Brands we love Colorescience/NuFACE/Zo Skin Health Geteste producten Gezicht Gezicht Zon Zon Special

Getest Sunforgettable Protection Duo zonbescherming

redactie, Corine
Geschreven door redactie, Corine

Een crème en een poeder voor optimale (minerale) bescherming

Een tijd geleden heb ik voor BeautyJournaal uitgebreid onderzoek gedaan naar minerale foundation, waarbij ik kennis heb gemaakt met het merk Colorescience. Dit merk heeft ook minerale zonbescherming in haar assortiment en dat maakte mij nieuwsgierig. Ik test daarom het zogenaamde Sunforgettable Protection Duo, bestaande uit Tint du Soleil in SPF 30 en de Sunforgettable Brush in SPF 50.

Waarom minerale zonbescherming?

Minerale zonbescherming legt een laagje over je huid, dat de zonnestralen weerkaatst. Dit in tegenstelling tot chemische zonbescherming, die de zonnestralen wel doorlaat in je huid en ze daar afbreekt. Colorescience gebruikt in haar zonbeschermingsproducten een combinatie van de minerale filters zinkoxide en titaniumoxide. Deze combinatie zorgt voor een bescherming tegen UVA en UVB stralen met een golflengte tussen de 290 en 400 NM. De meeste chemische filters beschermen daarentegen tegen straling tussen 290 en 340 NM. Dit is de golflengte van UVB straling, hetgeen betekent dat je met dergelijke chemische filters niet beschermd bent tegen UVA straling in het spectrum 340 tot 400 NM. Colorescience biedt deze bescherming wel.

Minerale zonbescherming is ook zeer waterresistent: mineralen lossen namelijk niet op in water. Wil je dit zelf uittesten? In het volgende artikel lees je alles over mineralen en de watertest.

Tint du Soleil in SPF 30

Naast zonbescherming biedt deze zonnecrème met een tintje ook huidverzorging. Peptiden (Palmitoyl Tripeptide 1 en 7) verbeteren de veerkracht van je huid, waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen. Ceramiden en lipiden helpen de huid om vocht vast te houden, waardoor deze gedurende de dag gehydrateerd aanvoelt.

Links: Tint du Soleil in Medium. Rechts: Sunforgettable Brush in Medium.

De Tint du Soleil is verkrijgbaar in 4 kleuren; light, medium, tan en deep. Ik kies voor de kleur medium. De crème heeft een dikke textuur. Voordat ik de crème op mijn gezicht aanbreng, warm ik hem even op tussen mijn vingertoppen. Na de crème met mijn vingers te hebben aangebracht, werk ik de crème uit met mijn beautyblender, voor een mooi egaal resultaat. Door het tintje, dat een goede dekking geeft, is een foundation hierna niet meer nodig. Het resultaat is mooi mat. Afpoederen is vrijwel niet nodig.

Toch pak ik een poedertje en wel die uit de Sunforgettable Brush, als tweede stap van het Sunforgettable Protection Duo.

Sunforgettable Brush in SPF 50

Dit is een handige kwast met mineraal poeder. Ik kies wederom voor de kleur medium. Je kunt de dosering van het poeder bepalen met de hoek waaronder je hem houdt; een beetje scheef is een beetje poeder, erg scheef is veel poeder. Het poeder uit de Sunforgettable Brush heeft een hele mooie fijne textuur die samensmelt met de huid. Je ziet het poeder vrijwel niet zitten. Je hoeft dus ook niet bang te zijn voor een ‘gepoederd’ eindresultaat.

Sunforgettable ProductenHandig om te weten! Het in laagjes aanbrengen (layeren) van je zonbescherming zorgt voor een extra bescherming omdat je in de praktijk eerder te weinig product dan teveel aanbrengt per laagje. Let wel: het is niet zo dat je de SPF van de laagjes mag optellen, het is de hoogste SPF van de laagjes die telt. SPF 30 + SPF 50 = SPF 50 in plaats van SPF 80.

Ook mijn lippen krijgen een beschermend laagje…

De Sunforgettable productlijn bevat ook een hele fijne lipgloss met minerale zonnefilter in factor 35. Deze verzorgende gloss in de kleur Rose – met onder meer peptiden – verzorgt mijn lippen en beschermt ze tegelijkertijd tegen de zon. En ook fijn… de lipgloss smaakt lekker fris naar munt. Nu nog een beetje mascara op mijn wimpers en ik kan zo naar buiten.

Proef op de som in Azerbeidzjan

Afgelopen juni was ik in Baku, Azerbeidzjan voor de Formule 1. Een bestemming waar de zon volop schijnt en zonbescherming extra belangrijk is. ’s Ochtends na het reinigen en verzorgen van mijn huid, bracht ik een royale laag Tint du Soleil aan en poederde ik af met de Sunforgettable Brush. Overdag heb ik regelmatig een nieuw laagje poeder aangebracht om beschermd te blijven. Door de handzame kwast is dat een fluitje van een cent. Je hebt zelfs geen spiegel nodig, wat bij het opnieuw insmeren met een zonnecrème meestal wel het geval is.

Mijn huid heeft de Formule 1 en het weekend in Baku prima doorstaan. Ik kan je deze fijne producten dan ook van harte aanraden.

Baku

 

Beste shopdeal
  • Pluspunten
  • Breedspectrum UVA en UVB bescherming
  • Waterbestendig
  • Mooie matte en natuurlijk ogende dekking
  • De Sunforgettable Brush maakt tussentijds bijpoederen erg makkelijk
  • Handig doseersysteem geeft de gewenste hoeveelheid poeder af
  • Minpunten
  • Geen

Over deze schrijver

redactie, Corine

redactie, Corine

Corine (1981) maakt deel uit van de BeautyJournaal redactie en is daarnaast ook freelance communicatieconsultant en tekstschrijver met een voorliefde voor beauty- en verzorgingsproducten. Ze is erg kritisch als het om verzorgingsproducten gaat, besteedt veel tijd aan 'vergelijkend warenonderzoek' en het uitpluizen van ingrediënten. Want hoe mooi de verpakking van een crème, lotion of lippenstift ook kan zijn... het gaat uiteindelijk om de inhoud.

1 reactie

  • Prachtige producten zijn het, ik gebruikte tint du soleil vorig jaar. Het is ook ongelofelijk waterproof.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.