Topbehandeling! Zalige structuren en geuren. Mijn huid kwam tot rust.

10:15 - 06:09
luistertijd 10:15 - leestijd 06:09

Hoe bevalt schoonheidsspecialiste Su de Get The Red Out facial van emerginC?

Als schoonheidsspecialiste weet ik hoe belangrijk het is om je huid goed te onderhouden. Naast het feit dat het belangrijk is om goede verzorgingsproducten te gebruiken, is een regelmatige behandeling een echte MUST. Maar als zelfstandig ondernemer en mama met een groot sociaal leven en verplichtingen, is “regelmatig een behandeling” vaak het laatste waar je aan denkt. Dit zie je helaas ook aan mijn huid. Hij is uit balans en door de drukte speelt de rosacea weer op. Wat een geluk dat ik verplicht voor Beautyjournaal mag gaan liggen! Voor een treatment met emerginC en Scientific Organic, het organic zusje van emerginC.

emerginC treatment

Mijn huid is van nature heel vochtarm met een lichte vorm van rosacea. Daarnaast is het  door alle drukte erg uit balans. Ik had op verschillende plaatsen van mijn gezicht (voorhoofd en kin) extra ophoping van sebum (talg). Daarnaast begint het verouderingsproces in te treden op mijn voorhoofd, de eerste mimieklijntjes. Je snapt dat ik stond te springen voor een emerginC behandeling.

Bekijk hieronder straks ook het mooie filmpje dat we maakten van mijn behandeling.

Grondige maar superzachte reiniging

Als eerste werd mijn gezicht gereinigd met emerginC reiniging, de Aromatic Cream Tea Cleanse. Het  is een romige milk die heerlijk over mijn gezicht glijdt. Het voelt zalig aan en de heerlijke geur zorgde ervoor dat ik in mijn relaxmodus ging. Wat me het meest opviel, was dat het heel zacht, maar grondig reinigt. Na het verwijderen van de milk met lauwwarm water, voelde mijn huid heel zacht en aangenaam aan.

Omdat mijn huid uit balans is, hebben we besloten om het een goede basis behandeling te geven. Om de roodheden op mijn wangen niet meer te triggeren, vond ik dat een prima idee.

De enzympeeling geeft mijn glow terug

Om de opname van de werkstoffen te verbeteren, moeten overtollige dode huidcellen verwijderd worden. Dit wordt gedaan met een peeling. Vanwege de roodheden (rosacea) op mijn wangen werd een enzymatische peeling toegepast. (de enzymen van de peeling  lossen  de dode huidcellen op, zonder hard te exfoliëren). Blue Poppy Enzyme Polish is een crème peeling met korrels van maanzaadjes en fijngemalen fossiele aarde. De korrels voelen wat ruw op mijn huid aan. Ik was een beetje bang dat het juist de roodheden op mijn wangen zouden activeren, maar na het verwijderen van de peeling zag mijn huid er heel rustig en glad uit. Het kreeg langzaam zijn natuurlijke glow terug!

Het waterlelie masker is het grote geheim!

Om mijn huid weer in topconditie  en in balans te brengen, wordt het masker Water Lily aangebracht, dit is een product dat alleen in de salon gebruikt wordt, en het grote geheim als gezichtsbooster.  

Het bevat extracten van waterlelie, colloïdaal havermout, aloë en groene thee, die helpen bij het verbeteren van de hydratatie en het kalmeren de roodheid die vaak voorkomt bij een gevoelige huid. Terwijl het masker inwerkt, krijg ik een ontspannende massage van mijn schouders, nek en decolleté. Helemaal ontspannen en voldaan wordt het restant van het masker verwijderd.

