Nivea, MAC, Catrice, Maybelline, Sleek, Jeffree Star, L'OR Highlight, Benefit Cosmetics, Urban Decay

15:43 - 09:26
luistertijd 15:43 - leestijd 09:26

In dit artikel lees je de top 10 favoriete make-up producten van BeautyJournaal stagiaire Dian. Ze vertelt: ‘Ik vind het altijd geweldig om te zien wat andere mensen (dagelijks) aan make-up gebruiken. Hierdoor ontdek ik nieuwe favoriete producten en misschien zelfs wel nieuwe merken. Toen Monique mij vroeg om dit lijstje op te stellen vond ik het nogal lastig, zoveel keuzes, zoveel favorieten.. maar dit zijn uiteindelijk mijn persoonlijke ‘winnaars’ geworden:

Nivea Men – Aftershave Balsem als primer!

Ja, je leest het goed: de Nivea Men Aftershave Balsem. Je vraagt je nu waarschijnlijk af wat dit product te maken heeft met make-up, dat zal ik je vertellen. Op aanrader van Youtube-ster NikkieTutorials zijn veel mensen begonnen met het gebruiken van de Nivea Men Aftershave Balsem als primer, waaronder ik. Ik gebruik dit product nu al 2 jaar als primer en ben er nog altijd super enthousiast over. De Aftershave Balsem heb ik in 2 jaar tijd maar 1 keer opnieuw hoeven kopen, de pot is zo groot dat hij dus heel lang mee gaat.

Maar waarom een aftershave balsem als primer? Simpelweg omdat de ietwat plakkerige substantie heel goed samen gaat als basis voor je make-up. De look blijft hierdoor langer zitten omdat het als het ware op het gezicht wordt ‘geplakt’. Uiteraard ruikt de Aftershave Balsem naar een typisch mannen product, ik vind dit wel lekker ruiken maar diegenen die dit storend vinden hoeven zich ook geen zorgen te maken. Nadat het product goed is ingetrokken zul je merken dat ook de geur afneemt. Ik gebruik de Nivea Men Aftershave Balsem nog altijd dagelijks met plezier als primer!

SHOP de aftershave balm hier online

 

MAC – Studio Fix Fluid SPF15 – superdekkend all day long!

De Studio Fix Fluid SPF15 foundation van MAC is al ruim 2 jaar mijn favoriete foundation. Ik gebruik hem bijna dagelijks met enorm veel liefde. Voorheen nam ik altijd de kleur NW10, dit is de lichtste kleur voor mensen met een warme, rozige ondertoon. Na een tijdje merkte ik toch dat deze kleur niet helemaal mijn perfecte match was, toen ben ik overgestapt naar NC10. Dit is dezelfde lichte kleur maar dan voor de koele, gelige ondertoon. Deze past veel beter bij mijn huid. Het is dus handig als je weet welke kleur ondertoon je hebt voordat je een MAC foundation aanschaft.

Waarom ik zo’n fan ben van de Studio Fix Fluid? Hij is enorm dekkend! Met een flink pompje heb je al genoeg product om je hele gezicht mee te bedekken. Je kan deze foundation uiteraard opbouwen maar dat is eigenlijk niet nodig. Na 1 laagje ben je namelijk al good to go! Daarnaast is de textuur ook fijn, hij is vloeibaar maar is niet zo waterig dat hij uit loopt. Zelfs na het aanbrengen van de foundation heb je haast geen poeder nodig om het vast te zetten, aangezien de foundation echt mooi in de huid mengt. Tot slot blijft de foundation ook gerust een hele dag zitten zonder dat je hem tussendoor bij hoeft te werken.

De flacon is redelijk klein, dit vind ik wel fijn want hierdoor is de foundation makkelijk mee te nemen. Ondanks dat hij klein is zit er wel voldoende product in de flacon. Je hebt namelijk iedere keer maar 1 pompje nodig waardoor de foundation heel lang mee gaat. Ik kan niet meer zonder mijn Studio Fix Fluid!

 

Catrice – Liquid Camouflage Concealer, waterproof en niet droog!

Na mijn foundation breng ik altijd een concealer aan. Ik gebruik hiervoor de Liquid Camouflage Concealer van Catrice, in de kleur 005 Light Natural. Dit is een vloeibare budget concealer die ik nu ongeveer een half jaar gebruik. In dat halve jaar heb ik 2 concealers volledig opgemaakt, je kan dus zeggen dat 1 concealer zo’n 3 maanden mee gaat. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik redelijk veel product gebruik en de concealer niet alleen onder mijn ogen aanbreng maar ook op oneffenheden en rond mijn wenkbrauwen.

