Alles wat je nodig hebt voor lippen om te zoenen!

09:28 - 05:41
luistertijd 09:28 - leestijd 05:41

In dit artikel test ik een viertal prachtige nieuwe lipproducten van Guerlain. De gehele collectie bestaat uit twee nieuwe lippalettes, 9 nieuwe Kiss Kiss Matte lipsticks en 7 nieuwe kleuren van de Intense Liquid Matte lipstick. Ik test vandaag twee Kiss Kiss Matte en twee Intense Liquid Matte lipsticks. Laten we beginnen met de Kiss Kiss Matte lipsticks. Ik ben benieuwd wat we ervan kunnen verwachten!

Guerlain Kiss Kiss Matte lipstick – M331 Chilli Red

Als eerste test ik de kleur Chilli Red, een knalrode matte lipstick.

Het merk claimt dat deze lipsticks een hydraterend gevoel en een plumping effect geeft aan de lippen. Ik ben benieuwd. De chique gouden huls vind ik in ieder geval al een dik pluspunt, prachtig!

Chilli Red is een mooie klassiek rode kleur met een redelijk koele ondertoon. De finish is inderdaad matte, maar ondanks dat droogt hij niet vervelend op. Mijn lippen voelen namelijk nog heel creamy aan! Bij de meeste matte lipsticks wordt het lastig om daarna nog met je lippen over elkaar te wrijven, bij deze lipstick kan dit gemakkelijk. Over de formule ben ik dus erg te spreken.

Shop Chilli Red hier

 

De houdbaarheid van de lipstick vind ik helaas wat minder, na het eten of drinken moet hij namelijk direct bij worden gewerkt en dat is niet wat je verwacht van een matte lipstick. Daarnaast vind ik de kleur niet bijzonder genoeg. Hij is zeker mooi, maar er zijn genoeg van dit soort kleuren te vinden. Ik ben wel erg enthousiast over de fijne formule!

Shop Chilli Red hier

 

Guerlain Kiss Kiss Matte lipstick – M375 Flaming Rose

Tijd om de kleur Flaming Rose te testen! Deze lipstick heeft een pinky-nude kleurtje met een matte finish.

Ook Flaming Rose zit in een prachtige gouden huls. Ik blijf me keer op keer verbazen over de fantastische verpakkingen van Guerlain! Eens zien hoe deze lipstick mij zal staan…

Oei, de dekking is aanzienlijk minder bij deze kleur. Waar ik bij Chilli Red maar één laagje nodig had voor een volledig dekking, heb ik er bij Flaming Rose al drie nodig om tot dit resultaat te komen. Het resultaat vind ik ook niet zo mooi, je ziet duidelijk de velletjes op mijn lippen. Jammer. Daarnaast zag de lipstick er in de huls meer bruin uit dan roze. Toch vind ik de kleur op mijn lippen wel heel mooi. Ik houd wel van roze tinten en dit is echt zo’n kleurtje dat je dagelijks en bij iedere gelegenheid kunt dragen!

Shop Flaming Rose hier

 

De formule is weer lekker creamy en mijn lippen voelen gehydrateerd en comfortabel aan. Net als bij Chilli Red moet deze lipstick na het eten of drinken wel weer even bijgewerkt worden.

Shop Flaming Rose hier

 

Wat vind ik van Kiss Kiss Matte?

Over het algemeen vind ik de Kiss Kiss Matte lipsticks heel fijn. Ik ben erg te spreken over de creamy formule en het zachte gevoel dat hij achterlaat. De kleuren vind ik ook mooi, maar niet super spectaculair. Daarnaast is de houdbaarheid van de lipsticks prima, alleen na het eten of drinken moet je hem even bijwerken. Mijn favoriet van deze twee kleuren is Chilli Red, puur vanwege de betere dekking want voor de rest zijn ze qua formule en gevoel gelijk aan elkaar. Overigens zie ik geen plumping effect ontstaan bij beide lipsticks, dus daarvoor hoef je deze lipsticks niet per se te kopen. Die claim wordt helaas niet waar gemaakt.