Bekijk hier de video waarin Su de emerginC Get The Red Out facial krijgt:

https://www.youtube.com/watch?v=SZeLhRlAfmk

 

Het resultaat: het wauw effect

Ook al was het een basis behandeling, wauw wat zag mijn gezicht er mooi uit! De roodheden waren bijna niet meer zichtbaar en mijn huid zag er 10 jaar jonger uit (moet je nagaan als je net 30+ bent). Om het resultaat vast te houden heb ik de volgende thuisproducten gekregen van Indigo Cosmetics:

Wat vind ik ervan?

Reinigen wordt echt een feest met deze heerlijke cleanser. Het voelt heerlijk romig aan en door de combinatie van ingrediënten geeft de cleanser een heerlijke zintuiglijke prikkel bij elke reinigingsbeurt. Het verwijdert op milde wijze make-up en het dagelijkse vuil van mijn gezicht zonder dat mijn huid trekkerig en droog aanvoelt. Ik zie aan mijn wangen letterlijk hoe kalmerend dit product werkt. De roodheden en kleine bultjes worden met de weken minder.

 

Wat vind ik ervan?

Het grappige aan dit serum is dat als je naar de inhoud kijkt, kleine bolletjes ziet. Ze zijn gevuld met vitamine E, F en H. De bolletjes knappen open zodra het pompje de emulsie omhoog perst. Zo krijg je de stoffen vers op je huid.

Omdat een serum snel en diep in de huid moet dringen (kleine moleculen) voelt het ook heel luchtig aan en wordt het snel opgenomen door mijn huid. Om de crème daarna ook dieper in mijn huid te krijgen, wacht ik niet tot het  serum is opgenomen, maar breng ik het direct aan na het inmasseren van het serum.

De hyper-vitalizer cream mag ik gebruiken zowel als dag- en nachtcrème. Het is een luchtige maar toch een romige crème die snel intrekt. Het smeert  makkelijk uit en heeft een lichte bloemige geur (rozenolie). Doordat ik het direct na het serum gebruik, heb ik een minimale hoeveelheid nodig.

Hier vind je een overzicht van alle ingrediënten die het merk gebruikt

Omdat mijn huid gevoelig is, laat ik vooral de enzymen hun werk doen en begin ik niet meteen te masseren. Door de samenstelling voelt het heel mild aan op mijn huid. Na 5 minuten masseer ik het lichtjes in en verwijder ik het met lauw warm water. Ondanks de kleine korrels ziet mijn huid er niet rood of doorbloed uit. Maar schoon met een lichte glans.

Hoe heeft Su de behandeling ervaren?

Ik ben na de emerginC behandeling en gebruik van de producten blij verrast dat mijn huid zo rustig is geworden. De behandeling heb ik  als zeer fijn ervaren. Vooral wat je kan bereiken in zo’n korte behandeling van 45 minuten, met alleen al een basisprogramma!

Het effect hield wekenlang aan…

Mijn huid heeft nog weken nadien heerlijk  zacht aangevoeld. Ook het  gebruik van de producten heeft mijn huid weer stabiel gemaakt. Er zijn nu dagen dat ik geen make-up draag. Ik kan echt geen kritische noot verzinnen. Ik ben nu zelfs een beetje huiverig voor wat er met mijn huid gebeurt als ik weer terugschakel naar andere merken. Kun je nagaan….

De structuur van de producten is ook zo mooi…en de geur! Hmmm….

Wat ik verder heel opvallend vind, is de structuur van de producten. Het is zacht en romig. Het voelt heel fijn aan op de huid. Daarnaast ruikt alles heerlijk. Bij producten voor rosacea merk je vaak dat ze minder lekker ruiken: neutraal of een beetje medisch. Dat is bij emerginC absoluut niet. Door de geur is het een feest om de producten te gebruiken. En dat het 100% green is geeft het zeker een dikke pluspunt!

Het is een skinsaver, ik raad het iedereen aan

Voor een gevoelige, droge, rode, geïrriteerde huid is emerginC treatment en de producten echt een skinsaver en raad ik het iedereen aan!

Lees ook