Take the Treatment Home

08:57 - 05:22
luistertijd 08:57 - leestijd 05:22

Getest Soap Recommends Beam Facial voor thuis

De Soap Treatment Store… Misschien heb je weleens een winkel bezocht. Deze stores annex salons zijn gevestigd in onder andere Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven.

De jarenlange ervaring van de SOAPskin experts zijn nu gecombineerd met een schat aan kennis op het gebied van beauty en huidverzorging tot een eigen label genaamd Soap Recommends. Fijne producten die je ook mee naar huis kunt nemen, voor een facial in je eigen badkamer.

Take the Treatment Home

Ik de eer om de Beam Facial, Take the Treatment Home van Soap Recommends te mogen testen. Drie producten in een handige box. All you need voor een complete facial, aldus Soap Recommends. Wat me direct aanspreekt, is de verpakking van de box, zo kleurrijk en hip!

In de box bevinden zich: Beam Tonic, Leave-on Beautifying Mask en Anti-fatigue Beam Cream. Deze producten zijn speciaal op elkaar afgestemd, maar ook afzonderlijk van elkaar te gebruiken óf te combineren met andere beauty producten.

Shop de Beam Facial box online

 

Ik ga voor de at-home facial en gebruik dus de drie producten samen.

Beam Tonic

Na mijn huid te hebben gereinigd, schenk ik de Beam Tonic makkelijk op een wattenschijfje. De verpakking bestaat namelijk uit een flacon met draaidop, geen pompsysteem, wat ik zelf fijner vind want zo kan ik goed zelf doseren in plaats van dat het pompje het voor mij doet.

Fruitzuren voor een stralende huid

De tonic is op basis van natuurlijke fruitzuren, waaronder 5% glycolzuur. Glycolzuur wordt verkregen uit suikerriet en komt ook voor in vruchten zoals ananas, meloen en onrijpe druiven. Glycolzuur heeft een exfoliërende werking. Exfoliëren is het proces waarbij dode huidcellen van het huidoppervlak worden verwijderd met als resultaat dat de huid er zacht en egaal gaat uitzien. Ook heeft deze stof een positieve invloed op pigment, veroudering en een droge huid.

Leestip: Lees hier waarom glycolzuur de afgelopen jaren steeds populairder is geworden in cosmetica.

De geur van de tonic is heerlijk fris en ruikt echt naar fruit. Even zoeken in de ingrediëntenlijst welke ingrediënten daar verantwoordelijk voor zijn… Limoneen zorgt voor de citrusgeur, linalool is een alcohol geurend naar rozenhout, citronellol is een geurstof van roos en geranium en butylphenyl heeft een wittebloemengeur. Dit alles ruik ik inderdaad ook echt terug in de tonic. Lekker!

De tonic voelt erg mild en fris aan op mijn huid. In totaal gebruik ik de tonic nu al meer dan een maand en ik merk echt dat het exfolierend werkt, omdat ik bijna tot geen behoefte meer heb om nog te scrubben met mijn gebruikelijke scrub. Mijn huid voelt zacht aan en roodheden op mijn wangen zijn gekalmeerd. De claim wordt waargemaakt.

Een kleine kanttekening…

Wel kreeg ik na 2 weken wat roodheid boven en tussen mijn wenkbrauwen, de huid is daar meestal wat dunner en gevoeliger. Dit merk ik ook bij mijn klanten als ik wenkbrauwen sugar met een sugarwax. Het is op die plek vaak snel rood en geïrriteerd.

Op de verpakking staat dat de Beam Tonic voor iedere huidtype is geschikt. Dit trek ik daarom een beetje in twijfel. Mijn huid vertoont bijna tot nooit problemen door het gebruik van een product. En nu toch wat roodheid. Na de lichte reactie heb ik wel doorgezet en het gevoelige gebied vermeden, zo trok het na een weekje weg.

