Grijs geworden Haar Kleuren Wassen

Mooi blond en grijs met zilvershampoo…

redactie, Corine
Geschreven door redactie, Corine

Kleurexpert Marriet Gakes legt uit

Wanneer je blond of grijs haar hebt, ben je vast wel bekend met het fenomeen dat je haar geneigd is om gelig uit te slaan. Of dat de koele blonde lokken – die de kapper zo zorgvuldig heeft aangebracht – na verloop van tijd toch weer warm blond worden. Zilvershampoo kan dan uitkomst bieden, dat zal iedere kapper je adviseren. Maar wat is zilvershampoo precies en hoe werkt het? BeautyJournaal vroeg het Marriet Gakes, Global Master of Colour Innovation bij Keune en tevens veelvuldig winnaar van de prestigieuze Coiffure Awards.

Shop de mooiste zilvershampoo met korting!

 

Wat is zilvershampoo precies? En kan je uitleggen hoe het werkt?

Zilvershampoo bevat een violette kleurstof, wat het paars maakt. Als je kijkt naar het kleurenwiel, is paars de tegenovergestelde kleur van geel. Als je dus violette kleurstoffen op gelig haar gebruikt, wordt die gele gloed geneutraliseerd. Zilvershampoo is niet alleen fijn voor mensen met grijs haar, maar ook voor blondines die hun haar koeler willen maken of houden.

Marriet Gakes

Marriet Gakes, kleurexpert bij Keune.

Hoe gebruik je zilvershampoo?

De meeste mensen gebruiken zilvershampoo naast hun gewone shampoo. Hoe vaak je met zilvershampoo wast en hoe lang je hem in laat trekken, hangt af van het gewenste resultaat.

Hoe koeler, hoe vaker je het zult moeten gebruiken en hoe langer je het in moet laten trekken. Heb je veel geel en wil je dat zo veel mogelijk neutraliseren, dan kun je bij iedere wasbeurt een zilvershampoo gebruiken, net zo lang tot je tevreden bent.

Om te weten wat het beste is voor je huidige haarkleur zal je toch echt met een professional moeten spreken. En je moet ook kijken naar het product. De ene zilvershampoo kan meer pigment bevatten dan de andere, waardoor het koele effect sneller is bereikt.

Mocht je een keer te radicaal zijn geweest en je hebt een paarse gloed over je haar… Geen stress. Paars is ook de makkelijkste kleur om weer te verwijderen. Eén keer met een normale shampoo wassen en je bent er.

Shop de mooiste zilvershampoo met korting!

 

Hoe lang bestaat zilvershampoo al?

Zilvershampoo was oorspronkelijk voor grijsharige, oudere mensen ontwikkeld. Het was praktisch en werkte goed tegen geel haar. Er werd vroeger nog veel gerookt, ook thuis, wat effect had op de kleur.

Om grijs haar op te frissen werd dus zilvershampoo in het leven geroepen. Het begon in de jaren ’90 pas echt populair te worden. Wel werd de paarse gloed soms te heftig, omdat kappers en hun klanten nog niet altijd even goed wisten hoe ze met deze shampoo om moesten gaan. Ze lieten het te lang zitten, waardoor de dames er paars bijliepen.

kleurenwiel

Het kleurenwiel; geel en paars staan tegenover elkaar, waardoor ze elkaar neutraliseren.

Welke typerende ingrediënten zitten tegenwoordig in een goede zilvershampoo? 

Violet, violet en nog eens violet… Daarnaast zijn zilvershampoos rijk qua verzorgende ingrediënten: proteïne/eiwitten en provitamine B5.

Veel merken maken naast een zilvershampoo ook een zilverconditioner voor maximaal resultaat. Als je beide gebruikt, zal je het verschil ook echt merken.

Shop de mooiste zilvershampoo en conditioners met korting

 

Zijn er ook minder goede zilvershampoos en waar herken je die aan?

Je merkt bij minder goede zilvershampoo’s dat er vaak wel wat violet in zit maar nul komma nul verzorging, wat het haar droger maakt. En sommigen hebben weinig effect op de kleur.

Voor wie is zilvershampoo geschikt? Alleen voor vrouwen met kunstmatig geblondeerd haar, of ook voor vrouwen met natuurlijk blond haar?

PlatinablondZilvershampoo is geschikt voor alle blondines die een mooie neutrale blonde kleur willen hebben, of een koele blonde kleur willen bereiken en behouden. Het maakt daarbij niet uit of het om natuurlijk blond of kunstmatig blond gaat. En laten we de grijze doelgroep niet vergeten! Als je grijs of wit haar hebt is zilvershampoo ook voor jou.

Is zilvershampoo schadelijk voor je haar, bijvoorbeeld bij te frequent gebruik?

Zeker niet! Het is gewoon shampoo met een kleurstof, dus hij reinigt gewoon zoals het hoort en daarnaast geeft hij violet af. Niets slechts aan! Vergeet alleen je conditioner niet en verwen je haar ook geregeld met een heerlijk masker.

Shop de mooiste zilvershampoo en conditioners met korting

 

Wat kun je nog meer doen om je blonde haar langer mooi te houden?

Niet vaker wassen dan nodig, zeker als je een platinablonde of een andere koele, ijzige of assige kleur hebt. Tussen wasbeurten door is droogshampoo een uitkomst! Ook kleurmousses werken super. Die hoef je niet uit te spoelen, maar zorgt wel voor de kleurcorrectie. Ideaal!

Wat wil je onze lezers nog meer meegeven? Of heb je tips voor andere kappers?

