Revolutionair door gevriesdroogde enzymen

10:56 - 06:33
luistertijd 10:56 - leestijd 06:33

Getest door BeautyJournaal Testteam: PBSerum Extreme Firmness kuur

Wat lange tijd niet voor mogelijk werd gehouden, is PBSerum Cosmeceuticals gelukt. Namelijk het gebruik van enzymen in producten voor salonbehandelingen en voor thuisgebruik. En dit op een farmaceutisch kwaliteitsniveau met professionele resultaten.

PBSerum maakt dit mogelijk door gebruik te maken van een speciale vriesdroogtechniek. Schoonheidsspecialisten Su en Karmelita en redacteur Corine deden de test. Lees de resultaten, bekijk de video’s!

Wat maakt de vriesdroogtechniek van PBSerum Cosmeceuticals zo uniek?

Vriesdrogen gebeurt bij een zeer lage temperatuur. De watermoleculen uit de in te drogen enzymen worden omgezet in ijskristallen die vervolgens in de droge lucht verdampen en daarmee uit de stof worden onttrokken. Wat overblijft is een poeder zonder water. Na het vriesdrogen blijven de werkzame stoffen in het poeder meer dan 15 jaar stabiel. Zeer uitzonderlijk natuurlijk, aangezien enzymen normaal gesproken een hoge mate van instabiliteit vertonen tijdens het productieproces.

Nieuwsgierig als schoonheidsspecialiste? Meld je aan voor deze kennismakingsavond:

100% behoudt van activiteit

Door het vriesdrogen behouden de enzymen 100% van hun activiteit en kunnen zij optimaal hun werk doen, wanneer ze in contact komen met de huid. Er zijn geen conserverings- of andere additieve middelen (zoals vulstoffen) toegevoegd aan de producten van PBSerum Cosmeceuticals. Het betreft altijd 100% pure ingrediënten en daarmee ook 100% effectiviteit. Su: “Verser dan dit kan je het niet krijgen. Daar word ik als schoonheidsspecialiste erg enthousiast van.”

PBSerum Extreme Firmness

PBSerum Extreme Firmness is een innovatieve, verstevigende behandeling tegen huidveroudering, bij verslapping van de huid, fijne lijntjes en rimpels. Extreme Firmness breekt het opgehoopte collageen af, stimuleert de fibroblasten en de collageenproductie en bindt vocht in de huid.

 

DMAE, vitamine C, hyaluronzuur, enzymen…

De behandelingen bestaan uit een cocktail van onder meer DMAE, Vitamine C, laagmoleculair hyaluronzuur, COL HG PB220 en KerA PB333 enzymen. Het zijn deze pure enzymen die eerst het huidprobleem (ook wel ‘substraat’ genoemd) afbreken door hiermee in de huid een scheikundige reactie aan te gaan, waardoor op moleculair niveau een nieuwe stof ontstaat. Uiteindelijk wordt dit afgevoerd door het lichaam.

Enzymen als ‘smart peeling’

KerA PB33 is een biologische activator die een afbraak van keratine in de huid genereert. Het resultaat: dode huidcellen en oppervlakkige huidverkleuringen worden verwijderd, de doorlaatbaarheid van de huid verhoogd (met een betere opname van stoffen tot gevolg) en de huidcellen vernieuwd. Je zou dit enzym dus ook gerust een ‘smart peeling’ kunnen noemen. Vanwege het peelende effect is gebruik van een SPF een must.

COL HG PB220 is een enzym dat collageen ophopingen in de huid afbreekt. Want het is juist dit opgehoopte collageen dat verzwaring van de huid veroorzaakt en daarmee verzakking.

De overige ingrediënten stimuleren vervolgens het herstel van de huid en brengen op biologische wijze de natuurlijke processen weer op gang.

