Schoonheidsspecialisten Tristany en Laura vertellen hoe het nieuwe klanten oplevert

08:23 - 05:02
luistertijd 08:23 - leestijd 05:02

Fijne lijntjes rond de ogen en rond de mond zijn altijd een ideale target voor vochtbindende crèmes, met name crèmes die beloven de huid van binnenuit wat op te vullen, in het Engels het zg. plumping effect. Het is het antwoord van de cosmetica industrie op de injectables met hyaluronzuur waarmee je daadwerkelijk langdurig lijntjes opvult en een huidverbeterend resultaat krijgt.

Als je geen injectables wilt, maar wel effect

Maar als je nou geen injectables wilt, bang bent voor naaldjes, of het er gewoon niet voor over hebt, maar wel op gezette tijden deze huidzones een lekkere boost wilt geven? Omdat er een feest of andere mooie happening voor de deur staat? Of omdat je eigenlijk een beetje te moe bent en dat ook uitstraalt? Er is nu iets waar je dagenlang en in kuurverband, zelfs wekenlang plezier van gaat hebben! Het succes van de Quanis Dermafiller zingt overal rond….

Het vernuft van de huidpatch

De uit Japan afkomstige Quanis dermafiller is een hele vernuftige patch, ofwel pleister, waaraan piepkleine gekristalliseerde hyaluronzuurpuntjes in combinatie met collageen en vitamine C zijn bevestigd. De kristallen fungeren als microscopisch kleine naaldjes die, gevuld met hun werkzame stofjes, doordringen tot diep in het stratum corneum. Ze versmelten met én in je huid.

https://www.instagram.com/p/Ba4fhlyHE8v/

Succes op Instagram

Het is een ware rage aan het worden sinds er op Instagram prachtige foto’s verschijnen van mooie vrouwen met kekke pleisters onder hun ogen en op de neuslip-plooi. Ze staan model voor de nieuwste trend om, met slimme middelen, je snelle levensstijl handig van je gezichtshuid te wissen. Oppeppers, daar gaat het om! Quanis Dermafiller biedt het antwoord….

Het past ook mooi in de trend van alles wat je op je gezicht kan ‘plakken’, denk ook aan al die hippe maskersheets voor een heerlijk instant effect.

De osmotische kracht van hyaluronzuur

Het is bekend van hyaluronzuur dat het zeer vochtbindend is. Door het vrijkomen van het hyaluronzuur in de huid wordt niet alleen een onmiddellijke vochtboost afgegeven, wat resulteert in een gladmakend effect, ook op de langere termijn werkt het door. Schoonheidsspecialisten vertellen dat het effect enkele dagen tot zelf een week kan aanhouden na een salonbehandeling. Dit effect verleng je met een kuur met thuisproducten. Daarna dien je 1 x per week voor langdurig resultaat het bij te houden.

Vocht stimuleert algehele celfunctioneren

Het extra vocht in de huid helpt de huidcellen om weer beter te functioneren. Het aanzien van de huid verbetert, zowel qua kleur als qua structuur. Het is een ideaal alternatief als je iets extra’s wilt doen naast het gebruik van crème, zonder over te moeten gaan op injectables.

Tristany Swaep en Laura Bluijs vertellen: we krijgen er nieuwe klanten door!

Laura Bluijs

Sinds schoonheidsspecialisten Tristany Swaep van Knap Institute in Amsterdam en Laura Bluijs van De Salon in Zandvoort ermee begonnen zijn, kregen ze niet alleen een nieuwe behandeling erbij op de menukaart, maar ook nieuwe klanten! Geënthousiasmeerd door alle Instagram postings van influencers en nieuwsgierig naar het directe effect.

Tristany Swaep

Laura vertelt: ‘Ik heb nu zeker vijf klanten per week, en omgerekend naar de klanten bij wie ik het incorporeer in hun gezichtsbehandelingen wel meer, die echt voor Quanis behandelingen komen. Het effect is direct zichtbaar en daarmee heeft het iets verslavends. Zoals je elke week even je haar laat doen, laat je nu ook je ogen doen, en je kunt weer een week voort.’

Tristany vult aan: ‘Als je de kuur voor thuisgebruik meeneemt, kun je maar liefst 4 tot 8 weken voort. Je oogcontour blijft er fris en vol uitzien.’

