“Mijn huid heeft er in tijden niet zo goed uitgezien!”

11:10 - 06:42
luistertijd 11:10 - leestijd 06:42

shop

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Samengesteld door huidarts Francis Wu voor de meest gevoelige huid. Met 100% milde, natuurlijke stoffen.

Vochttekort? Sabine krijgt een emerginC Hydration Booster Treatment

Op een bloedhete dag vertrek ik naar Indigo Cosmetics, waar Monique (van BeautyJournaal), Silke van der Laan (distributeur van emerginC) en Sarah Piening (schoonheidsspecialiste en eigenaar van Beautybewust) op mij wachten. Ik mag de ochtend doorbrengen met deze op beautygebied zeer kundige dames en ga kennismaken met het merk emerginC. Mijn collega tester Su onderging eerder al een behandeling voor haar rosacea.

Een ‘groene’ cosmeceutical

EmerginC is grotendeels natuurlijk en groen. Alleen enkele revolutionaire huid verbeterende ingrediënten, zoals Argireline, zijn niet groen. Simpelweg omdat er (nog) geen groene variant met hetzelfde effect op de huid verkrijgbaar is. Omdat emerginC een product wil maken dat werkt en tegelijkertijd zo goed mogelijk is voor de omgeving, is hierin een balans gevonden. In dit artikel lees je meer over de visie van het merk.

Ga jij voor 100% groen? Kijk dan eens bij Scientific Organics, het zusje van emerginC. Deze producten zijn volledig van organische teelt.

Groen, cosmeceutical, huidverbeterend, natuurlijk…. Keywords waar ik blij van word.

Ik ben me steeds bewuster van het feit dat wat je eet, op je huid smeert en hoe je je voelt, bepaalt hoe je huid er uit ziet. En wat mij betreft mag dit steeds puurder zijn.

Nog blijer word ik als ik het verhaal van zowel Silke als Sarah hoor. Beiden kampten met huidproblemen. Na ongeveer alles geprobeerd te hebben, kwamen ze in aanraking met emerginC en vonden hun heilige graal. Ware ‘brand ambassadors’, waarvan je je afvraagt als je ze nu ziet, of ze ooit echt huidproblemen hebben gehad. EmerginC wekt dan ook meteen mijn interesse en ik geef me volledig over aan de expertise van Sarah en Silke.

Droog als de Sahara

Mijn huid voelt al tijden droog aan. Droogterimpels, zichtbaar rode huid. Ik probeer dagelijks met Hyaluronzuur dit vochttekort te lijf te gaan. Het helpt wel een beetje, maar eigenlijk maak ik mijn huid lui. Het zelfregulerend vermogen van de huid moet als het ware weer aan worden geslingerd.

Emergency mask

Ik krijg vandaag een behandeling die mijn droge huid weer zal herstellen, met als absoluut hoogtepunt het wondermasker, waarvoor je naar een emerginC schoonheidsspecialiste moet.

Dit masker is een waar ‘emergency mask’ als je er instant goed uit wilt zien, of je huid net dat extraatje nodig heeft. Niet goedkoop en voor ons gierige Nederlanders daarom soms een brug te ver. Maar… believe me, it is worth the money. Maar daarover straks meer.

Hydration Booster Treatment

https://www.youtube.com/watch?v=-7bxLDVkonA&feature=youtu.be

Eerst reinigen en preppen

Sarah maakt mijn huid schoon met de Aromatic Cream Tea Cleanse, een creamy cleanser met groene, rode en witte thee, die geschikt is voor alle huidtypen, ook de gevoelige. Deze zachte heerlijk geurende (licht rozig) cleanser helpt vuil, make-up en eventueel vet van je huid te verwijderen.

