Dare to go Bare...dit resultaat moet je zien!!!

17:00 - 10:12
luistertijd 17:00 - leestijd 10:12

Nimue 12 Week Challenge: geen foundation meer voor Corine?

In 12 weken een huid die geen foundation meer nodig heeft… Is het mogelijk? Het klinkt mij als fervent foundation gebruikster in ieder geval als muziek in de oren. Want door mijn melasma is foundation inmiddels een niet meer weg te denken onderdeel van mijn dagelijkse beauty routine geworden. Zonder ga ik écht de deur niet uit. Dat geldt ook voor een hoge SPF trouwens. Nou vooruit… en ook een beetje concealer om vlekjes en her en der een pukkeltje te verdoezelen, en poeder om het ontstaan van ‘glim’ tijdens de dag tegen te gaan.

Geschenk uit de hemel

Toen Ahmet van Dermaesthetics in Bussum mij ruim 12 weken geleden benaderde met de vraag of ik mee wilde doen aan de Nimue 12 Week Challenge – met als ultieme doel: zonder foundation over straat – kon ik wel een gat in de lucht springen. Want sinds het ontstaan van mijn melasma – bijna 10 jaar geleden – ben ik een speurtocht begonnen naar merken en producten die ervoor zorgen dat ik niet als pandabeer met lichte en donkere vlekken door het leven ga. En om dan uiteindelijk zelfs geen foundation meer nodig te hebben, zou een geschenk uit de hemel zijn.

Ahmet en ik bij de start van de 12 Week Challenge.

Hyperpigmentatie heb je voor het leven

Zo… laat ik daar maar eens mee beginnen. Het is een utopie te denken dat je na een pigmentbehandeling van alle problemen af bent. Naast het verminderen van bestaande donkere vlekken, is het tegengaan van nieuwe evenzo belangrijk. Ik hoor vaak: “Maar jouw huid ziet er toch schitterend egaal uit?!” Dat klopt, maar dat gaat niet vanzelf. Het vraagt om goede skin care en discipline bij het gebruik daarvan. Alleen op die manier is hyperpigmentatie en melasma onder controle te houden.

Met de producten van ZO Medical en PCA Skin heb ik inmiddels zeer goede ervaringen bij het behandelen van mijn melasma. Maar nieuwsgierig als ik ben, zoek ik nog steeds naar merken die vergelijkbare resultaten bieden. De 12 Week Challenge is voor mij een mooie kans om ook Nimue op zijn merites te beoordelen.

Back to Basic

De Nimue 12 Week Challenge begint met een zogenaamde ‘opstapbehandeling’, ook wel de Nimue Support Treatment genaamd. Mijn huid wordt gereinigd en gepeeld. Ahmet: “Triple Acid Complex in de peeling werkt in op alle processen in de huid en brengt de huid weer in balans. Dat is allereerst nodig, omdat je een huid die uit balans is niet kunt corrigeren.” Back to basic dus.

Ahmet sluit de opstapbehandeling af met een heerlijk voedend masker op basis van alfaliponzuur, een super anti-oxidant die in vocht en in vet oplosbaar is en daardoor zowel in als rondom de huidcel buiten vrije radicalen elimineert. En flinke dosis vitamine C in het masker stimuleert het huidherstel.

Prettige eerste kennismaking

Het is voor mij een prettige eerste kennismaking met Nimue. Na de behandeling voelt mijn huid heerlijk zacht en goed verzorgd aan.

Deze opstapbehandeling is trouwens voor alle vier varianten van de Nimue 12 Week Challenge identiek. De drie daaropvolgende behandelingen zijn wat krachtiger, werken corrigerend en zijn afhankelijk van je huidprobleem. In mijn geval hyperpigmentatie.

12 Week Challenge Box

Na mijn opstapbehandeling krijg ik van Ahmet de 12 Week Challenge Box met producten voor thuis mee. De blauwe variant, speciaal voor de behandeling van Hyperpigmented Skin, zoals Nimue mijn huidclassificatie noemt. Er is tevens een Challenge Box voor Problematic Skin, Environmentally Damaged Skin en Interactive Range.

