En… wat is het eindoordeel?

05:44 - 03:26
luistertijd 05:44 - leestijd 03:26

Corine test ZO Medical tegen melasma: een half jaar verder

De afgelopen periode heb je op BeautyJournaal mijn melasma behandeling met de producten van ZO Medical en ZO Skin Health door arts Catharina Meijer kunnen volgen.

Gemist?

Een heus protocol?!

Dat was in het begin wel even wennen. Daar waar mijn verzorgingsroutine voorheen bestond uit reinigen, een serum en een dag- of nachtcrème, was ik na mijn bezoek aan Catharina opeens met een hele reeks producten in de weer. ’s Ochtends en ’s avonds. Het heeft me verbaasd hoe snel je hier aan went en zodra je de volgorde van de producten eenmaal uit je hoofd kent – en dus geen spiekbriefje meer nodig hebt in de badkamer – neemt het ook nauwelijks extra tijd in beslag. Inmiddels valt mijn nieuwe smeerroutine niet meer weg te denken uit mijn dagelijks leven.

Bezoek hier de website S-K-I-N van arts Catharina Meijer

Doornemen Protocol DermaClinic

Catharina Meijer neemt met mij het protocol door.

Bootcamp voor je huid

Niet alleen de hoeveelheid producten was even wennen, ook wat de producten doen met je huid is niet mis. De eerste paar weken tintelde mijn huid enorm bij het aanbrengen van de producten en had ik vaak de eerste tien minuten een rood hoofd. Vervelender waren de velletjes op mijn kin en mijn neus, die over het algemeen in de loop van de dag tevoorschijn kwamen. Na een paar weken verdwenen de velletjes helemaal en begon mijn huid te wennen aan de nieuwe producten.

ZO Medical is bootcamp voor je huid. Je huid wordt aan het werk gezet om een gezond canvas te produceren. Je ziet dat en je voelt dat. Deze bootcamp heeft ook iets verslavends. Ik vind het inmiddels fijn wanneer ik mijn huid voel tintelen na het aanbrengen van de producten. Net zoals dat ik soms kan genieten van spierpijn na een rondje hardlopen. Het gevoel dat je goed bezig bent.

Een foto zegt meer dan duizend woorden

En dat deze bootcamp voor mijn huid zijn vruchten heeft afgeworpen, kan ik het beste laten zien door mijn ‘voor’ en ‘na’ foto naast elkaar te zetten.

ZO Medical Corine Voor en Na

Links voor behandeling, rechts na behandeling

Na jaren zoeken, heb ik het eindelijk gevonden….

Wat mij betreft, zegt deze foto meer dan duizend woorden. En wat je van de foto wellicht niet kunt aflezen, maar wat voor mij – naast een mooie huid – minstens zo belangrijk is, is dat ik na jaren en jaren zoeken, uitproberen en weer teleurgesteld raken, eindelijk een productlijn heb gevonden, waarmee ik mijn melasma goed onder controle heb. Zelfs midden in de zomer of op een zonnige bestemming.

Puur natuur

Van vrienden en kennissen die mij een tijdje niet hebben gezien – en daarmee de verandering van mijn huid niet dagelijks hebben meegemaakt – krijg ik de laatste weken steevast complimenten. Ze vinden dat mijn huid straalt, een gezonde gloed heeft. Vorige week nog vroeg een vriendin mij, enigszins schoorvoetend, of ik soms injectables had gebruikt. Ze vond mijn huid zo mooi, dat kon vast niet puur natuur zijn. En nu komt het mooie… dat is het dus wel!

Heb ik een favoriet product?

Ook dat is een vraag die ik de laatste tijd regelmatig krijg, vooral van mensen die mijn melasma behandeling op BeautyJournaal hebben gevolgd. En dat is een lastige vraag, want een echte favoriet heb ik niet. In het begin ging de Restoracalm overal met me mee naar toe om velletjes op mijn kin mee in te smeren. Maar nu dat niet meer nodig is, kom ik meer en meer tot de conclusie dat mijn behandelprotocol een sluitend systeem is.

Er is niet één topper of één krachtige serum dat in zijn eentje verantwoordelijk is voor het eindresultaat. Het gaat om de combinatie van producten, het maatwerk pakket dat door Catharina speciaal is afgestemd op mijn huid. Waarbij het geheel meer is dan de som der delen. 1+1=3 bij Dr. Zein Obagi.

Eindoordeel

Ik ben onwijs blij dat Catharina en de producten van ZO Medical en ZO Skin Health op mijn pad zijn gekomen. In het afgelopen half jaar is mijn huid egaler geworden en heb ik mijn melasma onder controle gekregen. Ik ga zeker door met mijn smeerprotocol, want dat geeft mij de garantie (en daarmee een stukje rust in mijn kop) dat ik mijn egale huid kan behouden. Ook beginnende ouderdomslijntjes, vooral bij mijn ogen, zijn minder zichtbaar geworden en ik heb het idee dat hier zelfs nog meer verbetering te behalen valt in de komende maanden. Lekker doorsmeren dus.

Zoals gezegd, vragen deze producten wel een stukje toewijding en doorzettingsvermogen. Zeker de eerste weken komen de velletjes altijd op de momenten dat je er niet op zit te wachten en tintelt je gezicht vlak na het gebruik van de producten nog wel eventjes door. Het is bootcamp voor je huid, maar dan wel in een uiterst dankbare variant. Hard werken wordt beloond met een schitterend canvas.

Bezoek hier de website S-K-I-N van arts Catharina Meijer

Lees ook