Gevriesdroogde enzymen en vitaminen. Je huid knapt op waar je bij staat!

11:53 - 07:07
luistertijd 11:53 - leestijd 07:07

Wim en Ilona Westera zijn niet alleen een echtpaar maar ook een hecht team in ondernemerschap, en werken vanuit Uithoorn. Ilona runt al twaalf jaar het huidverbeteringsinstituut Believe In Beauty, Wim heeft haar lange tijd vanuit de backoffice ondersteunt en is sinds enkele jaren ook distributeur (Western Cosmetics) van twee mooie merken: PBSerum en Dermo28. Ze vertellen erover. En onderaan vind je data voor speciale kennismakingsavonden voor schoonheidsspecialisten!

Hoe maak je de juiste keuze

Het is altijd interessant om te weten hoe een importeur tot zijn keuze voor merken komt, te meer omdat ons mooie land al een behoorlijk volle markt heeft, maar er ook volop kansen zijn in het serieuze huidverbeterende segment, voorbij de klassieke pampering van de huid.

Met PBSerum en Dermo28 heeft Westera twee interessante elkaar aanvullende merken in portfolio, die integraal in de salon gevoerd kunnen worden, maar die natuurlijk ook los van elkaar opgenomen kunnen worden.

PBSerum: Gevriesdroogde enzymen en vitaminen

Vooral PBSerum is een oogappel en we vinden het met recht een heel bijzonder concept! Het is niet alleen heel compact: voor de huid bestaan er 5 complexen (het woord serum zou afbreuk doen omdat serums – zeker in retail – tegenwoordig niet meer dan hydraterende vloeistoffen zijn) die zijn opgebouwd uit hoogwerkzame enzymen en vitaminen. Ze worden afgeleverd in gevriesdroogde vorm – waar maak je dat nog mee!

Zuiver en altijd vers, dus hoog werkzaam

Dit garandeert een absolute versheid zodra de stoffen in aanraking komen met vloeistof, voor gebruik op de huid. Zuiverder kun je het niet krijgen. In hun droge poedervorm gaan de producten wel vijftien jaar. Ze bevatten ook geen conserverings- en parfumstoffen. Alle overbodige ballast en vulmiddelen kunnen achterwege gelaten worden.

Uniek specialisme

Waarom zien we dit zo weinig, als het toch zo hoogwerkzaam is en dat willen we tegenwoordig? Wim Westera kan het duidelijk formuleren: ‘Het is gewoon kostbaarder, en een specialisme dat niet iedere fabrikant leveren kan. Niet dat deze serums nu inkoop bij ons zo duur zijn, nee absoluut niet. De prijs-kwaliteit is top, en dat moet een eye-opener zijn voor elke schoonheidsspecialiste.’

Aantrekkelijk geprijsd

‘PBSerum wordt geproduceerd door fabrikant Proteos Biotech, die van huis uit gewend is om gevriesdroogde enzymen, vitaminen et cetera voor de farmacie te maken, maar ook voor andere cosmeticamerken (vitamine C voor Environ bijvoorbeeld). Er is dus een mooie synergie voor hen, waardoor de prijs aantrekkelijk blijft.’

5 Cocktails voor alle problemen

Ook bijzonder is het compacte aanbod. Vijf typen complexen die alle huidproblematieken behandelen. Geen andere producten zoals crèmes of lotions worden erbij geleverd. Is dat dan niet nodig? We zijn nogal gewend dat in de salon merken staan met vele productsoorten?

‘Dat kan natuurlijk heel interessant zijn vanuit marketingoogpunt en verkoop, en soms is het ook raadzaam omdat er in de productlijnen cocktails zitten die zo op elkaar afgestemd zijn dat je er voldoende van opneemt als je lotion serums en crème gebruikt. Maar in dit geval hoeft het niet.

Leg uit Wim, we worden nu wel heel nieuwsgierig! ‘PBSerums kunnen met elk gewenst product en merk gecombineerd worden. Het bedrijf weet precies wat nodig is, wat in essentie het meeste oplevert voor een optimalisatie van de huidconditie. Omdat het op zichzelf staande formuleringen zijn zonder stoffen die huidirritatie kunnen opleveren (of er alleen maar inzitten als opvulling), zullen zij ook geen negatieve interactie aangaan met producten die je ernaast gebruikt.