De Challenge Box bevat ook de Treatment Voucher, die je kunt gebruiken voor de vier behandelingen tijdens de challenge. Ahmet legt me uit dat je de behandelingen het beste iedere maand kunt inplannen: “Dat sluit aan op de 28-daagse celdeling van je huid. Langzamer of sneller de behandelingen uitvoeren kan natuurlijk ook. Mits de huidconditie dit toelaat en altijd in overleg met je behandelaar.”

Ik besluit om het behandelplan van Nimue te volgen, zoals het is bedacht, en plan meteen samen met Ahmet iedere 28 dagen een behandeling in.

Producten voor thuis

De 12 Week Challenge Box bevat alle Nimue skin care die je tijdens de challenge nodig hebt. Het bijgesloten instructieboekje legt je uit hoe, wanneer en in welke volgorde je de producten gebruikt. Hieronder kort een beschrijving van de producten uit mijn box en mijn ervaringen.

Cleansing Gel

Een zeepvrije op alphahydroxy zuur gebaseerde reinigingsgel met vitamine A en E esters die de pH-waarde van de huid niet aantast. De Cleansing Gel is fluweelzacht, maar toch grondig in het verwijderen van make-up en vuil. Eén pompje is voldoende voor het schoonmaken van mijn gezicht en hals. Ik heb mijn make-up remover tijdens de challenge dan ook in de kast laten staan; deze was niet nodig. Na het reinigen van mijn huid, voelt mijn huid zacht aan en trekt niet, zoals bij andere reinigers wel eens het geval is.

Conditioner

Je sprayt deze verfrissende en reinigende conditioner met onder meer Tea Tree olie op een gaasje. He… gaasje?! Dat is nieuw voor mij. Ahmet licht toe dat gaasjes een polijstend effect hebben en daardoor zorgen voor een gladdere huid en talgpropjes voorkomen. Bovendien verdwijnt er minder van je conditioner in een gaasje dan in een wattenschijfje. Hierdoor gaat je conditioner langer mee.

Het is in het begin even wennen. De gaasjes rollen makkelijk op tussen je vingers, maar na een paar dagen heb ik de smaak te pakken. Nu, 12 weken later, zou ik niet meer anders willen. Gaasjes geven toch nog net even een iets schoner en gladder gevoel. Als een extra scrubsessie, maar dan zonder te scrubben.

TDS Hyperpigmented

Na de reiniging gebruik ik TDS Hyperpigmented. Dit product fungeert als katalysator voor de overige producten die nog komen gaan en helpt de werkzame stoffen, dankzij een uniek afleversysteem, tot in de basaalcellenlaag te komen. TDS Hyperpigmented neemt je producten dus verder mee de huid in, waar ze – in mijn geval – aan de slag kunnen met de afbraak van dieper gelegen pigment.

TDS Hyperpigmented heeft eventjes nodig om goed door de huid geabsorbeerd te worden. Ik benut deze tijd om het product zorgvuldig in de huid te masseren. In plaats van achteloos en gedachteloos te smeren. Daarna is het product geheel verdwenen en laat het geen laagje achter.

Active Lotion

Ahmet heeft me uitgelegd dat Active Lotion hét sterproduct van Nimue is, voor een optimaal effect van elke behandeling. De Active Lotion bevat een uitgebalanceerde combinatie van drie verschillende alphahydroxy zuren, die het natuurlijk evenwicht van de huid herstellen. Dit is het zogenaamde Triple Acid Complex – bestaande uit melkzuur, glycolzuur en citroenzuur – waar Nimue patent op heeft en dat ook al de kern van de opstapbehandeling vormde. Je vindt deze zuren in de meeste salonbehandelingen van Nimue en de Active Lotion is daarmee een goede voortzetting van de behandeling, maar dan in je eigen badkamer.

Lees ook: Nimue expert Ahmet over de kracht van alpha hydroxy acids.

De eerste twee weken van de challenge laat ik de Active Lotion op aanraden van Ahmet nog even staan, daarna wissel ik het om de avond af met de TDS Hyperpigmented. Ook de Active Lotion heeft eventjes inmasseren nodig en verdwijnt daarna volledig in de huid.

