Triple Threat Peel: spectaculair resultaat. Geen hydrochinon voor nodig!

11:56 - 07:10
luistertijd 11:56 - leestijd 07:10

Helpt emerginC Esther van haar melasma af?

Als schoonheidsspecialiste weet ik hoe moeilijk het is om pigmentvlekken te behandelen en dan met name melasma. En helaas kamp ik zelf al jaren met melasma, veroorzaakt door het gebruik van de pil in combinatie met zon. Door de jaren heen heb ik al heel wat producten en behandelingen geprobeerd om mijn melasma te verminderen, maar helaas zonder noemenswaardig resultaat.

Vlekken langs mijn haarlijn en op mijn wangen.

Nooit de deur uit zonder foundation

Mijn vlekken zijn vooral zichtbaar langs de haarlijn en op de wangen. Ik ga nooit de deur uit zonder een laagje foundation dat de vlekken camoufleert. Ook smeer ik dagelijks trouw factor 30 (of hoger) en blijf ik zo veel mogelijk uit de zon. Met de zwakke zon in Nederland gaat dat vrij goed. Helaas is de zonnekracht in het buitenland vaak een stuk sterker en kom ik als een soort Dalmatiër thuis van vakantie.

Laat emerginC mijn vlekken verdwijnen?

Heel benieuwd was ik dan ook naar de behandeling van emerginC. Samen met testers Su en Sabine mocht ik voor BeautyJournaal kennismaken met de producten en behandelingen van EmerginC. Su onderging eerder al een behandeling voor haar rosacea en Sabine een behandeling voor haar vochtarme huid. Ik was als derde aan de beurt.

Leestip! In dit artikel op BeautyJournaal lees je nog veel meer over emerginC.

De eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak met Silke van Indigo Cosmetics en behandelaar Anabella werd mijn huid geanalyseerd en werd inderdaad melasma vastgesteld. Niet geheel verrassend. Maar tevens kreeg ik complimenten over de gezondheid van mijn huid; een gezonde huidbarrière, geen lijntjes, rimpeltjes en erg stevig. Toch fijn om te horen op je 42e!

Tijdens de eerste behandeling onderging ik een Triple Threat Peel op basis van fruitextracten, salicylzuur, Vitamine C en Retinol. Ik kreeg meteen twee lagen. Normaal gesproken is één laag al een redelijk pittige peeling, maar omdat mijn huidbarrière gezond was en mijn huid al gewend was aan regelmatige exfoliatie kon mijn huid dit goed hebben. En we willen natuurlijk zo dicht mogelijk bij de pigmentatie komen.

Een lichte tinteling was voelbaar, maar er was absoluut geen irritatie van mijn huid. Daaropvolgend kreeg ik het emerginC Vitamine C en Retinol masker. Zoals de naam al zegt, een masker op basis van vitamine C en Retinol wat exfolieert, verhelderend werkt en de textuur en stevigheid van de huid verbetert. Het masker voelt romig op de huid, wel erg koud. Dit wordt veroorzaakt door de vitamine C die de huid doet samentrekken.

Bekijk ook het volgende filmpje:

https://youtu.be/tI4YN3rdgNo

Na de behandeling zag mijn huid er waanzinnig mooi uit! Vol, fris en met een mooie glow. En hij voelde ook geweldig zacht. Op de volgende foto’s zie je links mijn huid voor de peeling en rechts meteen daarna.

Met een mooie glow naar huis… en met een tas vol producten!

Ik kreeg na afloop van mijn behandeling een tas vol producten mee, om thuis mee aan de slag te gaan. Een mix van emerginC en Scientific Organics. Deze productlijnen zijn dus heel goed te combineren! Hieronder bespreek ik mijn producten voor thuisgebruik.