De Beam Massage

Na de tonic adviseert Soap Recommends een massage die je bij jezelf doet. De massage bestaat o.a. uit knijpgrepen op de contouren (kaaklijn, jukbeen) en strijkbewegingen. Deze massage zorgt voor een betere opname van werkstoffen en het activeren van de doorbloeding. Bekijk ook het volgende filmpje:

Gezichtsmassages voer ik dagelijks in mijn salon uit. Nu ik hem 2x per dag bij mezelf uitvoer denk ik: waarom heb ik dit nooit eerder gedaan?! Want wat voelt dit goed. Mijn huid voelt inderdaad beter doorbloed en door de knijpgrepen blijft hij nog na-gloeien. Die houden we erin!

Shop Beam Tonic online

 

The Leave-on Beautifying Mask

Na de Beam Tonic en de massage breng ik het masker aan; een dag-, nacht-, oogcrème en masker in één is. Erg makkelijk! In de box zit een tubetje van 30 ml en omdat ik deze dag en nacht heb gebruikt, ben ik er sneller doorheen dan de andere 2 producten uit de box. Het originele verkoopproduct bevat overigens 100ml.

Wat heel blij maakt, is de geur van het product… dé geur van soap, bestaande uit: bergamot, coconut, freesia, jasmine, lily of the valley, orangeflower, tuberose, cedarwood, musk en vanille.

Het masker voelt erg zacht aan en wordt goed opgenomen door mijn huid. Het masker bevat 5% hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die het vermogen heeft vocht vast te houden, zodat de huid zichtbaar beter gehydrateerd is. En daardoor verdwijnen fijne lijntjes en vervagen rimpels. Daarnaast geeft het de huid zijn natuurlijke elasticiteit terug waardoor je een glad en strak effect ziet.

Het masker zou ook moeten fungeren als oogcrème, al ben ik daar als fervent oogcrème gebruikster niet helemaal enthousiast over. Voor mij evenaarde het niet de werking van mijn huidige oogcrème, omdat ik toch merkte na een week of twee dat de donkere kringen en vermoeidheid onder mijn ogen niet verdwenen, wat met mijn oogcrème wel het geval is. Voor de rest ziet mijn huid er echt gekalmeerd en fris uit. Natuurlijk is dit in combinatie met de andere twee producten.

Shop het masker online

 

Beam Cream SPF 20

Zonnebloemolie in cosmetica heeft als eigenschap dat het ontstekingsremmend werkt en irritatie en roodheden vermindert. De Beam Cream bevat ook mica kristal (zo leuk… want Soap Recommends noemt dit fairy dust), wat de huid een gezonde glow geeft.

Spelen met deze crème

Je kunt de Beam Cream namelijk aanbrengen op het hele gezicht, mixen met foundation of plaatselijk als highlighter (jukbeenderen, onder de wenkbrauwen voor een gezonde glow). De afgelopen maand heb ik de Beam Cream altijd over het gehele gelaat aangebracht voor een gezonde glow. Want die claim wordt wederom waargemaakt. De crème is lichtbruin van kleur en de glansdeeltjes zie ik volop zitten, als een klein lichtbruin pareltje. De crème smeert heerlijk uit en is lekker romig, mijn huid neemt hem ook goed op.

Je gebruikt de Beam Cream alleen overdag, omdat er toch wel wat pigmenten in zitten, wat bruin kan afgeven op je frisse witte lakens.

Shop Beam Cream online

 

Mijn eindoordeel

Als je je huid een oppepper wilt geven, wilt verwennen met heerlijke texturen en geuren, is deze box van Soap Recommends zeker een aanrader. Mijn huid ziet er na een maand goed uit, (buiten de kleine reactie door de Beam Tonic), mijn jukbenen en wangen die snel roodheid vertonen vanwege mijn lichte rosacea zien er wel echt gekalmeerd uit. Mijn huid voelt zacht aan en is goed gehydrateerd. En de glow is schitterend!

Shop de Beam Facial box online

 

Soap Recommends heeft zeker mijn aandacht gekregen en ik hoop binnenkort eens een salon te bezoeken en kennis te maken met de andere producten uit het assortiment.

Pluspunten Minpunten
  • Een heerlijke facial voor thuis
  • Claims worden waargemaakt
  • Zorgt voor een goed gehydrateerde huid en een mooie glow
  • Beam Tonic iets minder geschikt voor de gevoelige huid
  • Verpakking van het masker is wat aan de kleine kant; veel eerder leeg dan de andere twee producten uit de box

Lees ook