Lees over het geheim van de Active Lotion....

08:25 - 05:03
luistertijd 08:25 - leestijd 05:03

Slaap je mooi met de overnight facial van Nimue

In de artikelenreeks ‘Slaap je mooi met…’ gaat Corine samen met de Brands We Love van BeautyJournaal op zoek naar de ultieme skin care die je voor het slapen gaan aanbrengt om wakker te worden met een stralende huid. Alsof je gedurende de nacht een bezoek hebt gebracht aan de salon voor een professionele gezichtsbehandeling. Vandaar ook de term ‘overnight facial’, mooi terwijl je slaapt.

Nimue expert Ahmet Turkkani, van Dermaesthetics in Bussum.

In dit artikel zetten we diverse fijne en super effectieve producten van Nimue in de schijnwerpers, waarmee je thuis je huid een krachtige overnight facial kunt geven. Corine gaat hiervoor in gesprek met Ahmet Turkkani, Nimue expert en trainer bij Dermaesthetics in Bussum.

Vind hier jouw salonfinder

 

Stap 1: Bereid je huid eerst voor op wat komen gaat

Ahmet: “Bij alle huidverbeterende behandelingen – en dus ook de overnight facial in je eigen badkamer – is het van belang je huid eerst goed voor te bereiden op wat komen gaat. Op deze manier worden de werkzame stoffen beter opgenomen en geven zij meer resultaat.”

Reinigen met Nimue Cleansing Gel

Nimue Cleansing Gel is een zeepvrije en op alphahydroxy zuur gebaseerde reinigingsgel met vitamine A en E esters die de pH-waarde van de huid niet aantast. De Cleansing Gel is fluweelzacht, maar toch grondig in het verwijderen van make-up en vuil. Ahmet: “Breng een pompje aan op je bevochtigde handen en verdeel deze niet schuimende reiniger over je gezicht en hals. Het triple acid complex in dit product zorgt ervoor dat de huid op een milde wijze wordt gepeeld, waardoor de werkstoffen van de overige producten beter op de huid inwerken.”

Meer over het Nimue’s wereldberoemde triple acid complex lees je in dit artikel.

Het belang van een schone handdoek. Met de nadruk op schone…

Ahmet vervolgt: “Spoel grondig af en droog je gezicht met een schone handdoek. Met de nadruk op schone. Ik zie het helaas nog veel te vaak gebeuren dat mensen ’s avonds nogmaals de handdoek pakken waar ze ’s ochtends ook mee hebben gedoucht en hun hele lichaam mee hebben afgedroogd. In zo’n handdoek zitten veel meer bacteriën dan je denkt. Leg daarom altijd een stapel schone gastendoekjes in je badkamer voor het hygiënisch afdrogen van je gezicht voor het slapen gaan.”

Vind hier jouw salonfinder

 

Conditioner voor een dubbele reiniging

Ahmet: “Spray na het afdrogen van je gezicht vier pompjes van de verfrissende Nimue Conditioner met onder meer Tea Tree olie op een gaasje, waarmee je de huid opnieuw reinigt voor een extra schoon effect.” De conditioner bevat 7% triple acid complex: dit verfijnt de huidstructuur en voorkomt verstopping van de poriën. Ahmet voegt toe: “De gaasjes hebben bovendien een polijstend effect op de huid, wat bijdraagt aan een gladdere huid.”

Tijdens de 12 Week Challenge van Corine kon je ook al lezen over deze dubbele reiniging met gaasjes; lees het artikel hier nogmaals.

Stap 2: Exfoliëren om dode huidcellen te verwijderen

Na het reinigen met de Cleansing Gel en Conditioner gebruik je het Exfoliating Enzyme van Nimue. Dit is een enzymatische peeling op gelbasis, zonder korrel. De peeling bevat Bromoline en Papaine, dit zijn enzymen uit ananas en papaja. Deze enzymen verweken de huid en lossen de celbruggetjes tussen de dode huidcellen op, waardoor deze makkelijker loslaten.

Ahmet: “Exfoliating Enzyme breng je aan op een droge huid en laat je twee minuten inwerken. Zelf poets ik ondertussen mijn tanden. Dat neemt veelal ook twee minuten in beslag. Vervolgens je handen bevochtigen en een minuut of vier je huid masseren. Daardoor activeer je de enzymen in de peeling. Doe je dit niet, dan heb je een slechts een minimale werking van dit product. Tot slot afspoelen en afdrogen. Wederom met een schone handdoek natuurlijk!”

