Brands we love EmerginC Gezicht Natuurlijk 100% Peptiden Pigmentvlekken Rimpels en slapte Voor hem

Zoek jij de beste peptidencreme? emerginC heeft het + 10% korting!

EmerginC
Geschreven door EmerginC

Peptiden zijn onmisbaar in je anti-aging programma

Het mooie Amerikaanse huidverbeteringsmerk emerginC maakt volop gebruikt van peptiden, naast andere belangrijke conditionerende stoffen. En dat is maar goed ook, omdat onze huid, naarmate we ouder worden er ook steeds meer van kan gebruiken. Onze biologische processen vertragen en onder invloed van UV-licht, stress en milieuvervuiling wordt dit nog eens bekrachtigd.

Wat zijn peptiden eigenlijk en waar zijn ze goed voor?

Peptiden zijn niet meer weg te denken uit moderne huidverbeterende cremes. Deze stofjes, die zowel in de natuur gevonden worden als biotechnologisch knap (natuuridentiek) worden nagemaakt zijn belangrijke signaalstoffen die talloze functies in de huid aansturen en stimuleren. Het woord peptide komt van het Griekse woord ‘te verteren’. Heel toepasselijk omdat ze over het algemeen stoffen afbreken of chemische reactie veroorzaken. Peptiden kunnen o.a. productie van pigment uitschakelen,  de celgeneratie versnellen, de bloedcirculatie stimuleren. Peptiden bestaan uit een keten van aminozuren.

‘Ze zijn ongelofelijk actief’

Peptiden kunnen helpen de celprocessen weer een boost te geven. Voor een goede werking van de peptiden is het essentieel dat de producten goed geformuleerd zijn. Want peptiden kunnen ongelofelijk goed werken, zo vertelde wijlen cosmetisch chemicus Johann Wiechers ons in 2009 nog: ‘Voor cosmetica worden drie tot vier aminozuren lange ketens gebruikt Deze drie tot vier aminozuren lange ketens penetreren de huid wel, al is het met moeite, maar deze stofjes zijn zo ongelofelijk actief dat een zeer kleine concentratie voldoende is voor een dramatisch effect. Vaak zitten ze er slechts op ppm niveau in (ppm = parts per million, oftewel tienden van procenten, 1 ppm = 0.0001%) de formulering. Van vele van dit soort korte peptiden heb ik dramatisch goede klinische studieresultaten gezien.’

Er zijn een paar grote producenten in de wereld die peptiden voor cosmetica produceren. Deze bedrijven zijn afkomstig uit de farmacie, en weten dus heel goed hoe ze werkzame formuleringen moeten maken. emerginC gebruikt altijd minimaal het percentage peptiden waarmee het farmaceutische bedrijf, die de peptiden maakt, zijn tests doet; dus je zult altijd het door hun geteste resultaat op zijn minst kunnen evenaren.

Wat zijn de belangrijkste peptiden, en in welke producten van EmerginC zitten ze?

PEPTIDE Argireline®

Gel+Emulsie

Klinisch bewezen dat het in een 10% concentratie na 30 dagen de diepte van rimpels tot 30% vermindert (International Journal of Cosmetic Science, Vol. 24, nr. 5, p. 303, oktober 2002). De peptide ontspant het huidoppervlak. Lees er hier meer over.

Verwerkt in: emerginC Crease Ease Gel (15%) en Crease Ease Emulsie (10%).

  • Klik op de shoplinks, voer de code ‘beautyjournaal’ in bij Kortingsbon

 

PEPTIDE Matrixyl 3000™

SwiftLift+GelEen van de meest onderzochte anti-age ingrediënten. Het spoort de fibroblasten aan nieuw collageen te maken en stimuleert reparatie van de dermale matrix. ‘Een langzaam werkende collageen injectie’, wordt deze peptide ook wel genoemd. Lees er hier meer over.

