bovengenoemde Getting Skin Ready producten van ZO Skin Health vooraf te gebruiken. Zo houd je de vorming van ongewenste pigmentvlekjes, of nog erger, een zwangerschapsmasker (melasma) onder controle.

Corine onderging een uitgebreide kuur met de producten van ZO Skin Health en ZO Medical om haar melasma onder controle te krijgen en houden. Lees haar review hier nogmaals.

Een gouden duo voor zomerse dagen

Het ultieme huidproduct voor op het terras is Oclipse Daily Sheer SPF 50 met daaronder Daily Power Defense. Een gouden duo voor zomerse dagen. De antioxidanten in Daily Power Defense geven de eerste bescherming tegen vrije radicalen en een mooie verzorging.

Oclipse Daily Sheer SPF 50 is de nieuwste zonbescherming van ZO Skin Health. Inderdaad, nieuws onder de zon. Het fijne van deze niet-vette zonnebrand is dat hij zich naadloos aanpast aan de kleur van je huid, waardoor je een prachtig transparante, matte finish krijgt. Deze zonnebrandcrème biedt niet alleen extra hydratatie, maar helpt de natuurlijke vochtbalans van de huid op peil te houden.

Om altijd bij je te hebben: minerale make up met SPF

Voor een onverwacht terrasje tussendoor is minerale make up met SPF in je handtas aan te raden, zoals de unieke Sunforgettable Brush on Sunscreen SPF 50 van Colorescience. Dit product is dankzij de Brush-on bescherming ideaal om mee te nemen, gemakkelijk aan te brengen en blendt mooi in je huid.

BeautyJournaal schreef al eerder over dit bestselling product; lees het artikel hier nogmaals.

Het biedt een krachtige SPF 50 UVA-/UVB-bescherming en heeft een transparante, natuurlijk ogende dekking, alsof je een prachtige make-up draagt. Zo kun je gezicht wat bijpoederen en tegelijkertijd optimaal beschermen tegen de zon.

Iedere twee uur opnieuw aanbrengen

Als je van de zon geniet, houd dan in gedachten dat je altijd na 2 uur weer opnieuw een SPF moet aanbrengen. Hoe hoog deze ook is, want na 2 uur is de zonbeschermende kwaliteit van de SPF met 85% gereduceerd. Denk dus niet dat je met een SPF 50 de hele dag beschermd bent tegen de schadelijke effecten van de zon.

Probeer tussen 12.00 uur en 15.00 uur de zon te mijden door in de schaduw of onder een parasol te blijven. Op deze manier – in combinatie met effectieve zonbeschermingsproducten – kan ook jij op een verantwoorde manier de zon tegemoet zien komende zomer.

Lees ook