Begin als kapper nooit aan een koele blondtint als de klant in kwestie niet bereid is om een zilvershampoo te gebruiken. Het gebruik van zo’n shampoo zorgt er simpelweg voor dat je kleurwerk een langere houdbaarheid heeft.

Anders zal die klant weer vrij snel op de stoep staan omdat ze niet tevreden is over de kleur. Dit moet je zien te voorkomen door haar een uitgebreid kleuradvies op maat te geven, waar je zilvershampoo ook echt als een absolute must benoemt.

Ik zeg gewoon dat ik anders het kleurbehoud niet kan waarborgen. Daarnaast geef ik altijd een kleurveilige shampoo, conditioner en masker voor een juist verzorgingsritueel voor thuis mee. Zo zorg je voor de kwaliteit en houdbaarheid van een mooie kleur!

Shop de mooiste zilvershampoo en conditioners met korting

 

Tot slot enkele shoptips voor onze blonde en grijze lezers..

Zilvershampoo Keune Silver ReflexKeune Design Silver Reflex

De Keune Design Silver Reflex-lijn biedt alles wat je nodig hebt om die prachtige koele blondtinten te behouden. Deze lijn is nu uitgebreid met de gloednieuwe Silver Reflex Conditioner, speciaal voor je platina-, zilver-, wit- en asblonde lokken.

Dankzij de toegevoegde vitamine B wordt droog haar gehydrateerd, terwijl de voedende proteïnen het haar sterk en gezond maken. Violetpigmenten neutraliseren ongewenste warme kleurtonen. Gebruik de conditioner na een wasbeurt, even laten inwerken en daarna goed uitspoelen. Wanneer je de Conditioner in combinatie met de Design Silver Reflex Shampoo gebruikt, ontstaat een mooi koel effect en geeltinten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Op zoek naar een wat subtielere neutralisatie? Gebruik de conditioner dan in combinatie met een reguliere shampoo.

Shop Keune shampoo hier online

 

GUHL_250ml_Shamp_Farbglanz_Blond_NL_Kao-1159.01_OlGuhl Zilver Glans en Verzorging

Ook Guhl heeft haar verzorgingslijn speciaal voor de grijze en blonde lokken, bestaande uit een shampoo en een masker, in een nieuw jasje gestoken. Cool blond was nooit eerder zo koel. De producten bevatten de nieuwe ingrediënten Indische Noni, dat een versterkende werking heeft, en haar micro-olie. Deze olie is rijk aan essentiële voedingsstoffen die ervoor zorgen dat het haar verzorgd wordt en zacht aanvoelt. Naast dat ze goed voor je haar zijn, ruiken deze ingrediënten ook nog eens heerlijk. Geniet dus van een geurbeleving, terwijl je haar wordt voorzien van een prachtige, frisse glans, zonder geel-effect.

Masseer de shampoo licht in nat haar en spoel vervolgens goed uit. Je hebt niet veel van de shampoo nodig; Guhl-shampoos hebben al een effectieve werking bij gebruik van een kleine hoeveelheid.

Daarna masseer je het masker zachtjes in gewassen, nat haar. Verdeel het masker gelijkmatig over het haar vanaf de aanzet tot in de puntjes. Laat het ongeveer 5 minuten inwerken en spoel het daarna goed uit. Voor een intensiever effect gebruik je het masker meerdere malen per week.

Shop hier voordelig online

 

Lees ook onze reviews over zilvershampoo!

 

Meer weten over dit onderwerp?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Over deze schrijver

redactie, Corine

redactie, Corine

Corine (1981) maakt deel uit van de BeautyJournaal redactie en is daarnaast ook freelance communicatieconsultant en tekstschrijver met een voorliefde voor beauty- en verzorgingsproducten. Ze is erg kritisch als het om verzorgingsproducten gaat, besteedt veel tijd aan 'vergelijkend warenonderzoek' en het uitpluizen van ingrediënten. Want hoe mooi de verpakking van een crème, lotion of lippenstift ook kan zijn... het gaat uiteindelijk om de inhoud.

8 reacties

 • Guhl anti geel master doet niet wat ie moet.
  Gebruikshandleiding minutieus gevolgd en 10′ laten inwerken op mijn grijze lokken maar het resultaat laat op zich wachten, ook na meerdere behandelingen blijft er een gele schijn over mijn haar hangen.

 • Ik gebruik de zilvershampoo en conditioner van Keune voor mijn fijne/gevoelige haar met veel grijs en highlights. Van nature heb ik veel goud/roodpigmenten in mijn haar en moet ik letten op hydratatie van mijn hoofdhuid. Deze producten zorgen er echt voor dat mijn kleur koel blijft, mijn huid niet jeukt en dat mijn haar goed zit. De shampoo doet veel meer dan die van Guhl. Je kunt beter iets meer betalen voor iets wat goed is, dan teleurgesteld zijn in het resultaat.

 • Hoi joke

  We gaan je vraag voorleggen aan twee nieuwe kappers die ons team komen vesterken

 • Ik heb net zulk haar als Brigitta hieronder. Heb van kinds af aan licht goudblond haar gehad en nu het wat donkerder is geworden kleur ik het met Honingblond (9N). Platina staat me absoluut niet. Dus ik ben altijd op zoek naar een goed product om het “goud” te behouden, zonder dat het koper of oranje wordt. Als iemand een tip heeft houd ik me aanbevolen!

 • Wauw wat een prachtig haar heeft Marriet zelf 😉
  Ik zelf heb een licht gouden blondering maar heb wel heel fijn (dun) haar en dus zien de
  punten er vreselijk droog uit. Een te verzorgend product in de haarpunten zorgt dan weer gelijk voor 0,0 volume in mijn haar, ben dus nog steeds op zoek naar een goede oplossing.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.