Geen obsessie meer met mijn acne-huid. Ik kan eindelijk ontspannen!

10:08 - 06:04
luistertijd 10:08 - leestijd 06:04

Loes vertelt: Een nieuwe huid dankzij dr. Zein Obagi

Mijn naam is Loes Vonk, ik ben 27 jaar en woonachtig in Veghel. Ik kwam Claudia Anna van Liempd en Jaap Bastiaans – de eigenaren van JC Imp en De HuidAcademie – ruim anderhalf jaar geleden tegen tijdens een optreden van de River Aa Big Band, waar zij beiden deel van uit maken. Ik raakte met ze aan de praat en vroeg hen om advies. Je vraagt je nu vast af waarom, want BeautyJournaal is natuurlijk niet het platform om het over muziek of big bands te hebben…

Al sinds mijn pubertijd heb ik last van acne

De reden dat ik Claudia en Jaap om advies heb gevraagd, is dat ik sinds mijn pubertijd al last heb van acne, ontstekingen en de littekens ervan. Ik had op dat punt al verschillende producten gebruikt, detox-behandelingen en peelings ondergaan en zelfs producten op recept van de huisarts. Helaas mocht niks van dit alles baten.

Voordat ik aan de producten van ZO® Skin Health en ZO® Medical begon – de door de wereldwijd gerenommeerde dermatoloog Dr. Zein Obagi (hiernaast op de foto) ontwikkelde merken waar De HuidAcademie exclusief mee werkt – was ik er niet helemaal zeker van dat het effect zou hebben. Daarvoor had ik immers al zoveel producten, behandelingen en andere dingen geprobeerd, met weinig tot geen resultaat. Het was voor mijn gevoel een beetje de allerlaatste optie. Maar Claudia verzekerde me dat mijn huid door het gebruik van de ZO Skin Health en ZO Medical producten en de behandelingen écht gezonder zou worden.

Het BeautyJournaal testteam had in 2016 het voorrecht dr. Zein Obagi te ontmoeten. Lees hier het verslag.

Naar De HuidAcademie in Veghel

Ik mocht van Claudia en Jaap op een intakegesprek komen bij De HuidAcademie in Veghel en daar heeft huidtherapeute Emily Harks mijn huid geanalyseerd en een behandelplan opgesteld. Al binnen één week kon ik beginnen met de producten en behandelingen van dr. Zein Obagi. ’s Morgens gebruikte ik o.a. C-Bright, Brightalive en Brightenex 1%. C-Bright is een krachtig vitamine C-serum, dat de huidtoon egaler maakt en de structuur van de huid verbetert. Brightalive vermindert pigmentvlekken, egaliseert de teint en voorkomt nieuwe pigmentatie. Brightenex is een therapeutisch, krachtig anti-aging product dat tevens de huid een egale huidtoon teruggeeft. ’s Avonds gebruikte ik o.a. wederom Brightalive en Retamax: een krachtige, therapeutische aanpak van huidveroudering middels een hoge concentratie retinol in een micro-emulsiesysteem.

In het begin natuurlijk ontzettend spannend, ik was heel benieuwd hoe mijn huid zou reageren op de producten. De eerste dagen was mijn huid wat rood en schilferig. De huidtherapeute vertelde tijdens de intake al dat dit een normale reactie is, omdat mijn huid een huidtransformatie onderging om mijn zwakke huid te herstellen op weg naar een gezonde huid.

Behandelingen

Sinds ik bij de HuidAcademie onder behandeling ben heb ik al drie keer een peeling gekregen. De drie peelings die ik onderging bij De HuidAcademie waren de ZO Stimulator Peel, de ZO Stimulator Peel + Acne & Oil Control Treatment en de ZO 3-Step Stimulation Peel.

ZO Stimulator Peel
Een prettige behandeling om te krijgen. De peeling is gedaan om de gehele uitstraling van mijn huid te verbeteren. Het stimuleert de celvernieuwing en geeft een verheldering van de huid waardoor er een frisse, gezonde uitstraling tevoorschijn komt. Het fijne aan deze behandeling is dat er geen ‘downtime’ is, dus ik kon de dag er na gelijk weer aan het werk (in de horeca moet ik er natuurlijk representatief uitzien).

ZO Stimulator Peel + Acne & Oil Control Treatment
Mijn tweede peeling was ook een ZO Stimulator Peel maar dan met een Acne & Oil Control Treatment erbij. Het Sulfur Masque van ZO Skin Health is een detox behandeling voor je huid bij acne en een overtollige talgproductie. Dit masker is onderdeel van deze uitgebreidere behandeling, maar gebruik ik ook thuis twee keer per week. Toegevoegd aan de ZO Stimulator Peel gaf het een extra boost aan mijn huid. Ook deze behandeling was erg prettig om te krijgen; zelfs mijn handen werden gemasseerd toen het masker op mijn gezicht was aangebracht. Ook na deze peeling kon ik de dag erna gewoon weer aan het werk.