Ideaal als je graag je eigen behandelingsprotocol samenstelt

‘Een fijn voordeel is ook dat het ideaal werkt voor schoonheidsspecialisten die graag hun eigen behandelingsprotocollen samenstellen, niet afhankelijk willen zijn van vastgestelde programma’s van merken. Vooral de zeer ervaren specialisten werken op deze manier, en met PBSerum kunnen we hen volledig tegemoet komen. Het is nu eenmaal een feit dat niet alle producten uit een lijn even goed werken. Specialisten willen graag de vrijheid hebben om hun eigen programma’s te mixen en te matchen.

Ilona Westera

Ilona Westera

Wat is er zo bijzonder aan enzymen?

Ilona: ‘Ze hebben diverse eigenschappen die heel nuttig zijn voor de huid. Ten eerste zijn ze in staat om de keratineverbindingen te verbreken in de hoornlaag waardoor de andere werkzame stoffen beter opgenomen worden. Ik verwoord het in onze trainingen altijd als volgt: de enzymen breken processen open die een gezonde huidwerking tegenhouden, en de vitaminecocktails stimuleren dan de optimalisatie van de huidprocessen.

Enzymen zijn heel kwetsbaar, maar zo kun je ze toch toepassen

‘Enzymen zijn heel instabiel, vandaar je ze nooit zo puur in skincare zult aantreffen. In gevriesdroogde vorm kun je er wel goed gebruik van maken.

‘Afhankelijk van de huiddoelstelling zitten er verder vitaminen a c en e in, goed bij behandeling van zonschade en roodheid. Of een vitamine b complex, dat doeltreffend werkt bij de vette huid om talgproductie te reguleren. We weten inmiddels ook dat het fijn werkt bij een drogere huid, juist omdat het normaliseert. Voor de doffe en vale huid of die met pigmentatie is er een uniek serum met 94% pure vitamine C.

Sinds twee jaar in Nederland verkrijgbaar

Zo’n vijftig salons werken nu met PBSerum, dat Wim twee jaar geleden op de Nederlandse markt introduceerde. Wereldwijd is het nu vier jaar verkrijgbaar. De salons zijn early adaptors dus, die weten waar Abraham de mosterd haalt….

‘Your Skin improvementOur Care’

Zien is geloven, en dit werkt……

De specialisten zijn razend enthousiast, omdat je direct resultaat ziet, maar ook in de weken erna zie je de werking doorgaan. ‘Zien is geloven, zo werkt het met PBSerum,’ zegt Wim. ‘Als je ziet hoe mooi je de huidconditie in korte tijd kan maken, ben je om.’

In kuurverband, en voor thuisgebruik

‘De serums worden bijvoorbeeld 8x in vier weken gebruikt. Dit kan deels in de salon, al dan niet met insluisapparatuur (ultrasound, mesogun, dermapen), en deels thuis. Voor thuisgebruik hebben we producten waarin ook het Keratinase enzym zit dat de hoornlaag doorlaadbaarder maakt. Als alternatief voor de krachtiger salonbehandeling met insluismogelijkheden. Maar natuurlijk ben je ook vrij om er nog een fruitzuur product bij in te zetten in de salon.’

Ook BeautyJournaal test!

BeautyJournaal testers testen momenteel PBSerum Extreme Firmness, zowel in de salon, als voor thuisgebruik. Met o.a. vitamine c, hyaluronzuur en DMAE en collageenstimulerende enzymen. Begin september publiceert BeautyJournaal hierover.

dermo28

Dermo28: hydratatie en stimulatie van celdeling

Dermo28 is het tweede mooie merk van Western Cosmetics. Het is opgebouwd vanuit twee principes: hydratatiebevordering en stimulering van de celdeling, met behulp van vier bouwstenen:

Negen lijnen voor alle huidschades

Er zijn maar liefst negen lijnen voor huidcondities en huidschades. De producten voor de gevoelige huid zijn parfum- en bijna nikkelvrij.