Verwerkt in: emerginC Crease Ease Gel en Swift Lift Peptide Firming serum

Klik op de shoplinks, voer de code ‘beautyjournaal’ in bij Kortingsbon

Bekijk hier een mooie kleine video over het Swift Lift Peptide Serum:

 

PEPTIDE Myoxinol®

Een complex van Plantaardige peptiden die gewonnen worden uit Hibiscus, en vertragend werken op het celverouderingsproces. Daarnaast ontspant het het huidoppervlak waardoor het gezicht uitgeruster oogt.

Verwerkt in: emerginC Crease Ease Gel en de Crease Ease Emulsie.

  • Klik op de shoplinks, voer de code ‘beautyjournaal’ in bij Kortingsbon
PEPTIDE Syn-TC®
SwiftLift+GelEen gepatenteerde tri- en tetrapeptide technologie die werkelijk ingrijpt op alle typen collageen in de huid, van 1 tot en met 5, met als doel een jeugdiger huidaspect te creëren. Het maakt de huid zachter, voller, elastischer. Er zijn zeer geloofwaardige 28-dagen tests uitgevoerd op kraaienpootjes met deze peptide.

Verwerkt in emerginC Crease Ease Gel en Emulsie en het Swift Lift Peptide Firming Serum

  • Klik op de shoplinks, voer de code ‘beautyjournaal’ in bij Kortingsbon

 

PEPTIDE ColhibinPF

BoosterSerum

Een plantaardige peptide die uit rijst gewonnen wordt en collageen beschermt tegen uiteenvallen door agressieve deeltjes die metalloproteinasen genoemd worden (MMP’s). De eerste organic peptide met deze werking!

Verwerkt in: emerginC Scientific Organics Peptide Booster Serum

  • Klik op de shoplinks, voer de code ‘beautyjournaal’ in bij Kortingsbon

Bekijk hier een info-video over dit nieuwe plantaardige Peptide Booster Serum:

 

PEPTIDE Ameliox® 

Gel+EmulsieReageert met de vrije suikers in de opperhuid, waardoor aanhechting van de suikers aan de collageenvezels voorkomen wordt (dit wordt glycatie genoemd – lees er hier meer over). Zo blijven de vezels zacht en veerkrachtig. Ameliox versterkt de werking van argireline.

Verwerkt in emerginC Crease Ease Gel en de Crease Ease Emulsie

  • Klik op de shoplinks, voer de code ‘beautyjournaal’ in bij Kortingsbon

 

PEPTIDE Pepha®-tight 

SwiftLift+GelNatuurzuiver alg-extract gemixt met polysacchariden (suikers). Verstevigt en verstrakt de huid onmiddellijk en zorgt tegelijkertijd voor een lange termijn effect door de vorming van collageen-1 te verhogen, beschadigde collageenvezels te herstellen, te beschermen tegen oxidatie en de aanmaak van collageen door de huid zelf te stimuleren.

Verwerkt in emerginC Crease Ease Gel en het Swift Lift Peptide serum

  • Klik op de shoplinks, voer de code ‘beautyjournaal’ in bij Kortingsbon

 

 

Over deze schrijver

EmerginC

EmerginC

EmerginC heeft twee lijnen

De succesvolle signature lijn waarin formuleringen zijn opgenomen met aandacht voor een zo laag mogelijke irrigatiegraad en veiligheid van werkzame stoffen voor mens en milieu – dus niet per definitie alleen plantaardig of biologisch, maar wel hoog-werkzaam. Deze producten bevatten geen parabenen, geen kunstmatige kleurstoffen en geurstoffen, worden nooit op dieren getest, zijn verpakt in recycled karton en bedrukt met gifvrije inkt. emerginC was koploper hierin, aldus de oprichter Ian Lirenman.

En dan is er de Scientific Organics lijn – de lijn waarin alleen met natuurlijke stoffen wordt gewerkt, en waarvan minimaal 70% van biologische oorsprong is, én tevens hoog-werkzaam.

2 reacties

Reageren