Drie varianten Extreme Firmness: twee voor in de salon, een voor thuisgebruik

Voor de Extreme Firmness + gebruik je insluisapparatuur zoals radiofrequentie, ultrasound, (diode-)laser of een dermaroller of Mesogun, om de werkzame stoffen sneller en dieper in de huid te krijgen.

Ook bevat Extreme Firmness + geen Keratinase (waarmee de huid opengezet kan worden, maar dat door door gebruik van apparatuur niet nodig). Hierdoor zijn de concentraties van de werkzame stoffen hoger en is het resultaat intenser.

Onze tester en schoonheidsspecialiste Su test de Extreme Firmness + uit op een klant in haar salon. Tester en schoonheidsspecialiste Karmelita test zelf de ‘gewone’ variant Extreme Firmness, zonder insluisapparatuur.

Contourverlies

Karmelita: “Gezien mijn leeftijd (51 jaar) heb ik het geluk geen rimpels te hebben, maar dat zijn natuurlijk niet de enige tekenen van veroudering. Sinds een klein jaar begint mijn huid te verslappen, de contouren verliezen hun strakke lijn, dat is heel duidelijk te merken aan mijn kaaklijn.

Elasticiteit verhogen

Mijn wangen gaan wat hangen en dat zie je ook bij mijn neus-lippen-plooi, omdat deze wat dieper wordt. Omdat ik toch al met goede producten ‘smeer’ is het voor mij ideaal een product te kunnen gebruiken dat ik gewoon kan ‘smeren’ en wat ook nog eens mijn elasticiteit kan verhogen, zo niet verder verlies tegen kan gaan.”

Ook in de test! Een mooie kit voor thuisgebruik…

Tot slot test redactiecoördinator Corine het product dat je thuis gebruikt: PBSerum Extreme Firmness Complex, met gevriesdroogde enzymen. Het bestaat uit een kit van vier behandelingen (hierboven op de foto). Uiteraard zijn de concentraties van het thuisproduct lager dan die van het salonproduct.

Voorbereiden van het serum

Voordat je het PBSerum Extreme Firmness serum kunt gebruiken, moet je de gevriesdroogde enzymen mengen met een vloeistof. Je activeert hierdoor als het ware de werkstoffen. Su legt dit in het volgende filmpje uit:

Na het aanmaken, breng je het product direct aan op de huid, anders verliezen de ingrediënten hun stabiliteit en effectiviteit.

Wat een spannende verpakking!

Karmelita: “Het geheel is spannend verpakt. De seals van de flesjes verwijder je heel gemakkelijk en ook het aanbrengen van de applicator op de flesjes gaat makkelijk. Het is echt leuk om te doen en neemt nog geen minuut in beslag. Ik vind het bijdragen aan een professionele salonbeleving.”

Corine sluit zich daar bij aan: “Het voorbereiden van het thuisserum gaat op vergelijkbare wijze. Heel eenvoudig, maar toch met een salongevoel. Doordat je de enzymen met eigen ogen ziet oplossen in de vloeistof, weet je dat de werkzame stoffen verser dan vers zijn.”

Aanbrengen van het serum

Voor het aanbrengen van de vloeistof gebruik je je vingers of een waaierkwast. Masseer het product goed in, of beter nog: gebruik bindweefselgrepen om het effect van de behandeling te versterken. Hierbij geldt: hoe langer, hoe beter.

Inmasseren in meerdere laagjes

In de meeste gevallen zal je de vloeistof in fasen moeten aanbrengen, simpelweg omdat je huid niet de volledige inhoud van de spuit in één keer opneemt. Na een minuut of vijf masseren, is de huid klaar voor een tweede dosis.

Een heerlijk soepel aanvoelende huid

Karmelita: “De eerste helft van het serum trekt goed in, zeker in combinatie met massagegrepen, maar na de tweede helft voel ik mijn huid toch wat trekken, alsof er een laagje overheen komt. Dit verdwijnt na korte tijd en wanneer je tot slot je verzorgende crème met SPF aanbrengt, is het laagje helemaal verdwenen. Mijn huid voelt heerlijk soepel aan.”

