Je dosis active aging inspiratie

04:50 - 02:54
luistertijd 04:50 - leestijd 02:54

Negen modellen die nog lang niet met pensioen gaan

Vaak wordt ouder worden en oud zijn gezien als een straf, als een ongeneeslijke ziekte. Niets is echter minder waar. We hebben het al vaker gezegd op BeautyJournaal: anti aging is uit, active aging is in. Het gaat om mooi ouder worden, vol zelfvertrouwen en met respect voor de veranderingen in je lichaam. Een rimpeltje her en der maakt daarbij echt niet uit. Want wie lekker in zijn vel zit, straalt dat ook uit. Zelfs als je al ver over de 70 bent, zoals de vrouwen in dit artikel.

Negen fotomodellen die hun leeftijd niet verbergen, maar er juist trots op zijn. Ze negeren alle stereotypen en vooroordelen over ouder worden en halen alles uit het leven wat er in zit.

Lauren Hutton (72)

Tijdens haar carrière heeft Lauren Hutton een record aantal fotoshoots voor Vogue (26 in totaal!) op haar naam weten te zetten en zich nog niet van plan daar voorlopig mee te stoppen. In 2013 poseerde ze nog voor de cover van de magazines MUSE, The Edit en Harper’s Bazaar. Op 61 jarige leeftijd deed ze zelfs nog een naakt fotoshoot voor Big Magazine, zoals ze zelf zegt: “om oudere vrouwen te laten zien dat ze trots mogen zijn op hun lichaam.”

Jacqueline Murdock (86)

Toen ze jong was werkte Jacqueline als danseres en kon ze alleen maar dromen van het ooit eens op een cover staan. Maar zoals we allemaal weten, komen dromen vroeg of laat een keer uit. Jacqueline werd op 82 jarige leeftijd door een fashion blogger gespot in een park en kort daarna vroeg Lanvin haar om het gezicht te zijn van een nieuwe campagne.

Daphne Selfe (86)

Daphne begon haar carrière als model op 20 jarige leeftijd, maar uiteindelijk werd ze moeder en besloot ze haar modellen carrière vaarwel te zeggen. Toen de kinderen ouder werden, kreeg Daphne heimwee naar de catwalk en vroeg ze een agent om een opdracht voor haar te vinden. En met succes. Volgens Daphne wordt ze nu zelfs nog vaker gevraagd voor fotoshoots dan in jaar jonge jaren.

Baddie Winkle (86)

Baddie is trots op haar lichaam en dat geldt ook voor DimePice L.A. Company: het merk heeft haar uitgekozen om het gezicht (of moeten we zeggen: het lichaam?) te zijn van de nieuwe zwemkleding collectie. Terwijl de meeste mensen van haar leeftijd bingo spelen, staat Baddie aan het rand van het zwembad te poseren. Op haar Instagram account (by the way… ze heeft 2 miljoen volgers) vermeldt ze trots: “Stealing your man since 1928.”

China Machado (86)

Een supermodel dat al sinds haar jeugd wereldberoemd is en de muse van Hubert Givenchy. China zet haar succesvolle carrière vandaag de dag nog steeds voort, waarbij ze meerdere malen per week te vinden is in New York voor fotoshoot. In een interview met New York Magazine vertelt ze dat ze graag wodka drinkt, nooit op dieet is en alleen gezichtsverzorging van het Amerikaanse drogistmerk Ponds gebruikt.

Valerie Pan (75)

Valerie was een model in de jaren zestig van de vorige eeuw. Op 60 jarige leeftijd pakte ze het modellenbestaan echter opnieuw op. Ze werkt samen met toonaangevende modellenbureaus in Londen en neemt deel aan diverse belangrijke evenementen in de fashion wereld. Op 69 jarige leeftijd was Valerie het gezicht van de campagne van het Britse warenhuis Debenhams.

Carmen Dell’Orefice (85)

Deze elegante vrouw staat in het Guinness Book of Records als het model met de langste carrière. Leuk detail… tijdens haar eerste fotoshoot werd de toen 15 jarige Carmen verteld dat ze niet fotogeniek was en dat ze beter op zoek kon gaan naar een andere baan. Het moge duidelijk zijn dat de fotograaf in kwestie het duidelijk bij het verkeerde eind had!

Gitte Lee (81)

Gitte was een beroemdheid in de jaren zeventig van de vorige eeuw, totdat de prins op het witte paard voorbij kwam. Na een gelukkig huwelijk van 50 jaar, keerde ze echter terug naar de catwalk en werd op 77 jarige leeftijd het gezicht van Céline en poseerde ze voor de Italiaanse Vogue. In 2014 stond ze op de catalogus van H&M.

Joyce Carpati (82)

Voormalig operazangeres en art director voor het Amerikaanse magazine Cosmopolitan heeft shoots voor de grote bladen op haar naam staan: Dazed, Another Magazine en Guardian. Ook poseerde ze voor de commercial van Karen Walker. Volgens Joyce is het geheim voor een tijdloze stijl gelegen in elegantie.

Bron

Lees ook