En geef je stofwisseling een flinke boost!

02:52 - 01:43
luistertijd 02:52 - leestijd 01:43

Get in shape met deze heerlijke dranken

De tijd van de goede voornemens is weer aangebroken… Of je doel nu is om een paar kilo’s kwijt te raken na de feestdagen, of om je lichaam te detoxen… met de heerlijke dranken in dit artikel geeft je je stofwisseling een flinke boost, waardoor je eenvoudiger vet verbrandt. Kortom, get in shape!

Freepik

Groene thee met pepermunt

Groene thee optimaliseert het oxidatieproces (verbranding) van vetten in je lichaam, terwijl munt en citroen inflammatie voorkomen en je stofwisseling versnellen.

Recept:

Plaats de karaf een nacht in de koelkast. Neem een week lang iedere ochtend één kop van deze verfrissende drank.

Freepik

Lees hier meer over het stimulerende effect van groene thee op de vetverbranding.

Aardbeien smoothie

Wanneer je spierkracht wilt opbouwen voor meer toned body zijn proteïnen onmisbaar. Deze smoothie zorgt ervoor dat je je proteïne opname vergroot, terwijl aardbeien tegelijkertijd je stofwisseling optimaliseren.

Voor in de blender:

Blend tot een fluweelzachte substantie en enjoy!

Freepik

Fruit smoothie

Hoofdingrediënt in deze smoothie is grapefruit, een fruitsoort die erom bekend staan een positief effect te hebben op de vetverbranding. Frambozen zijn rijk aan antioxidanten.

Voor in de blender:

Pixabay

Appel smoothie

Appels zijn rijk aan pectine, een stofje dat ervoor zorgt dat je lichaam minder vet kan opnemen. Ook deze smoothie is rijk aan proteïnen en dus perfect voor sporters.

Voor in de blender:

Pixabay

Kruidige thee

Groene thee, peper en kaneel staan erom bekend je stofwisseling een boost te geven. Honing helpt je lichaam te ontgiften.

Recept:

Pixabay

Nog meer inspiratie…

Ook kokoswater en zwarte koffie zijn goede drankjes om je stofwisseling te versnellen en sneller vet te verbranden. Drink ze bij voorkeur in de ochtend op een nuchtere maag, of vlak voordat je gaat sporten. Wist je trouwens dat ook rode wijn je vetverbranding stimuleert? Je leest het in dit artikel.

Bron

Lees ook