Origins, Babor, OGX, L’Occitane, Clinique, Smashbox, Sleek, Ultrasun…

08:19 - 04:59
luistertijd 08:19 - leestijd 04:59

Must-have shopping tips voor mee op wintersport

Ga jij op wintersport en heb jij – net als veel andere Nederlanders – in februari of maart nog een tripje naar de sneeuw in de agenda staan? Lees dan vooral even verder. Want in dit artikel geven we je handige tips voor de verzorging van je droge winterhuid en –haar. En natuurlijk voor het aanbrengen van een vleugje make-up. Zodat jij straks winterproof en stylish op de skipiste staat.

Clinique Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator

Maak je klaar voor de ultieme hydratatie van je droge winterhuid tijdens de wintersport. Clinique introduceert namelijk de Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator, een heerlijke gel-crème vochtverzorger met hyaluronzuur en aloe vera die snel door de huid wordt opgenomen en 72 uur lang onafgebroken hydratatie belooft te geven, zelfs na het wassen van je gezicht.

Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator vermindert fijne lijntjes, schilfertjes en dat vervelende gespannen en trekkerige gevoel door uitdroging. Je natuurlijke huidbarrière wordt versterkt, net als het vermogen om vocht in te sluiten. Een flinterdun beschermlaagje voorkomt uitdroging op de skipiste door de frisse, maar koude berglucht.

Breng twee keer per dag aan op een schone huid. Deze multitasking vochtverzorger kan ook als een 5-minuten masker worden gebruikt, of op droge plekjes zoals nagelriemen, ellebogen en droge haarpunten. Stop hem in de jaszak van je skipak om overdag – naar behoefte – opnieuw aan te brengen.

Shop hier online

 

Origins Ginzing SPF 40 Energy-Boosting Tinted Moisturizer

Naast een goede vochtinbrenger, wil je natuurlijk ook een vleugje kleur en een goede dosis SPF mee op wintersport. De Tinted Moisturizer met SPF 40 van Origins biedt dan uitkomst.

Deze moisturizer is een meester in het multitasken. Hij hydrateert en geeft je huid energie door toevoeging van cafeïne en ginseng. Daarnaast bevat de Origins Ginzing SPF 40 Energy-Boosting Tinted Moisturizer een subtiel kleurtje dat je eigen teint verfraait, maar nog wel de natuurlijke huid laat doorschijnen. En ook fijn… het product biedt een hoge SPF-bescherming tegen de zonnestralen op de piste. Shop hier online

 

 

Ultrasun Lip Protection 30 High SPF

Vergeet ook vooral je lippen niet te beschermen tijdens de wintersport. Deze Lip Protection van Ultrasun beschermt je lippen met SPF 30 tegen zon, wind en kou. Daarnaast verzorgt het schrale en gebarsten lippen intensief en is waterafstotend. Het product bevat plantaardige oliën, geen kunstmatige kleurstoffen en is temperatuurbestendig. Wel zo handig als je de kou in gaat.

Shop hier online

 

Voor een vleugje make-up selecteerden we enkele fijne nude producten

We begrijpen dat je ook op de lange latten goed verzorgd voor de dag wilt komen…

Smashbox Photo Edit Eye Shadow Trio Double Tap

Voor de Photo Edit Eye Shadow Trio selecteerden de make-up artists van Smashbox steeds drie perfect op elkaar afgestemde kleuren, voor een schitterende ooglook in een handomdraai. Super draagbare kleuren, met een subtiele shimmer. En ook handig… van de kleur die je het meeste nodig hebt, bevat het handzame palette een dubbele dosis.

Onze favoriet voor de wintersport is Double Tap, met daarin de kleuren Meme Girl, Gif me That en Side Hustle. Verwijder het folie van de achterkant van het palette en je vindt een slimme how-to om in een handomdraai een mooie ooglook voor op de skipiste te maken. Shop hier online

 

 

 

Sleek Matte Me Shabby Chic en Bittersweet

Deze liquid lipsticks geven je lippen de hele dag door een matte en diepe kleur. Super watervast, dus mocht je onderuit gaan in de sneeuw, dan zit in tenminste je lipstick daarna nog goed. De warme kleuren Shanny Chic en Bittersweet zijn subtiel, maar geven je look toch nog net die extra touch.

Shop hier online

 

 

Babor Age ID Creamy Lipstick in Nude Pink

Of kies voor de creamy lipstick van Babor in de kleur Nude Pink, nog zo’n fijne subtiele kleur. Deze extra verzorgende lippenstift geeft je lippen naast voeding, door toevoeging van plantaardige olie, een mooi kleuraccent en een natuurlijk glanzende finish. Je lippen zien er direct voller uit en voelen verzorgd aan.

Shop hier online

 

Monique testte al eerder uitgebreid de Age ID cosmetica van Babor. Je leest haar review hier.

 

s.Oliver So Pure: zo puur als de berglucht

Echte wintersporters zullen het beamen… nergens is de lucht zo fris en puur als in de bergen. Versterk dit effect met s.Oliver SO PURE voor hem en haar.

So Pure for her vermengt zacht met de huid. Citrus tonen, verrijkt met groene klimop en de fruitige versheid van appels. Frisse bloesems en zacht cashmerehout volgen om uiteindelijk uit te monden in warm Ambrox met houttonen. SO PURE for him geeft je lief de frisheid van bergamot, knisperende groene appel en pittige kardemom. Aromatische lavendel wordt afgewisseld door amber en houtachtige accenten in de basis.

Geen overheersend parfum, wel een vleugje fluweelzachte geur voor tijdens je wintersportvakantie. En de handzame flacons zijn ook nog eens makkelijk mee te nemen op reis.

Shop hier online

 

 OGX Argan Oil of Morocco Shampoo

Over handzaam gesproken… Deze kleine verpakking van OGX’s Argan Oil shampoo is ideaal om mee te nemen op wintersport. Argan herstelt de glans van je door weer en wind (of overmatig kleuren en stylen) beschadigde haar) en maakt je haar weer zijdezacht en winterproof.

Shop hier online

 

Origins Plantscription Youth-Renewing Sheet Mask

Is je huid droog en gedevitaliseerd na een lange dag op de skipiste? Gebruik dan dit oil-infused sheet masker van Origins.

Het bevat Framboos Olie, Rozenbottel Olie en Tamanu Olie, die de huid diep voeden. Tegelijkertijd worden je zintuigen geprikkeld door de essentiële oliemix van Roos, Mandarijn, Appelsien en Steranijs. Het masker vermindert tot slot droge, fijne lijntjes onmiddellijk met Anogeissus Bark Extract. Shop hier online

 

L’Occitane Pivoine Sublime Flash Moisture Mask

In de categorie maskers… nog een tweede tip voor op wintersport. L’Occitane heeft slimme winterproof maskertjes voor mee op reis. De kleine verpakking van 6 ml bevat precies genoeg voor één keer. Voor de droge winterhuid is het Pivoine Sublime Moisture Mask een aanrader. Glycerine, Pivoine wortel extract en Zonnebloemolie geven de huid een instant vochtboost.

Je laat het masker 5 minuutjes intrekken. Afspoelen is niet nodig.

Shop hier online

 

Tip van BeautyJournaal! De beste antioxidant olie voor jouw huid na zon, tegen roodheid, warmte en irritatie is Combray. Lees hier meer.

Lees ook