Shop emerginC hier online

 

Reiniging: Kombucha Cleanser en Spirulina Toner van Scientific Organics

Elke ochtend en elke avond gebruik ik de Kombucha Cleanser van Scientific Organics om mijn gezicht en hals goed te reinigen en klaar te maken voor de vervolgproducten. De Kombucha Cleanser verwijdert op een zachte, maar effectieve manier make-up, overtollig talg en milieuverontreinigende stoffen die in de huid trekken; hij detoxt als het ware de huid. Verder herstelt hij de huidbarrière en wordt de productie van collageen geactiveerd. Het is een frisse gel die je met wat water opschuimt. Na het afspoelen heb je een heerlijk schoon en fris gevoel.

Vervolgens gebruik ik de eerste drie maanden de Spirulina Toner van Scientific Organics om de huid te verfrissen en het vochtgehalte in de huid weer in balans te krijgen. Spirulina is de botanische naam voor een blauwgroen micro algenextract, die behoort tot de rijkste natuurlijke vitaminen- en mineralenbronnen ter wereld. De geur van algen komt ook licht naar boven in de toner.

Na ongeveer drie maanden wordt dit product vervangen door de emerginC Pomegranate Toner die door de fruitzuren en retinol een extra peelend effect geeft. Deze verandering is op advies van Anabella doorgevoerd om zoveel mogelijk exfoliërende producten in mijn huidverzorging te hebben. De geur van de fruitzuren is duidelijk aanwezig bij deze toner en ook na gebruik ervaar ik een heel licht tintelend gevoel. Heerlijk fris en schoon!

Verzorging: emerginC Vitamine C 20% Serum en emerginC Hyper Vitalizer Cream

Na de reiniging breng ik het Vitamine C 20% serum aan. Het bevat 20% stabiele vitamine C uit sodium ascorbyl fosfaat, magnesium ascorbyl fosfaat en ascorbyl palmitate. Het is verpakt in een luchtdichte flacon, waardoor de vitamine C bolletjes pas actief worden als het product uit de flacon gepompt wordt.

Vitamine C pakt schade aan die veroorzaakt is door vrije radicalen, en daar valt melasma ook onder. Vitamine C beschermt bovendien de huid, de huid exfolieert sneller en de huidteint wordt egaler.

Het serum is heel zuinig in gebruik; ik heb maar een paar druppels nodig voor mijn hele gezicht en hals. Het serum is geel-oranje van kleur en heeft een citrusgeur, alsof je sinaasappeltjes op je gezicht smeert. Net zoals bij het vitamine C en Retinol masker, voelt het serum ook wat koud aan op de huid. Het is belangrijk het serum goed te laten drogen, zodat het in de huid kan trekken en zijn werk kan doen.

Ook ben ik capsules met Vitamine C en MSM gaan slikken, om nieuwe en gezonde cellen van binnenuit te bevorderen. Ik kreeg deze tip zowel van Silke als van Monique van Beautyjournaal, die er eerder een artikel over heeft geschreven; je leest het hier.

Mijn moisturizer is de Hyper Vitalizer Cream van emerginC. Deze moisturizer voor dag en nacht bevat Alpha Lipoic Acid, het co-enzym Q10, vitamine H, C en E en hyaluronzuur. Het is een sterke antioxidant, kalmeert en hydrateert en verbetert teint en textuur van de huid. Het is een wat vollere moisturizer; de huid voelt zacht en goed gehydrateerd en hij laat geen plakkerig gevoel achter. De geur is heel neutraal.

Last but not least en misschien wel de belangrijkste: emerginC SPF 30 Tinted

Een lichtgewicht getinte SPF 30 met de fysische filters zink oxide en titanium oxide. Doordat het een getinte crème is, laat deze geen witte waas achter wat veel fysische filters juist wel doen. Verder zijn er vitamine C en E, co enzym Q10 en plantenextracten toegevoegd aan deze zonbeschermer. De SPF 30 Tinted is luchtig en is gemakkelijk uit te smeren. Het resultaat is een mooie glans. Verwacht geen dekkend effect, daar is hij ook niet voor bedoeld.

