Deze gyneacologe is onze ware inspiratie. Must watch!!

01:51 - 01:06
luistertijd 01:51 - leestijd 01:06

Dr. Christiane Northrup: ‘Glorious women never age!’

Een hogere leeftijd betekent niet dat je als vrouw minder waard wordt. Hoe jij ouder wordt, is je eigen besluit. Omarm je leeftijd, ga ouder worden niet uit de weg. Daarom vinden we op de redactie van BeautyJournaal dat anti-aging een verkeerde term is. Het gaat juist om active-aging. Lees bijvoorbeeld hier ons artikel over de 72-jarige yoga ster Jannice Lennard en onze active-aging inspiratie. Maar er zijn meer inspirerende dames…

Dr. Christiane Northrup

Op YouTube ontdekten we onlangs het televisiekanaal van Dr. Christiane Northrup, visionair en autoriteit op gebied van vrouwengezondheid. Christiane: “Het gaat niet om anti-aging… want alles waar je je tegen verzet, wordt juist groter en keert zich tegen je. Je moet ouder worden juist omarmen.”

“Aging gracefully”

Op haar Facebook pagina vroeg Christiane haar volgers onlangs wat zij vonden van de term ‘aging gracefully’, of in het Nederlands ‘sierlijk ouder worden’. Dat leverde uiteenlopende reacties op. De een verstond hieronder ouder worden met waardigheid, je niet langer wanhopig proberen te kleden alsof je nog 20 bent, je niet druk maken over de rimpels in je gezicht. De ander gaf juist aan: in mijn overlijdensbericht moet staan dat ik van mijn plateauzolen viel terwijl ik aan het paaldansen was in het bejaardentehuis en mijn nek brak op 104-jarige leeftijd.

Wij willen een beetje van beide…

Het gaat niet om genen

Veel vrouwen denken dat hun genen bepalen hoe ze ouder worden. Uit onderzoek wordt echter steeds duidelijker dat externe factoren, zoals omgeving, dieet en gedrag je genen beïnvloeden. In het volgende filmpje legt Christiane uit hoe.

https://www.youtube.com/watch?v=B0wzNyM8v-g&feature=youtu.be

Lees ook