IT's HALLOWEEN TIME!

04:33 - 02:43
luistertijd 04:33 - leestijd 02:43

Getest The Body Shop Vanilla Pumpkin handcrème en body butter

Trick or treat your skin

Het is weer bijna Halloween. Deze spooktaculaire tijd van het jaar staat altijd garant voor speciale momenten… uitgeholde pompoenen, verkleedpartijen, marshmallows roosteren in een kampvuur. Om dit te vieren lanceert The Body Shop deze maand een limited edition Vanilla Pumpkin bodycare lijn, bestaande uit een douchegel, body butter, handcrème en shimmer mist. Ik test vandaag de handcrème en body butter voor je.

Ooit afgevraagd wat pompoenen met Halloween te maken hebben?

De bekende pompoen-lantaarns komen van oorsprong uit Ierland. Hier werden ze lang geleden gebruikt tijdens het zogenaamde Samhain Festival, waarmee de overgang van de zonnige zomer naar de donkere winter gevierd werd. Kaarsen in uitgeholde pompoenen boden een extra lichtpuntje voor de deelnemers aan het festival.

Herfstige aroma’s

The Body Shop heeft zich voor de Vanilla Pumpkin lijn laten inspireren op vers gebakken lekkernijen en herfstige aroma’s. Het is een fijne mix van pompoen, vanille, tonkaboon, hazelnoot en ahornsiroop. De geur heeft iets hartverwarmends. Het omhult je met een warme deken, een huiselijk gevoel. Zoals je dat kunt ook hebben bij een verse kop koffie in de ochtend, of een appeltaart uit de oven.

Vanilla Pumpkin Body Butter

Claim: Zijdezachte, gevoede en heerlijk ruikende huid. Tot wel 24 uur lang.

Op de INCI-lijst van deze body butter vind je een flinke hoeveelheid hydraterende en voedende stoffen: van shea boter tot glycerine, van sesamolie tot cacaoboter, van bijenwas tot Vitamine E. Parfum staat ook vrij hoog – in de eerste lijst van de INCI-lijst – en dat daarmee is deze body butter naast een weldaad voor je huid, ook een weldaad voor je neus.

Voor een body butter is Vanilla Pumpkin aan de dunne kant. Het maakt dat het product makkelijk uitsmeert en ook snel intrekt, zonder een vettig laagje achter te laten. Het grappige is dat ik me door deze body butter niet in mijn badkamer waan, maar juist in mijn keuken. Een heerlijke mengelmoes van koekjesdeeg en vanille komt je tegemoet, zodra je de mooie grote pot van 200 ml opendraait.

Mijn huid voelt na het gebruik van de Vanilla Pumpkin Body Butter heerlijk zacht en gehydrateerd aan. Zowel het huidgevoel als de geur blijven lang aanwezig. Fijn!

SHOP HIER ONLINE

 

Vanilla Pumpkin Handcrème

Claim: Lichte en heerlijk ruikende handcrème. Voor zachte handen.

Wederom weer een INCI-lijst die bomvol staat van de hydraterende en voedende stoffen. Parfum staat in dit geval nog hoger op de lijst, hetgeen je ook ruikt. De Vanilla Pumpkin Handcrème ruikt nog net iets sterker en zoeter dan de body butter.

Het is een zeer rijke en volle handcrème, die zeer geschikt is voor droge handen. Door de volle textuur moet je het product even goed inmasseren, alvorens het is ingetrokken. Mijn handen voelen na gebruik zacht aan en mijn nagelriemen worden er ook soepeler door. En de kleine en handzame tube van 30 ml gaat makkelijk overal mee naartoe.

Tip van Corine: Geen tijd of zin om de crème in te masseren? Zet de tube dan op je nachtkastje en breng de crème vlak voor het slapengaan aan.

  SHOP HIER ONLINE

 

Perfect voor een luie zaterdag of zondag

Een heerlijke gevoede huid is wat de producten beloven en deze claim wordt absoluut waargemaakt. Ook de herfstige aroma’s zijn zeer zeker aanwezig en daar schuilt ook meteen een probleem, want… je moet er wel van houden. Na het insmeren van je huid en handen is parfum overbodig. Je ruikt de hele dag naar zoete vanille, tonkaboon en pompoen. Een geur waarbij ik geneigd ben om een veel te grote, zachte slobbertrui uit de kast te halen en mijn Uggs aan te trekken. Voor een luie zaterdag of zondag. Muts op en een lekker lange boswandeling maken.

Voor een zakelijke meeting of avondje uit geef ik toch de voorkeur aan een iets sophisticater aroma…

Lees ook