Aanvullende facial voor thuis: emerginC Triple Threat Peel

In de eerste 6 weken van mijn kuur gebruik ik 2x per week de Triple Threat Peel van emerginC, die ik ook tijdens de eerste behandeling heb gehad. Deze peel bevat onder andere fruitzuren, Salicylzuur, Vitamine C en Retinol en heeft een intensief peelingeffect. Afhankelijk van gevoeligheid mag deze Peel 3-7 minuten op de huid blijven zitten. Ik kan de peel zonder moeite 7 minuten laten inwerken, dan nog is er geen roodheid zichtbaar.

Heftiger stappen dan maar…

Reden om wat heftigere stappen te ondernemen, na overleg tussen Silke en een specialist van emerginC in Amerika. Namelijk twee maal per week een Double Peel.

Eerst gebruik ik de Blue Poppy Enzyme Polish van Scientific Organics. Deze peeling is op basis van onder andere framboos, papaya- en champignonenzymen en maanzaad. Hij verwijdert dode huidcellen en verbetert vochtbalans. Ik word blij van deze exfoliant. Hij heeft zowel een aardse als fruitige geur, wat ik persoonlijk allebei lekker vind. Het product is wat dun, dus wel oppassen dat je er niet te veel van gebruikt.

Ook Silke is fan van de Blue Poppy Enzyme Polish: je leest het in haar blog.

Het maanzaad maakt het een mechanische peeling die door massage een exfoliërend effect geeft. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de enzymen hun werk te laten doen en de massage achterwege te laten (bijvoorbeeld voor de gevoelige huid). Laat deze exfoliant dan 15 minuten intrekken en daarna afspoelen.

Als tweede peeling gebruik ik de At-home Facial Peel + Clarifying Kit van Scientific Organics. Deze twee-stappen peeling met kant-en-klare pads verwijdert dode huidcellen, verkleint de poriën en verzacht rimpels en lijntjes, verheldert en reinigt de huid diep. Dit alles door de toevoeging van fruitzuren, melkzuur en Aloë Vera. In principe mag deze kit dagelijks gebruikt worden, maar in mijn protocol gebruik ik deze dus 2 keer per week als onderdeel van mijn dubbele peeling.

Tijdens het inwerken van de eerste stap ervaar ik een lichte prikkeling van de peel. Na de reiniging met de clarifying pad, die onder andere tea tree, groene thee en appelextracten bevat, is mijn huid gekalmeerd en is het prikkelende gevoel helemaal weg. Het resultaat is een frisse en superzachte huid.

Deze double peel heb ik ongeveer 8 weken gedaan, met tussentijds nog 2 behandelingen bij Anabella, waar ik dan de zwaardere Triple Threat Peel kreeg. En ik moet toegeven… ik ben blij verrast met de vooruitgang die ik zie op mijn huid. Steeds egaler en met een mooie glow.

Na 14 weken emerginC

Ik heb een fijnere structuur van poriën, mijn huid is nog voller en glanzender dan hij al was en mijn melasma is stukken lichter geworden. Melasma zal altijd aanwezig zijn, het gaat niet weg, maar door de juiste producten, behandeling en voorzorgsmaatregelen, zoals dagelijks gebruik van SPF en voorkoming van direct blootstellen aan zonlicht, kun je wel degelijk verbetering zien en verergering voorkomen. emerginC is daarvan het bewijs.

Op de volgende foto’s zie je links mijn huid voordat ik met emerginC begon en rechts het eindresultaat.

Ik kende emerginC niet, maar ben nu heel enthousiast over dit prachtige merk. De producten van zowel emerginC als Scientific Organics zijn heel prettig in gebruik en geven echt resultaat. Ik ben door zowel Silke als Anabella heel goed begeleid, op een persoonlijke manier. Ze denken echt met je mee om alles uit de producten en behandelingen te halen. Als schoonheidsspecialiste kan ik dit merk van harte aanraden.

In de deskundige handen van Anabella.

 

Wil je meer weten over emerginC?

Bezoek de website van distributeur Indigo Cosmetics, voor een salon locator en shopmogelijkheden.

Heb je een salon en wil je meer weten over het werken met emerginC? Mail dan naar info@indigocosmetics.nl, of bel met 020-2610750 of 06-21573371.

Volg het merk ook via Facebook en Instagram.

logo emerginc groot

Lees ook