Ik hou van een goede dekking en dat is wat deze concealer mij absoluut biedt. Hij trekt niet in de lijntjes en is ook nog eens waterproof. Zoals ik net al zei breng ik de concealer ook aan op oneffenheden. Hij werkt de roodheid in mijn gezicht weg en ook donkere kringen worden gecamoufleerd. Het is een prima concealer, al helemaal voor de prijs. De reden waarom hij echt tot mijn favorieten lijstje behoort is omdat het simpelweg de perfecte kleurmatch is in combinatie met mijn huid en foundation en omdat hij precies de juiste dekking geeft die ik wil.

 

Maybelline – Master Contour Duo Foundation Stick

De Master Contour Duo Foundation Stick van Maybelline is een handige 2-in-1 stick waarmee je met de donkere tint je gezichtscontouren kan benadrukken en met de highlighter bepaalde delen van je gezicht kan laten oplichten. Ik gebruik alleen de donkere tint voor het contouren van mijn gezicht. Voorheen gebruikte ik altijd een contour poeder maar sinds 2 maanden ben ik overgestapt naar een crème stick, gewoon om het eens te proberen. Het bevalt me zo goed dat ik voorlopig niet meer terug ga naar de poeders!

Ik gebruik de nummer 1 Light, er is ook nog een donkerdere variant maar aangezien ik een enorm lichte huid heb past deze beter bij mij. Ik zet simpelweg strepen op de gezichtscontouren: denk aan de jukbeenderen, de kaaklijn en de zijkant van de neus. Deze blend ik vervolgens uit met een beautyblender. Wat ik zo fijn vind aan dit product is dat de textuur heerlijk romig is waardoor je hem daadwerkelijk goed uit kan blenden en je niet achter blijft met harde donkere strepen op je gezicht. Hij mengt perfect samen met de huid, heel fijn!

SHOP de contour stick hier online

 

Sleek – Rose Gold

Al 2 jaar lang is de Rose Gold blush van Sleek mijn favoriet. Tussendoor heb ik wel een aantal andere blushes geprobeerd maar ik merk dat ik elke keer weer grijp naar Rose Gold. Deze blush wordt gezien als de perfecte dupe van Orgasm, een blush van het high-end merk NARS. De Rose Gold van Sleek is een goedkopere versie van deze prachtige roze/gouden kleur.

De blush van Sleek heeft een goud/oranje kleur met roze ondertoon. Hij glanst enorm veel, het is dus geen matte blush. Ik heb niet zo zeer een voorkeur voor matte of glinsterende blushes, ik vind het allebei wel wat hebben. De Rose Gold blush geeft extra warmte aan het gezicht en zal op elke huidskleur wel mooi staan. Hij is extreem gepigmenteerd dus daar moet je wel een beetje mee uitkijken als je het product aanbrengt. Ik hou echt van de warme roze/gouden gloed die hij achter laat en daarom staat deze blush in mijn favorieten lijstje.

SHOP Sleek blush hier online

 

Jeffree Star – Ice Cold Skin Frost

Highlighters behoren absoluut tot mijn favoriete productgroep. Ik kon het daarom ook niet laten om 2 van mijn favoriete highlighters in dit lijstje te zetten. Om te beginnen met mijn ultieme favoriet, de Jeffree Star highlighter in Ice Cold. Ik kreeg deze op mijn verjaardag (16 april) en sindsdien ben ik er echt aan verslaafd. Ik hou van een aanwezige glow en met de Jeffree Star highlighters zit je dan zeker goed.

Ice Cold is een witte highlighter, ideaal voor de lichte huidskleur. Het product komt in een grote verpakking waardoor je highlighter niet snel op zal gaan (tenminste als je niet al te veel gebruikt, wat ik dus wél doe.. oops). Deze highlighter is enorm gepigmenteerd, ik was oprecht in shock toen ik hem voor het eerst aanbracht. Na een keer je kwast heen en weer te halen over de highlighter heb je al ruim voldoende product voor een aanwezige glow. Wat ik ook fijn vind is dat je hem steeds intenser kan opbouwen totdat je het genoeg vindt, zonder dat je de lagen highlighter op elkaar ziet zitten. Na deze highlighter heb ik ook andere Jeffree Star producten getest, waaronder een roze highlighter! Dat kan je in dit artikel lezen. Spoiler: Ik ben fan!

SHOP Jeffree Star hier online

 

L’OR Highlight – Festive

Onlangs keek ik een video op YouTube waarin het merk L’OR Highlight werd besproken. Oprichtster Loraine Smies verkoopt handgemaakte highlighters via Etsy (een soort van online marktplaats voor handgemaakte producten). Toen ik de pigmentatie van deze highlighters zag was ik meteen verkocht, blinding! Ik bestelde de kleur Festive, een goudachtige highlighter.