Exfoliating Enzyme

Deze enzymatische peeling voor zowel in de salon als thuis verweekt de celbruggetjes in de huid door middel van ananas en papaya. Het lost de eiwitten op en dat ruik je. Ahmet: “Hoe harder het stinkt, hoe harder je het nodig had.” Ai, dat belooft nog wat… Gelukkig valt het stinken tijdens de opstapbehandeling alles mee en ook daarna in mijn eigen badkamer gaat het goed. Volgens Ahmet komt dit doordat mijn huid al goed gepeeld is door mijn recente retinol peelings van PCA Skin.

De peeling moet 6 tot 8 minuten intensief worden ingemasseerd. Ahmet: “Tijdens deze massage komt wrijvingswarmte vrij, waardoor het product verwarmt en de enzymen worden geactiveerd.” Je hebt tijdens de behandeling inderdaad ook wel echt even het gevoel dat er aan de huid wordt gewerkt. En ook thuis neem ik mijn taak heel serieus, door flink te wrijven en kneden, twee tot drie keer per week. Je gebruikt de Exfoliating Enzyme in principe ’s avonds, maar het kan ook ’s ochtends in plaats van je reinigingsgel.

Moisturizers: Day Fader en Night Fader

Overdag gebruik ik de Day Fader, een dagcrème die de pigmentaanmaak reguleert door onder andere Berendruif en plantenextracten. Naast het gebruik van zuren staat Nimue bekend om de toepassing van biotechnologie in haar skin care en de Day Fader is daarvan een goed voorbeeld.

Voor het slapen gaan gebruik ik de Night Fader. Deze bevat dezelfde werkstoffen als de Day Fader, maar dan hoger geconcentreerd en met een iets vollere textuur, voor wat meer comfort tijdens de nacht.

Zowel de Day als de Night Fader voelen verzorgend aan. Beide laten geen vettig of glimmend laagje achter, wat vooral overdag natuurlijk fijn is. Afpoederen is eigenlijk niet nodig, want de Day Fader matteert mijn huid heel mooi. Een glimmende huid in de loop van de dag heb ik sinds de start van de challenge niet meer gehad.

Last but not least… Nimue Sun-C SPF40

Misschien wel mijn favoriet uit de Challenge Box. Een zonbeschermer die niet aanvoelt of ruikt als zonbeschermer en toch de aanmaak van nieuwe donkere vlekken voorkomt. Plus door toevoeging van anti-oxidanten uit Vitamine C esters bescherming biedt tegen vrije radicalen. Geen glimmend of vettig koppie, wel een heerlijk zachte en gevoede huid. Je zou met dit product zelfs je dagcrème kunnen overslaan, ware het niet dat ik me tijdens de challenge keurig en braaf aan de instructies van Ahmet heb gehouden.

Naar de Formule 1 in de brandende zon van Abu Dhabi afgelopen november. Sun-C ging uiteraard mee.

Wat vindt mijn huid van Nimue?

Al vrij snel in de eerste week van de challenge merk ik dat de doorbloeding van mijn gezicht verbetert. Het levert me een gezond blosje op. Noem het een blush zonder blush, wat natuurlijk mooi past binnen een #nomake-up challenge. Maar belangrijker nog is dat ik weet dat deze verbeterde doorbloeding ook betekent dat alle processen in mijn huid als het ware worden aangeslingerd. De huid wordt aan het werk gezet, pigment afgevoerd.

In de weken daarna blijf ik trouw de producten uit de Challenge Box gebruiken. Ze bevallen me goed en geven een prettig huidgevoel. De producten zijn bovendien erg mild. Ik ervaar tijdens de challenge geen roodheid, schilfering of andere irritatie. Ook incidentele pukkeltjes – die ik voor aanvang van de challenge wel eens had – steken niet meer de kop op. Ondanks dat mijn challenge zich op pigment richt, is dat een fijne bijkomstigheid.

Pigment afvoeren en naar boven halen

In de negende week van de challenge krijg ik mijn tweede SRC Hyperpigmented facial. SRC staat voor Skin Resurfacing Complex. Ahmet: “Dit is een actieve peeling, waarbij niet de zuren maar de werkstoffen de hoofdrol spelen. De behandeling is bedoeld om specifieke en geconcentreerde werkstoffen diep in de huid te sluizen, zoals berendruifextract, retinol, melkzuur en amandelzuur. Deze combinatie van werkstoffen zorgt ervoor dat dieper gelegen pigment wordt afgevoerd en oppervlakkig pigment naar boven wordt gehaald.”

