Heerlijke formules in gewaagde kleuren

06:08 - 03:41
luistertijd 06:08 - leestijd 03:41

Een tijdje geleden kon je op BeautyJournaal al lezen over de samenwerking tussen L’Oréal Paris en het haircare en kledingmerk Balmain. Onder leiding van Olivier Rousteing (directeur van Balmain) werden er 12 nieuwe lipsticks gecreëerd, waarmee de populaire Color Riche lipstick collectie van L’Oréal Paris wordt uitgebreid. In Nederland zijn er 6 kleuren verkrijgbaar, verdeeld over 3 collecties.

Rock Tribe heeft een diepblauwe huls, Couture Tribe is zwart en Glamazone Tribe heeft een groene verpakking. Ik test vandaag van elke range één kleur.

Fantastische verpakking

Ik vind de verpakkingen echt fantastisch. De lipsticks ogen heel chique en zijn wat mij betreft een unieke toevoeging aan mijn toch al grote lipstick verzameling. De kleuren die ik vandaag test zijn 246 Confession, 902 Legend en 905 Balmain Instinct. Alle lipsticks uit deze nieuwe collectie hebben overigens een matte finish, my favorite! Ik ben dan ook erg benieuwd wat we kunnen verwachten van de lipsticks, dus laten we snel beginnen.

Confession: roze/nude

Ik begin met de kleur 246 Confession. Dit is een zachte roze/nude lipstick, ideaal voor dagelijks gebruik.

De lipstick heeft een licht zoete geur, hij ruikt een beetje naar snoepjes en dat vind ik wel lekker. Ik heb nog nooit eerder een lipstick van L’Oréal Paris geprobeerd dus let’s see!

De kleur is echt de ideale mix tussen roze en nude/bruin. Zoals ik al dacht, is het de perfecte dagelijkse kleur. Niet te opvallend maar hij geeft wel net dat beetje extra.

Ik wist, zoals gezegd, niet goed wat ik kon verwachten van de L’Oréal lipsticks, maar ik ben positief verrast. De lipstick brengt heel smooth en gemakkelijk aan. Daarnaast zorgt de matte finish niet voor uitgedroogde lippen. In tegendeel zelfs, want mijn lippen voelen na gebruik van de lipstick heerlijk creamy aan. De kleur blijft ruim 4 uur lang zitten, maar dat is wel zonder het eten van vettige producten. ’s Avonds ging ik namelijk uit eten en na een 3 gangendiner was er helaas vrij weinig van de lipstick over. Dat Confession een prachtige kleur is en een fijne formule heeft, dat is wel zeker.

Shop Balmain Confession lipstick hier online

 

Legend: bruin/grijs

De volgende kleur die ik test is 902 Legend. Dit is een bruin/grijzige lipstick met wederom een matte finish.

Afgaand op wat ik nu zie, lijkt het me in eerste instantie een erg unieke kleur (en nee… het zijn geen zwart-wit foto’s, dat zou je bijna denken). Ik kan dan ook niet wachten om hem te proberen! De geur is overigens hetzelfde als de vorige lipstick, lekker zoet.

Legend is inderdaad een mooie bruine lipstick met een grijze ondertoon, hoewel dit minimaal te zien is. De formule is echt enorm fijn, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Ook deze lipstick voelt weer lekker comfortabel aan op mijn lippen. Ik kan ze zonder problemen over elkaar bewegen en dat is een groot pluspunt. De lipstick brengt gemakkelijk aan en geeft ook een volledige dekking. Ik ben vrij zeker dat ik deze lipstick aanstaande herfst- en winterperiode veel ga gebruiken!

Shop Balmain Legend lipstick hier online

 

Balmain Instinct: mosgroen

De laatste kleur is 905 Balmain Instinct, een (schrik niet) mosgroene kleur. Erg alledaags is deze lipstick niet, maar wellicht is hij wel uniek binnen je make-up collectie.

Ook Balmain Instinct ruikt naar zoete snoepjes, ik heb het idee dat deze nog sterker ruikt dan de andere twee kleuren, maar dat kan ook aan mij liggen. Benieuwd naar het resultaat? Je ziet het op de volgende foto.

Ik moet eerlijk zijn dat ik best wel van dit soort aparte kleuren houd. Ik ga er ook gerust mee de straat op, maar zal hem niet snel dagelijks gebruiken. Zoals je op de foto ziet, heeft de lipstick een lichte glitter in zich maar voor de rest is hij wel volledig matte.

Shop Balmain Instinct lipstick hier online

 

Mijn eindoordeel

Na drie lipsticks te hebben geprobeerd, kan ik wel met zekerheid zeggen dat dit de fijnste formule is (van budget merken) die ik ken. Heel zacht, voelt creamy aan op de lippen en vervaagt ook niet aan de randjes. Daarnaast blijft de lipstick een goede 4 uur zitten, daar ben ik wel tevreden mee!

Wat een heerlijke samenwerking van L’Oréal Paris en Balmain. De lipsticks zijn van topkwaliteit en ook nog eens erg betaalbaar. De collectie bevat zowel unieke en aparte kleuren als zachte dagelijkse kleurtjes, op die manier zit er voor iedereen wel wat tussen. Ik kan maar een ding zeggen en dat is great job L’Oréal en Balmain!

 

Pluspunten Minpunten
  • Schitterende verpakkingen, een aanwinst voor mijn lipstick collectie.
  • Lipsticks brengen gemakkelijk aan en blijven zeker 4 uur goed zitten.
  • Lipsticks voelen heerlijk romig op de lippen, zonder uit te drogen.
  • Lipsticks hebben een heerlijk zoete geur.
  • Geen enkel minpunt: great job L’Oréal en Balmain!

 

Lees ook