@lor.highlight op Instagram

 

Ik moet toegeven dat deze kleur niet het meest complimenteus voor mijn huidskleur is maar de pigmentatie is echt verbazingwekkend. Ik tikte mijn highlighter kwast heel zachtjes in het product en direct bij aanraking met de huid was er al een enorme glans zichtbaar. Je moet dus redelijk voorzichtig zijn met deze highlighters aangezien het al snel over the top kan zijn. De highlighters zijn redelijk klein maar in verhouding met de prijs en kwaliteit is dit wel prima. Na zoveel highlighters te hebben geprobeerd ben ik zwaar onder de indruk van deze handgemaakte L’OR highlighter. I love it!

Ondanks dat ik hem niet vaak gebruik omdat hij net iets te goud is voor mijn doen behoort hij wel in mijn favorieten lijstje. Het is by far de meest glanzende highlighter in mijn collectie en dat is precies wat ik zoek in een highlighter. TIP: Er is een optie om initialen in je highlighter te laten verwerken, dit maakt het extra persoonlijk!

 

Benefit – Goof Proof Brow Pencil

Een hele lange tijd ben ik fan geweest van wenkbrauw poeders, totdat ik onlangs het Benefit Goof Proof Brow Pencil kocht. Dit is een wenkbrauwpotlood inclusief borsteltje. Wenkbrauwen maken vaak de look helemaal af. Ik vind het helemaal niet erg om ze wat dikker en strakker aan te zetten, daar hou ik wel van. Met dit potloodje kan je door de driehoekige punt heel precies werken, wat erg fijn is.

Ik begin met het omlijnen van mijn wenkbrauwen, de randen maak ik strak en ik geef ze wat extra vorm waar nodig is. Nu moet ik toegeven dat mijn wenkbrauwen al aardig donker en strak van nature zijn maar voor de zekerheid omlijn ik ze toch lichtjes. Vervolgens vul ik ze in met het potloodje, je hoeft niet hard te drukken om pigment te krijgen. De kleur geeft al redelijk snel af op de haartjes en kan je gemakkelijk opbouwen tot het gewenste resultaat. De ene keer ga ik voor een naturel wenkbrauw en de andere keer zet ik hem wat donkerder aan, net waar ik zin in heb! Het borsteltje aan de andere kant van het potlood is ook zeer fijn, de haartjes zitten dicht op elkaar waardoor je je wenkbrauwen precies in model kan kammen.

Leestip! Lees hier de favoriete wenkbrauwproducten van het BeautyJournaal team

 

MAC – Taupe

Lipsticks zijn absoluut mijn favoriete soort make-up producten. Daarom heb ik er 2 aan mijn top 10 lijstje toegevoegd. Ik ben groot fan van de matte lipsticks van MAC, de kleur Taupe in het speciaal. Ik heb deze in april gekregen van mijn vriend en heb hem al aardig vaak gedragen. Het is een go-to dagelijks kleurtje, je kan hier niet fout mee gaan en het past bijna bij iedere make-up look en outfit.

Taupe omschrijven is nogal lastig, het is een combinatie van bruine en roze tinten maar ook een oranje ondertoon is te herkennen in deze kleur. De lipstick heeft een matte finish en daar hou ik het meest van. Ik draag eigenlijk nooit andere lipstick finishes, doe mij maar matte! Wat ik fijn vind aan de MAC lipsticks is dat ze niet volledig opdrogen en ook niet in de lijntjes trekken. Vaak hebben matte lipsticks dit wel maar dat is bij deze absoluut niet het geval. Hij is juist nog een beetje romig waardoor je wel gemakkelijk je lippen over elkaar kan bewegen. Fijn!

 

Urban Decay – Backtalk

Toen ik voor BeautyJournaal lipsticks mocht testen maakte ik kennis met de kleur Backtalk van Urban Decay. Dit is wederom een matte lipstick (wat verrassend!) in een nude/roze kleur. Ik hou echt van dit soort lipsticks die heel makkelijk te combineren zijn, niet teveel opvallen en je prima dagelijks naar werk of school kan dragen.

 

Ondanks de matte finish voelt ook deze lipstick niet droog aan op de lippen, dat is voor mij wel echt belangrijk. Ik haat het als een lipstick zo’n droog gevoel geeft, het moet wat mij betreft lekker hydraterend zijn en dat is deze lipstick ook. De mix van bruine en roze tinten geeft direct een goede dekking op mijn lippen en hoef je bijna niet meer bij te werken gedurende dag. Behalve als je veel voedsel op olie basis hebt gegeten. Ik pak Backtalk heel vaak als ik haast heb maar wel snel een kleurtje op mijn lippen wil hebben. Echt een perfecte lippenstift voor mij!

Leestip! Ik testte voor BeautyJournaal nog veel meer nude lipsticks. Benieuwd? Je leest het hier.

SHOP Urban Decay hier online

 

Lees ook