Tijdens mijn SRC Hyperpigmented Facial.

Daar komt bij dat het uniek is dat een peeling wordt gecombineerd met actieve werkstoffen. Ahmet: “De meeste peelings richten zich alleen het het peelen van de huid, Nimue voegt gelijktijdig ook werkstoffen toe.”

Maar waarom zou je eigenlijk pigment naar boven willen halen? Ahmet legt me dit uit: “Als je het pigment naar boven haalt, dan kunnen de producten voor thuis beter hun werk doen, aangezien ze makkelijker het pigment bereiken.”

En dan gaat het plotseling snel

Na de tweede SRC Hyperpigmented facial gaat het plotseling snel en heb ik steeds minder de behoefte om naar mijn foundation te grijpen. Mijn huid ziet er mooi rustig en egaal uit. En dat ondanks een paar reisjes naar de zon tijdens de challenge. Toch altijd even spannend of dat geen terugslag en nieuwe vlekken oplevert, maar Nimue heeft zich waardig geweerd…

Blij met dit mooie resultaat, blijf ik trouw de producten gebruiken tot het einde van de challenge … die voor mij eigenlijk in week 9 al geslaagd is.

Kers op de taart

Ik sluit de challenge af met de 35% Glycolic Treatment, een behandeling op basis van glycolzuur voor het opruimen van epidermale verhoorning, in combinatie met een super hydraterend masker voor een flinke vochtboost. Ahmet: “Glycol is eigenlijk dermobrasie uit een potje. Het ruimt alles op wat in de oppervlakkige huidlagen zit, dus ook het pigment dat met de SRC Hyperpigmented facial en de producten voor thuisgebruik omhoog getrokken is.”

Ahmet noemt deze laatste behandeling de kers op de taart van de Nimue 12 Week Challenge en daarmee is niets teveel gezegd. De peeling is fluweelzacht en het masker heerlijk romig. Mijn huid ziet er na afloop schitterend uit.

Over het algemeen geldt trouwens dat de behandelingen tijdens de challenge zeer aangenaam en mild zijn voor de huid. Je voelt weliswaar dat je huid aan het werk wordt gezet, met af en toe een product dat een beetje tintelt, maar nooit vervelend of met irritatie tot gevolg. De dag na een behandeling staat ook altijd garant voor het ontvangen van complimentjes: “Wat is je huid mooi!”

Flawless Skin is all the make-up you need!

Het is waar. En inmiddels kan ik beamen dat je met een gezonde dosis discipline en de juiste behandelingen, aangevuld met effectieve producten, mooie resultaten kunt bereiken. Natuurlijk wist ik dat al van mijn ervaring na andere merken, maar Nimue is het eerste merk dat resultaten belooft in een vooraf bepaald en vast omlijnd aantal weken (12 om precies te zijn). Dan heb je als merk vertrouwen in je behandelingen en producten.

Wanneer deze belofte dan ook nog eens wordt waargemaakt, win je ook het vertrouwen van de consument. Van mij. Ik schrijf Nimue daarom bij op mijn (korte) lijstje met merken dat mijn melasma onder controle weet te houden.

Links mijn huid bij de start van de challenge, rechts na afloop van de challenge. Het pigment is beduidend minder geworden.

Ook Ahmet is blij met het resultaat: “Ik heb de challenge uitsluitend met Corine gedaan en om eerlijk te zijn heeft het mijn verwachtingen overtroffen. Pigment is een hardnekkig probleem en uiteindelijk is 12 weken maar een relatief korte periode om een waarneembaar resultaat te bereiken. Het is dan gaaf om te zien dat Corines challenge is gelukt. Wat ik van andere Nimue professionals terug krijg, is dat de challenge een goede stok achter de deur is om een behandeltraject te laten slagen. Zowel de professional als de klant gaat er écht voor, met schitterende resultaten tot gevolg.”

De vierde behandeling van de challenge. Ahmet zet zijn laatste handtekening op de Treatment Voucher.

Dare to go Bare: Durf jij ook de challenge aan te gaan?

Klik dan hier voor meer info en om jouw challenge te starten.

Meer weten over dit topmerk?

Dit artikel is onderdeel van het Brands We Love dossier van Nimue.

Lees ook