Op naar de Intense Liquid Matte lipsticks!

Guerlain Intense Liquid Matte lipstick – M41 Appealing Orange

Ik begin met de kleur Appealing Orange, een oranje liquid lipstick met een velvet matte finish.

Ik vind de verpakking wederom prachtig. De liquid lipstick heeft een mooie ombre huls die van zwart overloopt in de kleur van de lipstick. Ik ben benieuwd of de lipstick daadwerkelijk zo oranje toont op mijn lippen, let’s see!

Wauw, wat een vrolijk zomers kleurtje (en dat in een wintercollectie)! De kleur is een mix tussen rood en oranje. Ik heb het idee dat hij net wat meer naar de oranje kant neigt. De liquid lipstick heeft een velvet matte finish en brengt dankzij de fluffy applicator heel soepel en precies aan. De formule is op basis van hyaluronzuur en zorgt voor een super creamy en zacht gevoel. Met het creëren van fijne formules weet Guerlain wel raad, zo te merken!

Shop Appealing Orange hier

 

De liquid lipstick droogt direct matte op en blijft de hele dag zitten. Ook eten en drinken overleeft hij prima, maar kijk wel uit met vet voedsel. Eerlijk is eerlijk, ik heb niks aan te merken op deze liquid lipstick en ben verliefd op de kleur!

Shop Appealing Orange hier

 

Guerlain Intense Liquid Matte lipstick – M06 Charming Beige

De laatste kleur die ik test is Charming Beige. Dit is een velvet matte liquid lipstick met een nude/bruin kleurtje.

Ik ben echt gek op nude kleurtjes en kan er nooit genoeg van hebben in mijn make-up stash! Als deze liquid lipstick net zo fijn is als Appealing Orange, dan kan het nog weleens een favoriet gaan worden. Ik ben benieuwd!

Hoewel de kleur redelijk ‘safe’ is, vind ik hem toch echt geweldig. Zo’n kleurtje kan toch altijd en overal?! Ook deze liquid lipstick brengt weer gemakkelijk aan. De formule met hyaluronzuur zorgt voor het zachte, creamy gevoel en daarnaast blijft de lipstick ook nog eens de hele dag zitten!

Shop Charming Beige hier

 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij deze kleur wel een extra laagje nodig had voor een volledige dekking. Gelukkig is de lipstick mooi op te bouwen. Ondanks dat hij snel opdroogt, kan er gemakkelijk nog een tweede laag aan worden gebracht met hetzelfde egale resultaat. Wat ik overigens ook erg fijn vind, is dat je de lipstick totaal niet voelt zitten op de lippen, pluspunt!

Shop Charming Beige hier

 

Ik ben fan van de Guerlain Intense Liquid Matte lipsticks. Heerlijke formule, goede dekking en prachtige kleuren!

Dian’s eindoordeel

Zowel de Kiss Kiss Matte lipsticks als de Intense Liquid Matte lipsticks hebben een superfijne formule. De lipsticks zijn allemaal erg creamy en laten mijn lippen lekker zacht aanvoelen. Ook belangrijk: de prachtige verpakkingen!

Wat mij betreft hebben de Intense Liquid Matte lipsticks gewonnen. Ze gaan heel lang mee en vervagen niet snel, ook de dekking en de kleuren zijn (zoals de naam al zegt) intens gepigmenteerd. De Kiss Kiss Matte lipsticks zijn zeker niet verkeerd, maar helaas moeten deze net wat vaker bij worden gewerkt. Daarnaast dekt de kleur Flaming Rose niet volledig en zoals op de foto’s te zien was bracht deze minder mooi aan dan Chilli Red.

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over de lipsticks en vind ik ze zeker het geld waard. Great job, Guerlain!

Pluspunten Minpunten
  • Schitterende verpakkingen
  • Heerlijke creamy texturen
  • Uitstekende houdbaarheid op de lippen, alleen eventjes bijwerken na het eten
  • De claim van het plumbing effect van de Kiss Kiss Matte lipstick wordt niet waargemaakt

Meer fijne lipstick reviews van Dian bekijken?

Lees ook