Goed om te vermelden… Dit trekkerige gevoel wordt veroorzaakt door de Keratinase enzymen, die direct een reactie aangaan. Zij zetten de huid open, zodat de ingrediënten dieper in de huid kunnen komen. Je voelt dus dat het werkt.

Bekijk hieronder ook wat Su erover vertelt…:

Corine: “Het feit dat je relatief veel serum hebt, zie ik als een pluspunt. Het dwingt me om ook thuis even goed de tijd te nemen voor mijn huid. Ik heb het serum zowel in combinatie met mijn dermaroller als mijn iontoferese-apparaat (negatieve ionen) gebruikt.

Thuis lekker inwerken met je dermaroller

“Een klein half uurtje me-time en daarna een huid die goed gevoed aanvoelt. Misschien zit het tussen de oren, maar het is alsof je de krachtige cocktail van werkzame stoffen zelfs kunt voelen in je huid. De ochtend na de eerste behandeling merkte ik dat ik na het reinigen veel velletjes in mijn handdoek aantrof. De smart peeling deed dus zijn werk, dode huidcellen verdwenen als sneeuw voor de zon.”

Voor de mooiste resultaten: inzetten in kuurverband

Voor het mooiste resultaat gebruik je Extreme Firmness (+) in een kuurverband van 8 behandelingen in 4 weken, of 10 behandelingen in 5 weken. Su en Karmelita hebben zich voor deze review aan dit schema gehouden.

De Extreme Firmness set voor thuisgebruik, zoals Corine die heeft gebruikt, bevat 4 behandelingen voor eveneens 4 weken. Overigens is de set voor thuisgebruik ook heel geschikt om de resultaten van de salonkuur te verlengen.

Eindoordeel

Bekijk hier ook de voor- en nafoto’s van het model van Su:

Links: Su’s model voor de kuur met PBSerum. Rechts: na acht behandelingen.

Gezonde glow, minder droogtelijnen

Corine: “Meteen na de eerste behandeling zag ik al resultaat. Vooral een mooie volle huid met een fijne huidstructuur. Een gezonde glow, minder droogterimpels. Van collega’s kreeg ik complimenten dat mijn huid er goed uitzag en ze vroegen bij welke schoonheidsspecialiste ik was geweest. Dit herhaalde zich na de tweede behandeling, de derde en de vierde. Kortom: PBSerum Extreme Firmness is een ware boost voor je huid en dat zie je. Direct.”

Corine: “Meteen al na het aanbrengen zijn droogtelijntjes minder en voelt de huid gevoed aan.” Het glansje smeer je eenvoudig weg met je dagverzorging met SPF.

Karmelita: “Mijn huid ziet er beter uit, vooral mijn neus-lippen-plooi lijkt minder diep. Ik heb het serum zonder insluisapparatuur gebruikt en ben nu toch wel erg benieuwd welk resultaat ik op de langere termijn mét apparatuur kan behalen.”

Karmelita: “Voor mijn neus-lippen-plooi lijkt minder diep.”

Ben jij consument en wil je meer weten?

Meer informatie over PBSerum Cosmeceuticals vind je op de website van Western Cosmetics, de distributeur van dit schitterende merk. Hier vind je ook een speciale landingspagina voor de lezers van BeautyJournaal: klik hier om naar deze pagina te gaan.

Of zoek naar een salon in jouw buurt, vraag het hier aan!

Ben jij schoonheidsspecialiste en wil je kennismaken met PBSerum?

Kom dan naar het PBSerumEvent op maandag 25 september aanstaande van 19.00 tot 22.00 uur in de regio Utrecht. In Belgie wordt een vergelijkbaar event georganiseerd op dinsdag 26 september in de Regio Antwerpen, eveneens van 19.00 tot 22.00 uur. Klik hier om je aan te melden.

 

 

 

Lees ook