Laser lijkt de beste oplossing, maar....

01:20 - 00:48
luistertijd 01:20 - leestijd 00:48

Bestaat er een beste behandeling bij lichte couperose?

Een lezeres vraagt zich af of het zin heeft om haar lichte couperose op de wangen te laten behandelen. Ze hoort namelijk ook dat het weer terugkomt.

Dermatoloog Francis Wu geeft advies:

Laser

‘Laser is de beste behandeling bij couperose, maar bij een lichte vorm neig ik zelf toch eerder af te wachten. Soms is de behandeling bij geringe couperose zo subtiel dat de verschillen, voor en na een laserbehandeling, nauwelijks merkbaar zijn.

Twijfel

Ik adviseer eerst een proefplek te laten laseren en afhankelijk van de ernst zijn er meer behandelingen nodig. Couperose kan inderdaad weer terugkomen, afhankelijk van de ernst, de genetische aanleg, een onderliggende huidaandoening, de mate van blootstelling aan zonlicht.

Francis Wu is werkzaam in het Dermatologisch Centrum Maarssen en Vechtstreek, eigenaar van Shape Aesthetics BV voor cosmetische dermatologische anti-aging consultatie & behandeling en mede-oprichter Cosmeceutics BV voor zijn huidverzorgingslijn Iconic Elements.

Lees ook:

Lees ook