Triple Threat

Na het preppen brengt Sarah de The Triple Treat Peel aan. Deze peeling is vrij intensief en zorgt er voor dat dode cellen verwijderd worden. Het bevat natuurlijke fruit extracten die van nature verschillende zuren (lactic, citric, malic, glycolic en tartaric) bevatten. Deze peeling helpt bij zonschade, pigmentatie, puistjes, fijne lijntjes en een oneven toon. De peeling ruikt scherp (citrus achtig) en Sarah laat het enkele minuten intrekken. Ik ervaar een lichte tinteling, maar geen branderig gevoel.

Textuur van de capsules; mijn huid slurpt ze op.

Wondercapsules en verstevigende serums

De Hydra Repair Intensive capsules met avocado olie, vitamine A en E, zijn voor mij echt een wondermiddel en Sarah brengt ze na de peeling aan. Ze brengen het vetgehalte op peil en verbeteren de hydratatie. Deze sterk geurende (beetje avocado-achtig) vette en dikke olie wordt door mijn huid opgeslurpt. Binnen en halve minuut geen vettigheid meer te zien!

Voordat het masker opgebracht gaat worden, krijg ik het Swift Lift Peptide Firming Serum op. Dit effectieve serum is een mooie mix van peptiden, hyaluronzuur en plantenextracten, en werkt liftend, verstevigend en hydraterend. Het ruikt naar sinaasappels en mijn huid slurpt het direct op, net als de capsules.

Lees hier meer over de effectieve peptiden crèmes van EmerginC.

Wondermasker

Het wordt mij meteen duidelijk waarom je dit masker in de salon moet doen, want het mengen en aanbrengen van het masker is een secuur werkje. Het masker verandert binnen no-time in een soort rubberachtige structuur, die aan mijn huid vastgeplakt zit. Ik kan zo in de film “The Mask” met Jim Carrey spelen, als de roze vrouwelijke evenknie van de hoofdrolspeler. De dames keuvelen boven mijn hoofd, want ik ben letterlijk en figuurlijk de mond gesnoerd. Sarah heeft het masker ook over mijn mond heen aangebracht, zodat mijn lippen ook die extra treatment krijgen.

Na een aantal minuten drogen, wordt het gehele masker voorzichtig van mijn gezicht afgepeld. Sarah houd ‘m trots omhoog.

Ik krijg een spiegel in mijn handen gedrukt en mag het wonder aanschouwen. Een blozend, plumped face zonder lijntjes lacht naar mij terug in de spiegel. Wat is dit voor een wondermiddel?! Dit heb ik nog nooit gezien. Binnen enkele minuten heb ik een letterlijke SOS gehad voor mijn huid.

Vitamine D in een potje

Om de behandeling af te toppen, krijg ik nog een gezichts- en oogcreme aangebracht. De Earth Hydrating Phytelene Cream bevat een trademarked ingrediënt dat de huid helpt bij het opnemen van vitamine D uit zonlicht; je leest er hier meer over.

In dit artikel lees je meer over deze bijzondere crème.

Daarnaast wordt de Protocell Eye aangebracht: deze oogcrème op basis van appelstamcel extract, hyaluronzuur, arganolie en pro-vitamine B5 zorgt voor bestrijding van fijne lijntjes en rimpeltjes.

Aromatisch feestje

De hele behandeling is ontspannend. De producten voelen fijn aan, mijn huid slurpt ze bijna op. De deskundige handen van Sarah zijn bijna helend en mijn huid ziet er nadien schitterend uit.

Maar bovenal, de behandeling is een ware beleving door de fantastische geuren. Het is een aromatisch feestje. De producten alleen al ruiken heerlijk en tussendoor wordt er ook gebruik gemaakt van de Aromatic Booster Sprays. Naast een heerlijke geur, hebben ze ook actief werkende ingrediënten. Echt een toevoeging aan een salonbehandeling.

Thuis verder met emerginC

Ik krijg een setje producten mee naar huis en smeer in de weken na de behandeling trouw met emerginC.