Voor wie is het geschikt?

Gebrek aan vocht bij craquelé

De patches zijn ideaal als je last hebt van fijne lijntjes rond het oog die zichtbaar worden door droogte, een gebrek aan het vermogen van de huid tot goede hydratatie. Maar ook iets diepere lijntjes, die eruit zien als craquelé worden snel minder zichtbaar.

Holle ogen met blauw schijnsel

En is het erg hol onder je ogen waardoor ook het blauwe schijnsel van de oogspieren zichtbaarder is? Ook dat kan zich, door de krachtig osmotische werking, mooi opvullen. Door de vochtboost wordt het blauwe schijnsel ook minder zichtbaar.

Laura: ‘Het gaat niet om je biologische leeftijd, maar om je huidleeftijd. We krijgen klanten in de leeftijd van 25 tot 55 jaar.’ Tristany ziet vooral vrouwen in de leeftijd van 28 tot 45 jaar.

Een salonbehandeling en een thuis-kuur

Er zijn twee soorten behandelingen. Een salonbehandeling met een extra intensiteit in afgifte van hyaluronzuur. Ideaal om het ooggebied een echte oppepper te geven en voor te bereiden op het gebruik van de speciale patches voor thuisgebruik (in een kuur van 4 weken, 2x per week).

Krachtige salon-patches

Voor de salon is de Quanis Dermafiller Professional EX300 beschikbaar. De 300 verwijst naar de lengte van de hyaluronzuur puntjes; namelijk 300 micron (oftewel 0,3 mm). Het is heel prettig dat er een speciaal oogmasker als salonbehandeling is, want het ooggebied kan juist vaak niet behandeld worden, vanwege de gevoeligheid van de zone.

Zuivere stoffen, geen vulmiddelen

De hyaluronzuurpatches bevatten geen enkele dan alleen de genoemde stoffen. Irritaties zijn dan ook minimaal, tenzij wat roodheid van de pleister zelf. Dit kan 10 minuten tot maximaal 60 minuten aanhouden, afhankelijk van de huidgevoeligheid.

Hoe wordt de salonbehandeling toegepast?

Voorafgaand aan de behandeling wordt een goede reiniging gedaan met een olievrij product. Aansluitend bijvoorkeur een kleine glycolzuur peeling en een bindweefselmassage. De salonverpakking bevat twee patches: een transparante patch die licht wordt aangedrukt op de huid en de genoemde werkzame stoffen bevat. Je voelt een lichte prikkeling door de kristallen die in de huid komen. Daarover heen wordt een tweede hydraterende patch geplakt. Dit blijft minimaal 20 tot 25 minuten op de huid.

 

Als solo behandeling of onderdeel van uitgebreide gezichtsbehandeling

Laura vertelt dat ze vooraf een goede reiniging doet met een vetvrije cleanser en stoom, ze verzorgt de wenkbrauwen en brengt dan de patches aan, die 25 minuten blijven zitten. ‘Mijn klant gaat dan onder de Beauty Angel (infrarood licht) of krijgt een ontspannend gezichtsmasker. Na afloop geef ik het ooggebied altijd nog een extra massage. Ook om de roodheid te verminderen en het effect van de vochtboost te optimaliseren.’

Ook Tristany combineert het met een facial, bijvoorbeeld een zuurstof facial die eveneens een half uur duurt, waardoor de patches mooi hun werk kunnen doen in het ooggebied.

Zo mooi om te zien hoe een minimal treatment een optimaal effect kan geven.

Effect houden met speciale thuiskuur

De werkzaamheid kan dus thuis verlengd worden met een kuur van acht patches die je 1 tot 2 keer per week opbrengt. Je laat ze vijf uur zitten voor een optimaal effect. Aangeraden wordt ermee te gaan slapen. De schoonheidsspecialisten vertellen dat de thuiskuren ook gretig gekocht worden.

Mooi om te zien hoe zo’n compacte behandeling zo’n groots effect kan geven…

Tristany: ‘We krijgen nu vrouwen in ons instituut die eerder niet kwamen. Quanis behandelingen werken heel aanstekelijk. Het is laagdrempelig, geeft duidelijk effect. Zo mooi om te zien hoe een minimal treatment een optimaal effect kan geven.’ Laura vult aan: ‘Het is zo compact, echt een heerlijke treatment.’

 

Lees ook