Stap 3: Een verjongend foefje

Na stap 2 kan je direct de daadwerkelijke overnight facial aanbrengen. Of je past een verjongend foefje toe. En zeg nou eerlijk… wie wil dat nu niet? Ahmet doet dit foefje uit de doeken: “Breng een dun laagje Active Lotion aan, een van de sterproducten van Nimue. Dit product bevat 10% triple acid complex en brengt gedurende de nacht je celdeling weer in balans. Een te snelle celdeling wordt vertraagd en een te trage celdeling versneld.” Het resultaat: Een fijnere poriestructuur, minder lijntjes en rimpels.

Voor de wat vettere huid gebruik je de Active Gel in plaats van de Active Lotion.

Vind hier jouw salonfinder

 

Stap 4: Overnight facial naar keuze

Zodra de Active Lotion is ingetrokken, gebruik je ofwel de Alpha Lipoic Activator, ofwel het Anti-Aging Leave On Mask. Maar wanneer en waarom kies je nu voor welk product? Ahmet legt uit: “Heb je een normaal dag- en nachtritme en zit je goed in je vel? Kies dan voor het Anti-Aging Leave On Mask . Kan jouw huid echter wel wat ondersteuning gebruiken? Bijvoorbeeld bij griep of langdurige ziekte, slecht slapen of jetlag, stress… Dan is de Alpha Lipoic Activator een echte overnight oppepper voor je huid.”

Alpha Lipoic Activator

Dit product op basis van Alfaliponzuur is een super antioxidant. Ahmet: “Het grote voordeel van Alfaliponzuur is dat het zowel in vocht als in vet oplosbaar is. Dat betekent dat het niet alleen in de tussenstof van de huid werkt, maar ook daadwerkelijk tot in de cel kan doordringen. De cel is dus als het ware ‘verplicht’ om er iets mee te doen. Vandaar dat het een snellere werkstof is dan andere antioxidanten.”

Alfaliponzuur komt van nature voor in gewassen die onder de grond groeien, in de schil. Ahmet: “Het is niet voor niets dat men altijd zegt dat je bij groente en fruit de schil moet eten. Dat is geen fabeltje.”

Anti-Aging Leave On Mask

Een heerlijk masker voor verjonging en volume. Door de gelcrème combinatie heeft dit masker een hele luchtige samenstelling. Ahmet: “Breng het masker heel dun aan, zoals je nachtcrème. Dus niet zoals een masker, want dat is te royaal voor dit product. Het Anti-Aging Leave On Mask zit boordevol signaalpeptiden. Deze peptiden zorgen ervoor dat de fibroblasten in de huid meer collageen en elastine produceren. Ook tref je in het masker hyaluronzuur aan, dat in de huid als een spons fungeert. Het houdt vocht vast, waardoor rimpels minder zichtbaar worden en je meer volume krijgt.”

Overnight facial, maar dan overdag

Tot slot nog een tip van Ahmet: “Mocht je overdag op zoek zijn naar huidverbetering en dan vooral rond de ogen, gebruik dan de Alpha Lipoic Activator ook in de ochtend. Dit product werkt fantastisch als oogcrème bij donkere kringen. Donkere kringen zijn vaak ofwel pigment, ofwel een ophoping van afvalstoffen en vooral de afvalstoffen gaat dit super detoxproduct uitstekend te lijf.”

Vind hier jouw salonfinder

 

Het resultaat: wakker worden met een stralende huid

Na de overnight facial van Nimue heeft je huid een gezonde glans en een verfijnde poriestructuur.

Meer weten over Nimue?

Wil jij meer weten over de in dit artikel genoemde producten? Of ook de andere producten van het huidverbeterende merk Nimue? Neem dan eens een kijkje op de website van Nimue, hier vind je tevens de salonfinder. Geïnteresseerd in Nimue voor jouw salon? Neem dan contact op met Dermaesthetics.

Dit artikel is onderdeel van het Brands We Love dossier van Nimue op BeautyJournaal en wordt je zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Lees ook