Aromatic Cream Tea Cleanser

Met een watje aanrengen of met de vingertoppen eerst lekker inmasseren en daarna met een watje, of doekje je gezichtshuid schoonmaken. Mijn huid voelt schoon, verzorgd en niet trekkerig aan.

Triple Threat Peel

Ik heb deze peeling ook mee gekregen naar huis om hem één keer per week te gebruiken. Ik houd daarbij dezelfde inwerktijden aan die ik tijdens de behandeling heb gehad en dit voelt prima aan. Geen loslatende vellen, maar juist een huid die lekker de producten daarna opslurpt. Daarnaast ontdek ik dat de peeling ook Salicylzuur bevat en pas het daarom ook toe op mijn bovenarmen die geteisterd worden door Keratosis Pilaris. Na twee keer gebruik zijn mijn bovenarmen zichtbaar gladder en zachter. Het blijkt dus een ware multi-purpose peeling.

Hydra Repair Capsules

Na het succes tijdens de behandeling, ben ik blij dat ik ook de capsules meekrijg. Ik mag de komende tijd zeker twee keer per dag een capsule gebruiken. Wat is dit een wondermiddel! Mijn droge huid voelt weer gehydrateerd en prettig aan. Een aanwinst voor mijn beautyregime. Inmiddels is er al een herhalingsaankoop gedaan en de capsules blijken ook een top after sun te zijn.

Swift Lift Peptide Firming Serum

Bij thuisgebruik vind ik dit een heerlijk product dat na de capsules heel snel intrekt en een soort van prepper is voor de huidcrème. Het Swift Lift Peptide Firming Serum maakt mijn huid een stuk steviger en helpt ontzettend in de hydratatie.

Earth Hydrating Phytelene Creme

Ook de vitamine D in een potje gaat mee naar huis. Een fijne crème die snel intrekt en mijn huid heel prettig laat aanvoelen. Mijn foundation pakt lekker op de crème en mijn huid lijkt strakker.

Ook voor de nacht is het een fijne crème. Niet te vet, maar voldoende voedend.

Links: Protocell Eye. Rechts: Vitamin C Eye Serum.

Protocell Eye en Vitamin C Eye Serum

Deze lekkere vettige oogcrème voelt top aan op de huid rond mijn ogen. De Protocell Eye ruikt scherp (dat vind ik persoonlijk iets minder prettig), maar is desondanks voor mijn gevoelige huid rond de ogen (ik heb net een oogcorrectie gehad) een wondermiddel en het laat de huid er rustig en gevoed uitzien. Het lijkt zelfs alsof mijn littekens in rap tempo minder rood worden.

Ik gebruik de oogcrème in combinatie met het oogserum, om mijn ogen wat extra verzorging te geven na de ooglidcorrectie. Het Vitamin C Eye serum bevat vitamine C, E, hyaluronzuur en druivenpit extract. Dit laatste ingrediënt helpt bij de bestrijding van de donkere kringen. Het is een prettig serum, dat ik voor het slapen gaan aanbreng. De oogstreek ziet er ‘s ochtends fris en glad uit. Heel fijn!

Wonderbehandeling en wonderproducten!

Dit was mijn eerst kennismaking met emerginC. Het merk, de behandeling en de producten hebben mij overtuigd dat je in het groene segment ook super effectieve producten kan vinden. Ik heb geleerd dat je niet ‘pennywise, poundfoolish’ moet zijn wat betreft behandelingen en producten voor je huid. Als je er goed uit ziet, kan je de hele wereld aan.

Mijn huid heeft er in tijden niet zo goed uitgezien. De lijnen rond mijn mond zijn verminderd, de expressierimpels rond mijn ogen zijn zichtbaar zachter, de rode plekken in mijn huid zijn – op mijn couperose na – helemaal weg. En dan nog niet te spreken over het gevoel dat mijn huid niet langer meer de Sahara is! Love emerginC!!!

Lees ook