shop Pascaud Firmness collageen supplement Firmness is het eerste supplement waarin de drie belangrijkste bouwstenen van collageen – die zorgen voor stabiliteit van collageen en dus voor stevigheid van de huid – in de juiste verhouding aanwezig zijn. Perfect om de stevigheid van de huid te stimuleren. Na 3 maanden zie je dat de veerkracht, […]

01:03 - 00:37
luistertijd 01:03 - leestijd 00:37

..dit is bekend geworden uit een Nederlands onderzoek van promovendus en biomedicus Rick Hursel van de Universiteit van Maastricht. De wetenschapper promoveert volgende week op een analyse van lijnen met behulp van natuurlijke ingrediënten, aldus de krant Het Parool vandaag.

Elke dag 2 tot 3 koppen groene thee drinken heeft een positief effect op de vetverbranding. Het gaat om de stofjes catechine en cafeine. Overigens is het niet zo dat als je ineens veel van deze thee gaat drinken ook meer afvalt. Het is geen wondermiddel, stelt de onderzoeker, daarvoor zul je meer moeten doen. Maar wie verder niets doet en alleen deze thee drinkt elke dag kan toch gem. 1,3 kilo in een tot drie maanden kwijtraken.

Overigens is het niet zo dat koffie waarin cafeine zit hetzelfde effect heeft. Het gaat echt om de combinatie met catechine.

Wil je meer weten over gezonde stoffen en wat deze voor je lichaam kunnen betekenen, lees dan ons Vitaminen Woordenboek A-Z.

 

Lees ook