Multifunctioneel zurencomplex dat werkt in alle huidlagen

Ilona Westera is erg te spreken over de combinatie van fruitzuren in de complexen en therapieën. Glycolzuur, salicylzuur, melkzuur, amandelzuur. ‘Ze hebben samen de kracht om in verschillende huidlagen door te werken, en zo krijg je een optimaal resultaat. Ze zijn gekoppeld aan hydraterende en kalmerende stoffen, zodat de downtime er nauwelijks is. Dit is zo mooi van moderne technieken: goed effect, zonder zware irritaties.

Ideale protocollen maken in combi met PBSerum

‘Het merk is breed en toch compact, je kunt producten ook onderling met elkaar gebruiken, ook voor thuisgebruik, je kan door de lijnen heen selecteren, en natuurlijk heb ik de synergie met PBSerum grondig getest, en die is erg goed. Je kunt echt voor jezelf hele fijne protocollen maken, als je daar behoefte aan hebt.’

Hoe groot is de stem van huidspecialiste Ilona bij het binnenhalen van nieuwe merken? Wim denkt na, Ilona reageert meteen: ‘Groot. Als producten of een merk mij niet bevallen in de praktijk volgt er toch een goed gesprek. Maar tot nu toe is dat nog niet voorgekomen. Wim weet feilloos waar schoonheidsspecialisten behoefte aan hebben.’

‘Your Skin improvementOur Care’

Een distributeur die ‘out of the box’ met je meedenkt

Wim Westera is een aanpakker. In het verleden is hij in het bedrijfsleven betrokken geweest bij verandermanagement. Hij is een snelle denker die ook heel snel in de gaten heeft hoe situaties zijn, en wat er kan verbeteren. Ook als hij een salon binnenkomt.

Waar voor je geld

Hij trekt je ‘out of the box’, haalt je uit je comfortzone. Heerlijk als je daar ook behoefte aan hebt, en even wennen als je het nog niet eerder hebt meegemaakt. Maar ware ondernemers herkennen het en accepteren zijn sparringsaanbod graag. Originele ideeën en altijd respectvol. Geef je Wim dat vertrouwen, dan krijg je ook heel veel. Hij wil dat jij er tot in de puntjes bij zit in je salon, en dat je als cliënt van een salon waar krijgt voor je geld. Hij begeleidt je met speciale workshops.

Proactief samenwerken

‘Ik schuif geen doosjes, zoals je nog steeds ziet in mijn vak. Ik wil proactief met mijn klanten werken. Ze naar een hoger plan trekken. Dat doe ik liever met 200 gemotiveerde schoonheidsspecialisten dan met 600 salons die niet uit hun comfortzone willen komen.

Wie is de Dermo28 schoonheidsspecialiste, Wim? ‘De bewuste schoonheidsspecialiste die met huidverbetering bezig is. Dat doet ze al langer, of ze wil die stap maken. Het werken met bewezen stoffen, en haar eigen behandelingsprotocol kan samenstellen, als ze wil. Ze kiest voor kwaliteit, en laat zich weinig gelegen aan wat haar collega verderop doet.

‘Dermo28 heeft een frisse uitstraling. Alle producten zijn ook luchtdicht verpakt via een vacuumsysteem, dit komt de formulering alleen maar ten goede. De verpakking zijn duurzaam van veiligheidsglas. “Skincare made in Italy”

Met Dermo28 krijg je optimale hydratatie en wordt er op een mooie, niet irriterende manier aan celvernieuwing gewerkt.

Voor consumenten: Zoek naar een salon in jouw buurt, vraag het hier aan!

Maak kennis met de merken op deze speciale avonden – voor schoonheidsspecialisten:

Tijdens de avonden is er een internationale trainer aanwezig. De producten kunnen ervaren en gezien worden. De avonden zullen plaatsvinden in de regio Utrecht. Meld je hier aan voor het PBSerum event, en hier voor het Dermo28 event.

Er zijn ook events voor de specialisten in België, klik op de links voor data en informatie.

Lees ook