Stabiele Vitamine C om zelf te ‘activeren’. TOP!

08:27 - 05:04
luistertijd 08:27 - leestijd 05:04

Getest Clinique Fresh Pressed 7-day System met pure Vitamine C

Clinique lanceerde vlak voor de zomer een nieuw ‘systeem’ met pure Vitamine C, genaamd Clinique Fresh Pressed. Het is een interessante nieuwe lancering van Clinique, want het merk waagde zich nog niet eerder op het vlak van Vitamine C en al helemaal niet op het vlak van pure Vitamine C. Een werkstof die – zoals trouwe lezers van BeautyJournaal inmiddels wel lezen – fantastisch is voor de huid, maar tegelijkertijd erg lastig stabiel te houden valt. Met grote nieuwsgierigheid test ik dan ook het nieuwe Fresh Pressed 7-day System, dat bestaat uit een Powder Cleanser en een Daily Booster serum. Beide met een ongebruikelijke productformulering en een evenzo ongebruikelijke verpakking.

SHOP HIER ONLINE

 

Let’s have a closer look….

Stabiele Vitamine C om zelf te ‘activeren’

Vitamine C in skin care is op zich niets nieuws. Het is een reeds lang toegepast, internationaal geroemd en effectief ingrediënt om tekenen van huidveroudering aan te pakken: verhelderen van de teint, verminderen van rimpels, verstevigen van de collageensynthese. Het is dan ook niet voor niets dat Clinique claimt dat het Fresh Pressed 7-day System met pure Vitamine C ‘major signs of visible aging’ te lijf gaat. Denk aan lijntjes, rimpels, ouderdomsvlekjes, of een onregelmatige en doffe teint.

Zoals gesteld, is Vitamine C maar lastig stabiel te houden en zeker de pure Vitamine C die Clinique gebruikt. Dit komt doordat Vitamine C instabiel wordt, wanneer het in contact komt met zuurstof. De Vitamine C oxideert dan. Hierdoor loop je het risico loopt dat het ingrediënt zijn gunstige effecten al heeft verloren, voordat het überhaupt ook maar op je huid terecht belandt. Clinique heeft daar met het Fresh Pressed 7-day System iets op gevonden. Je moet namelijk zelf de Vitamine C ‘activeren’. Bij de Powder Cleanser doe je dat door het poeder te mengen met water, bij de Daily Booster moet je op de bovenzijde van de verpakking drukken om de Vitamine C ‘vrij te laten’, zodat het zich kan mengen met de rest van het product.

SHOP HIER ONLINE

Hoogste tijd om de twee producten uit te testen.

Powder Cleanser

Claims:

In het Fresh Pressed 7-day System vind je 7 losse verpakkingen met daarin een poeder. De vrolijk gekleurde wit-oranje staafjes doen mij nog het meeste denken aan koffiecreamer en zijn natuurlijk uitermate handig om mee te nemen op reis. Een staafje bevat voldoende poeder voor eenmalig gebruik.

Het poeder bevat drie verschillende reinigers: Sodium Lauryl Sulfoacetaat, Sodium Cocoyl Isethionaat en Sodium Methyl Cocoyl Tauraat. Deze drie reinigers zijn milder voor de huid dan het klassieke Sodium Laureth Sulfaat. Verder bevat de formule:

SHOP HIER ONLINE

Het poeder meng je met een beetje water, maar ik kom er al snel achter dat wanneer je je gezicht natmaakt en daarna het poeder in je nog natte handen aanbrengt, je exact voldoende water hebt om van het poeder een fluweelzachte reiniger te maken die lichtjes schuimt. Ik haal na het aanbrengen nog een minuutje mijn VisaPure reinigingsborstel over mijn gezicht, voordat ik de cleanser weer afspoel. Enerzijds voor een grondige(r) reiniging, anderzijds om de Powder Cleanser iets langer op mijn gezicht te laten, zodat de Vitamine C langer zijn werk kan doen.

