Kringen en wallen, zijn ze te bestrijden?

06:23 - 03:49
luistertijd 06:23 - leestijd 03:49

We zien dat jullie vaak op BeautyJournaal zoeken naar oogcrème-tests, vandaar we meenden dat we weer eens een update moesten geven, en vooral ook omdat ik zelf de laatste twee maanden naarstig op zoek was naar een oogcreme die mijn plots nogal zware wallen (vochtophopingen) moest zien te reduceren. Ik was benieuwd, omdat ik eigenlijk deep down wel weet dat oogcrèmes nauwelijks werken voor kringen en wallen. Wel voor fijne droogtelijntjes, maar die kun je ook minimaliseren met een gewone crème, of speciale patches zoals van Quanis.

Ik heb al 25 jaar kringen onder mijn ogen, ik heb ze geaccepteerd – met goede camouflage of gewoon je bril op zetten, kom je echt een heel eind.

Ik heb het afgelopen driekwart jaar de volgende producten getest:

Olaz Eyes ultimate eyecream

De crème is zalmrose en bevat miniscule iriscerende pigmentjes. Bij aanbrengen zie je meteen een natuurlijke concealing van het onderooggebied plaatsvinden wat kringen iets verdoezeld. Dit is meteen een mooie primer onder je eigen concealer of foundation. Het huidgebied wordt goed gehydrateerd. Helaas doet het niets voor wallen. Ik vind vooral de instant effecten handig. Kringen op de langere termijn zie ik niet verdwijnen.

Shop hier online met fikse korting

 

Perricone Brightening Eye Cream, Pre.Empt Series

Lekkere frisse witte gel die fijn aanbrengt en enkele dagen denk ik ook echt dat de oogcreme iets voor mijn kringen en wallen doet, maar dan keert het tij. Mijn huid wordt droger en geirriteerd. UIteindelijk moet ik stoppen met dit product. Ik denk dat ik met mijn 50+ huid niet geschikt ben voor deze serie die voor een jongere huid bedoelt is: zij die net aan de rimpeltjes beginnen.

Shop hier online

 

Sisley The Supreme anti aging night cream

De lichte, romige textuur is zalig om te gebruiken en kan makkelijk ingeklopt worden. De huid wordt uitstekend gehydrateerd en ik word ’s ochtends niet met dikke ogen wakker. Kringen lijken iets verdoezeld te worden. Mijn huid verdraagt deze oogcreme heel goed, zonder pukkeltjes en roodheden – die ik gemakkelijk krijg met oogcremes. Vanwege het mooie effect en het ultra zachte huidgevoel gebruik ik het ook vaak overdag en bij avondmake-up als ik extra concealer moet gebruiken en een pancake onder mijn ogen wil voorkomen.

Toch, en dat vind ik jammer, kan ik niet zeggen dat wallen en kringen echt minder geworden zijn, maar een gestabiliseerde situatie ervaarde ik wel. Maar is dat voldoende? Nee, jammer genoeg niet. Je blijft toch zoeken naar de Heilige Graal.

Shop hier online

 

Madara Smart anti-oxidants Anti-fatigue Eye rescue cream

Ik heb wat met dit merk sinds ik enkele jaren geleden de Letse oprichtster ontmoette en hoorde authentiek de formuleringen van dit merk zijn en hoe serieus zaken onderzocht worden ism een lokale universiteit. I love it. En plantjes…ja, ze zijn hot, en biologisch ook, en …..ik blijf nieuwsgierig naar de huidverbeterende effecten, het niveau van pappen en nathouden ontstegen, waar puur plantaardig nog niet zo lang geleden vooral in grossierde.

pfff… ik ben flabbergasted over deze oogcrème in dat hele dunne tubetje. De stofjes in deze crème maken mijn onderooghuid dermate wit dat ik bijna geen kring meer zie. Echt! Dit werkt, zo lang het erop zit. Alsof de bloedvaatjes helemaal worden samengeknepen. Dien te gevolge lijkt zwelling ook wat minder. Maar, en dat is grappig, omdat ik een beetje wasbeer-witte oogjes heb daar onder, moet ik weer gaan camoufleren met een iets donkerder camouflage product. Maar geen punt. I love this one!!

Shop hier online

 

En weet je waar ik echt dolgelukkig mee ben? Met deze kit van Colorescience;-)

Dit palette op basis van zuiver mineraal poeder heeft vijf prachtige tinten om roodheden, blauwe schijnsels, geligheid en bruine vlekjes prachtig te concealen.

Het droogt je huid totaal niet uit en geeft een mooie dekking die je in laagjes kan opbouwen. Ideaal bij kringen en wallen die zich maar moeilijk laten bestrijden. Hij is er voor lichte tot medium getinte huidjes en donkere huidjes. Subliem!

Shop hier online

 

Lees ook