Wella expert Wendy geeft antwoord

03:05 - 01:51
luistertijd 03:05 - leestijd 01:51

Expertadvies: hoe verf ik mijn haar in een mooie koele grijstint?

Op de redactie van BeautyJournaal kwam onlangs de volgende vraag binnen:

Je haar in een mooie koele grijstint kleuren is een momenteel een trend, vooral onder jonge vrouwen. Maar het is best moeilijk om het in deze kleur te verven, want het haar blijft toch makkelijk gelig. Hoe is dit te voorkomen? Wat moet mijn kapper wel doen wat juist niet? En wat kan ik er thuis zelf aan doen om te voorkomen dat mijn haar weer gelig wordt?

BeautyJournaal’s expert Wendy Buijnsters, Education Partner bij Wella Professionals, geeft antwoord

Het kleuren van het haar in een grijstint is een erg intensief proces. Het haar moet eerst naar een zeer lichte, blonde kleur gebracht worden en dit kan alleen door het te ontkleuren (blonderen). Daarnaast heeft het proces ook impact op de kwaliteit van het haar en is daarom niet voor alle haartypen geschikt. Het haar wordt poreuzer, waardoor het daarna minder in staat is om kleur vast te houden.

Koele grijstinten zijn momenteel een absolute trend. Instagrammer @greyhairbaby plaatst elke dag de mooiste foto’s van grijs haar op haar Instagram account.

Loslatende pigmenten

Grijs en helder blauw tinten zijn niet alleen moeilijk om te creëren in het haar, maar deze kleurpigmenten laten ook makkelijk los. Je ziet dan de gelige ondergrond weer verschijnen die na het ontkleuren over is gebleven. Helaas is het niet mogelijk om het haar helemaal “wit” te ontkleuren, want dan wordt het haar letterlijk vernietigd door al het pigment te verwijderen.

Wendy Buijnsters (rechts op de foto): “Het kleuren van het haar in een grijstint is een intensief proces.”

Intensieve verzorging

Om een grijstint mooi te houden is hele intensieve verzorging nodig om te voorkomen dat de gelige ondergrond naar boven komt.

Een zilvershampoo helpt goed om de kleur koel te houden. Je kunt ook de kleur mooi houden door Wella Professionals Color Recharge Cool Blond shampoo en conditioner te gebruiken. Of fris de kleur op met Color Fresh. Dit is een zachte verzorgende gelkleuring die het haar verzorgt, glans geeft en tevens voorziet van een koele nuance in het haar.

Ga voor het kleuren van grijstint nooit zelf aan de slag, maar vraag advies aan je kapper en laat het kleuren over aan een professional.

Wella Salonfinder

 

Heb jij ook een lezersvraag?

Als jij, als lezer van BeautyJournaal, vragen hebt over je haarkleur of kleurtechnieken, stel ze meteen. We zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord van ons krijgt! Gebruik hiervoor het contactformulier op de site, onder vermelding van ‘Wendy’

 

Lees ook