Het resultaat is een super schone huid, die tintelfris aanvoelt. Wanneer ik een wattenschijfje met tonic over mijn huid haal, blijft het wattenschijfje volledig schoon. Er zijn dus geen restjes vuil of make-up achtergebleven op mijn gezicht. Door naar de Daily Booster

Daily Booster met 10% Vitamine C

10%… maar het was toch pure Vitamine C? Ik hoor het je denken. En dat klopt. Met pure Vitamine C wordt in dit geval bedoeld dat er geen derivaat van Vitamine C is toegepast, maar de vitamine in zijn puurste vorm (Ascorbic Acid, net als in de Powder Cleanser). Zoals je hem ook in een sinaasappel aantreft.

De Vitamine C zit opgeslagen in een apart compartimentje in de verpakking. Wanneer je op de oranje drukknop op de bovenzijde drukt, laat je de Vitamine C vrij en mengt deze zich met een emulsie in een ander compartimentje (eventjes goed schudden voor gebruik). Het resultaat is een formule die voor 10% uit Vitamine C bestaat. Zodra de Vitamine C in contact is gekomen met de emulsie, verliest de Vitamine C geleidelijk aan zijn stabiliteit en effectiviteit. Je moet het product dan ook binnen 7 dagen opmaken. Bij wijze van geheugensteuntje, kan je op de zijkant van de flacon met een watervaste stift de datum noteren waarop je de Vitamine C hebt gemengd met de emulsie.

SHOP HIER ONLINE

De emulsie zelf bestaat uit enkele oliën in een gel. De gel is gemaakt van Alcasealan, een natuurlijke polysaccharide die in staat is een ‘3D-raamwerk’ te vormen, waardoor de emulsie stabiel blijft. Als olie vind je onder meer squalaan terug op de INCI-lijst. Verder bevat de emulsie een lange lijst werkzame stoffen, zoals Acetyl Glucosamine (exfoliant), glycerine (hydraterend) grapefruit extract (verhelderend), algen extract (verzachtend), Salicylzuur (wederom in de slimme matrix) en diverse peptiden (anti-aging).

Leestip. In dit artikel leggen we je uit wat peptiden in cosmetica precies doen voor je huid.

De Daily Booster voelt ook aan als een gel, een wat waterige gel. Je brengt de Daily Booster aan op de gereinigde huid. Ik gebruik steeds twee ‘klikjes’. Dat geeft voldoende product voor mijn gezicht en mijn hals. En ook fijn… met deze twee ‘klikjes’ blijk ik de flacon exact in 7 dagen leeg te kunnen maken, zodat ik geen product hoef weg te gooien.

SHOP HIER ONLINE

Net als de Powder Cleanser voelt ook de Daily Booster tintelfris aan. Mijn huid wordt licht rossig; je merkt dat je doorbloeding wordt gestimuleerd. Mocht je een wat vettere huid hebben, dan hoef je niet per se nog een dagverzorging te gebruiken, want de Daily Booster voedt en hydrateert goed. Zelf breng ik nog een dun laagje dagcrème aan. Sluit wel altijd op met een goede SPF, wanneer je met Vitamine C aan de slag gaat.

SHOP HIER ONLINE

Mijn eindoordeel: Emergency kit voor drukke tijden

Allereerst de verpakkingen en de formules… ik kan niet anders zeggen dan dat dit een meesterwerkje is van Clinique. Het vergt de nodige research en jaren van ontwikkelingen om te komen tot een dergelijke slimme verpakking en toepassing van ingrediënten. Het feit dat de consument zelf bepaalt wanneer de formules worden geactiveerd, is een absolute plus. Niet de fabrikant, maar de klant is ‘in control’.

Het Fresh Pressed 7-day System is een mooie set om je huid een flinke oppepper te geven. Bijvoorbeeld na een lange vlucht, een drukke periode, een griepje, veel in de zon tijdens een strandvakantie. De set haalt de grauwe sluier van je gezicht, vult de antioxidanten aan en verfijnt de huidstructuur.

Verwacht overigens in 7 dagen geen wonderen. Geen enkel product kan in een week tijd ouderdoms- en pigmentvlekjes laten verdwijnen. Zie het meer als emergency kit voor drukke tijden, die hun sporen nalaten op je huid. Ik ben inmiddels twee kitjes verder en schaf snel een derde aan.

SHOP HIER ONLINE

Lees ook