ZO 3-Step Stimulation Peel
De derde peeling die ik heb gekregen was de ZO 3-Step Stimulation Peel. Deze was iets heftiger dan de andere twee. Tijdens de peeling voelde mijn huid prikkelend aan en tintelde deze. Na deze peeling ben ik wel enkele dagen thuis geweest; ik begon aan het einde van de dag erna met vervellen. Kleine stukjes rondom de mond en bij mijn neus begonnen als eerst. Heel apart om zo je oude huid er af te zien gaan en daaronder een frisse nieuwe huid te zien. Het was wel erg lastig om niet aan de velletjes te zitten; dit kan de nieuwe huidlaag eronder beschadigen. Gelukkig kreeg ik een fijne Calming Crème van ZO mee, wat het trekkerige gevoel verzachtte. Op de zesde dag na de peeling was mijn hele huidlaag vernieuwd en voelde echt heel erg zacht aan. Net een babyhuidje.

Roodheid camoufleren met minerale make-up

Dankzij de minerale make-up van Colorescience kon ik de roodheid camoufleren, zonder dat de werking van de producten werd verstoord.

Ik gebruikte de Mattifying Perfector SPF 20, een 3-in-1 face primer als basis voor mijn make-up. Daarna de Medium Sunlight Natural Finish Pressed Foundation SPF 20 om de roodheid over mijn gezicht minder zichtbaar te maken. Beide producten waren makkelijk aan te brengen en het viel niet op dat ik make-up op had. Al na een paar weken merkte ik een enorm verschil: mijn huid was een stuk zachter, ik had minder ontstekingen en ook de roodheid werd minder.

Lees ook: Nooit meer een rode huid met All Calm van Colorescience.

Naast de primer en foundation, heb ik van Colorescience ook het Beauty On The Go Palette gekocht. Ideaal voor als ik toch nog een kleine ontsteking ergens had zitten – deze kon ik dan met een klein beetje poeder al wegwerken. Als extra heb ik ook nog de Gel Eyeliner gekocht, voor als ik een feestje had en me dus nog iets mooier op wilde maken. Ondanks dat de make-up erg fijn is, gebruik ik het nu alleen maar als ik naar een feestje ga of als m’n huid weer even onrustig is.

Een dagelijkse routine waar ik niet meer zonder zou willen

Het was in het begin lastig om mezelf er aan te herinneren, om elke ochtend en avond de producten te gebruiken (niet te vergeten de zonnebescherming gedurende de dag), maar toen ik de positieve veranderingen begon te merken, wist ik waar ik het voor deed. Het is een onderdeel geworden van mijn leven, een dagelijkse routine waar ik niet meer zonder zou willen.

Anderhalf jaar verder

Ondertussen ben ik al ruim anderhalf jaar verder, gebruik ik nog steeds dagelijks de producten van ZO Skin Health en ZO Medical en heb ik ook nog enkele behandelingen gehad. Ik ken mijn huid inmiddels een stuk beter. Ik weet dat ik erg op moet letten met de zon. Mijn huid maakt dan op sommige plekken, vooral op mijn bovenlip en voorhoofd, te veel pigment aan. Ik probeer zoveel mogelijk de zon te mijden tussen 12.00 en 15.00 uur; ik draag buiten in de zon ook altijd een pet of hoed en smeer me elke twee uur in met SPF 50.

In het begin was dit ontzettend wennen, ik ben altijd een echte zonaanbidster geweest. Bij elk straaltje zon zat ik al buiten in de tuin of op het terras. Maar nu weet ik dat het erg slecht is voor je huid en nu ik weet hoe mijn huid er dus ook uit kan zien, mijd ik de zon liever. Ik vind het soms wel lastig om er elke twee uur aan te denken. Een tube zonnebrand zit voortaan standaard in mijn tas, maar ik heb ook de Sunforgettable Brush-On Sunscreen SPF 30 van Colorescience gekocht, die erg makkelijk aan te brengen is.

Ook Corine testte de zonbescherming van Sunforgettable al eens uit. Lees haar review hier.

Een nieuwe huid

Ik ben nu echt ontzettend blij dat ik de producten van ZO Skin Health, ZO Medical en Colorescience heb ontdekt. Ik merk gewoon dat ik veel meer zelfvertrouwen heb gekregen omdat ik niet meer die vervelende pukkeltjes heb. Hieronder mijn resultaten. De voorfoto’s (links) zijn gemaakt in maart 2016, de nafoto’s (rechts) in januari 2017.

Voorheen was ik constant bezig met het niet zichtbaar maken van o.a. puistjes en mee-eters en bij elke spiegel er wel even inkijken of ze nog goed bedekt waren. Nu hoeft dat niet meer. Uiteraard heb ik nog wel eens een ontsteking, maar dat vind ik niet eens zo erg. Even extra aanstippen met de Offects Correct & Conceal acne treatment van ZO Skin Health; dan is de ontsteking niet zichtbaar én is deze sneller verdwenen.

Ik ben heel trots en gelukkig met mijn ‘nieuwe huid’ en ontzettend dankbaar voor alles wat Claudia, Jaap en alle medewerkers van De HuidAcademie voor me hebben betekend. En dr. Zein Obagi niet te vergeten. Een ware verandering van mijn leven.

Lees ook