OEF! Dit doet wat het belooft!!

07:46 - 04:40
luistertijd 07:46 - leestijd 04:40

Esther test Balmain Ash Toner en Thermal Protection Spray

Balmain Paris Fashion Home is beroemd om zijn schitterende haute couture. Balmain Paris Hair Couture maakt daar onderdeel van uit en is bovendien marktleider op het gebied van haarstukken en extensions. Het Bailmain Hair Couture assortiment bevat bovendien luxueuze verzorgings- en stylingproducten, evenals professionele tools en accessoires. De nieuwste toevoeging op dit assortiment is de Ash Toner en de Thermal Protection Spray. Ik test beide voor je uit.

Balmain Ash Toner

balmain ash toner

Ik ben ongeveer twee jaar geleden begonnen met highlights in mijn donkerbruine haar, omdat ik steeds meer grijze haren kreeg. Inmiddels ben ik over het algeheel best blond geworden en laat ik iedere 6 tot 8 weken alleen in de uitgroei highlights plaatsen.

Nu heb ik van mezelf aardig wat roodpigment in mijn haar, dus mijn highlights hebben snel de neiging tot geel worden. En als ik iets niet mooi vind, dan is het wel gelig haar. Ik gebruikte dus al een hele poos regelmatig zilvershampoo om de gelige gloed te voorkomen.

Shop de Ash Toner hier online

 

Heel benieuwd was ik dan ook toen Balmain onlangs de Ash Toner introduceerde. Een spray die paars pigment afgeeft op geblondeerd en grijs haar (inclusief highlights) om de gele en/of warme gloed eruit te halen. Met als resultaat een koele astint.

De verpakking

De verpakking is simpel. Een transparante plastic sprayflacon met een paarse vloeistof. Op het etiket staan de ingrediënten vermeld. Dit etiket is te openen en aan de binnenzijde vind in verschillende talen de gebruiksaanwijzing. Da’s handig, want voor wie een dergelijk product niet is gewend, is het wel raadzaam even goed de gebruiksaanwijzing door te nemen.

Het gebruik: leave-in

De spray gebruik je op handdoekdroog of droog haar en wordt niet uitgespoeld. Het is dus een zogenaamd leave-in product, in tegenstelling tot een zilvershampoo die je wel uitspoelt. Mijn voorkeur gaat er naar uit om de spray op handdoekdroog haar te gebruiken, want dat verkleint het effect van een vlekkerig resultaat. Je kunt dit herhalen totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. Echter, moet je wel oppassen dat je dit niet teveel en niet te vaak doet, daar het resultaat permanent is en dus niet uit te wassen is.

Shop de Ash Toner hier online

 

Lekker zacht

Aan de Ash Toner is zijde proteïnen en organische argan toegevoegd om het haar te beschermen, te verzachten en te voeden. Een fijne bijkomstigheid, daar highlights mijn haar gemakkelijk uitdrogen en beschadigen. Door de Ash Toner voelt mijn haar zacht en minder droog aan.

Ik vind het resultaat verbazingwekkend, zeker wanneer ik de voor- en nafoto’s naast elkaar leg. Dan zie ik namelijk heel goed dat mijn haar een mooie matte en koele tint heeft gekregen en dat in slechts een aantal keren aanbrengen.

Voor

Na: de warme gloed is volledig verdwenen en mijn haar heeft een mooie koele tint.

 

Shop de Ash Toner hier online

 

Balmain Thermal Protection Spray

balmain protection spray

 

Ik ben gezegend met een volle bos haar. Echter pluist mijn haar ontzettend snel. Ik gebruik dus bijna elke dag of een föhn of een stijltang om mijn haar pluisvrij te krijgen. Zeker in combinatie met kleuren is dit een flinke aanslag op je haar. Het is dus heel belangrijk mijn haar goed te verzorgen en te beschermen tijdens de hoge temperaturen van stylingtools. De Thermal Protection Spray beschermt het haar hiertegen en ook zijn aan deze spray Pro Vitamine B5 en zijdeproteïnen toegevoegd om het haar te verzorgen en te herstellen.

De verpakking

De verpakking is precies hetzelfde als de Ash Toner. Echter bevat deze sprayflacon een roze vloeistof en uiteraard een andere opdruk met ingrediëntenlijst. Ik vind twee dezelfde flacons wel mooi staan in de badkamer, maar dat is meer een leuke bijkomstigheid voor iemand die van symmetrie houdt.

Shop de Protection Spray hier online

 

Het gebruik

Eigenlijk is het gebruik van de Thermal Protection Spray hetzelfde als de Ash Toner. Ik spray het op droog of handdoekdroog haar en kam het daarna even goed door met een grove kam, zodat het product goed verdeeld wordt.

Daarna kun je dus met een gerust hart aan de slag met föhn, krultang of stijltang, doordat de Protection Spray een onzichtbaar hittebestendig schild om de haren legt. Het sluit de haarschubben en zorgt er op die manier voor dat de vochtbalans van het haar op peil blijft.

Super!!

Mijn haar voelt zacht aan en glanst mooi na het stylen. Wat mij tevens opvalt, is dat ik het gevoel heb dat er ook een soort versteviging in de spray verwerkt zit, hoewel dit niet genoemd wordt. Mijn haar zit steviger en blijft langer goed in model.

Shop de Protection Spray hier online

 

Wat vind ik van deze nieuwkomers van Balmain?

Beide producten vind ik zeer prettig in gebruik en doen wat ze beloven. De Ash Toner zorgt voor een mooie matte finish en haalt de gelige tint uit mijn haren. De Thermal Protection Spray beschermt mijn haar tegen warmte van mijn stylingtools en heeft mijns inziens als extraatje een verstevigend effect.

Lees ook