Jeffree Star Cosmetics, Tom Ford, LookX, Benefit Cosmetics

13:09 - 07:53
luistertijd 13:09 - leestijd 07:53

Zomer make-up getest: Get ready for summer!

De temperaturen beginnen langzamerhand te stijgen, het is bijna zomer! In dit artikel laten wij jou kennismaken met de mooiste zomer make-up. En uiteraard worden de producten uitgebreid getest door onze stagiair Dian. Lees mee.

Jeffree Star Cosmetics

Jeffree Star Cosmetics is het cosmeticamerk van de Amerikaanse androgyne YouTuber Jeffree Star. Wellicht heb je hem wel eens voorbij zien komen in de video’s van de Nederlandse YouTube ster NikkieTutorials, die al enige tijd internationaal is doorgebroken. Jeffree Star Cosmetics staat bekend om zijn producten met overweldigende pigmentatie en vrolijke kleuren. Ik testte het Androgyny Oogschaduw Palette, de Princess Cut Highlighter en de Liquid Lipstick in de kleur Celebrity Skin.

Shop Jeffrey Star hier online!

 

Androgyny Oogschaduw Palette

Het Androgyny palette bevat 10 kleuren, van basic nudes tot rood en van donker blauw tot groen. Er zijn 2 metallic kleuren en 8 matte tinten. Met dit palette kan je echt alle kanten op. Het palette zelf is ook prachtig, hij is redelijk groot en knalroze. De buitenkant is gemaakt van een soort van nepleer met slangenprint; het voelt ook echt zo aan.

Shop Jeffrey Star hier online!

 

Voor mijn oogschaduw look ben ik aan de slag gegaan met de kleuren Safe Word, Déjà Vu, Dominatrix en Charm. Met de zomer in zicht wilde ik gaan voor een warme look. En… stiekem kon ik niet wachten om de kleur Déjà Vu te proberen, want die ziet er echt veelbelovend uit. Dit is de look geworden:

Hoe heb ik deze gemaakt? Ik heb Safe Word over mijn bewegend ooglid aangebracht als basis. Vervolgens ben ik met Déja Vu de crease ingegaan en heb ik de kleuren netjes in elkaar laten overlopen met een blending kwast. In de buitenste hoeken heb ik nog een beetje Dominatrix aangebracht en onder mijn ogen de oranje kleur, Charm. Deze oogschaduws blenden echt heel fijn samen, dat komt door de romige formule van de poeders. Ook de pigmentatie is echt fantastisch! Ik ben onder de indruk.

Princess Cut Skin Frost Highlighter

De Princess Cut Skin Frost highlighter komt in een mega grote verpakking. De highlighter heeft ongeveer de grootte van een hand, hij past er namelijk precies in. Ook deze verpakking is weer knalroze. De kleur Princess Cut is zachtroze met enorm veel glitters. Ik houd persoonlijk wel van een aanwezige en opvallende glow, maar ben vooral benieuwd of hij ook echt een roze gloed afgeeft, en of dat wel mooi is…

Shop Jeffrey Star hier online!

 

Ik heb de highlighter op mijn jukbeenderen, neus, voorhoofd, binnenste ooghoeken en vlak boven mijn mond aangebracht. Hieronder zie je het resultaat:

In één woord… Wauw! Deze highlighter laat echt een fantastische glow achter en de pigmentatie is wederom geweldig. Ik had niet eens zoveel product op mijn kwast zitten en toch is de highlighter duidelijk aanwezig. Gelukkig is de kleur niet zo roze als ik had verwacht: hij toont wat witter op de huid (wat ik wel fijn vind). Ook de textuur is weer lekker romig, waardoor de highlighter mooi in de huid blendt en niet als een los poeder op het gezicht ligt.

Velour Liquid Lipstick Celebrity Skin

Om mijn Jeffree Star look af te maken, breng ik een matte liquid lipstick aan in de kleur Celebrity Skin. Ik ga voor een rustige lipkleur, omdat ik de aandacht echt naar mijn oog make-up wil laten gaan in deze look. De verpakking is redelijk simpel, met uiteraard weer een touch of pink.

 

Shop Jeffrey Star hier online!

De liquid lipstick ruikt heerlijk zoet en snoeperig, met een vleugje pepermunt erbij. De geur is overigens niet supersterk, dus wat mij betreft is het geen probleem dat hij een zoete geur heeft. Laten we hem aanbrengen op de lippen!

De textuur van de lipstick is redelijk dun, waardoor je weinig nodig hebt om je lippen volledig te bedekken. Hierdoor droogt de liquid lipstick ook vrij snel: na ongeveer 30 seconde ben je ready to go. Ook dit product is weer super gepigmenteerd. Na één veeg heb je al een goed dekkende laag op je lippen. Daarnaast is het ook een niet te opvallend dagelijks kleurtje en blijft hij de hele dag – van ’s ochtends tot ’s avonds – op je lippen zitten. Vermijd het liefst wel eten met olie, want daardoor kan de kleur er wat sneller af gaan.

Shop Jeffrey Star hier online!

 

Hieronder zie je de totale look die ik gecreëerd heb met deze mooie producten. Ik ben inmiddels Jeffree Star Cosmetics fan!

De producten van Jeffree Star koop je sinds kort ook in Nederland bij The Make Up Spot. Neem hier een kijkje in het mooie assortiment.

Tom Ford Summer Soleil

Tom Ford bracht onlangs de Summer Soleil collectie uit. Ik mocht het Soleil Contouring Compact testen en wat ziet hij er prachtig uit! De Soleil Contouring Compact is een driedelig product dat een zomerse bronzer, blush en highlighter bevat. Ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan…

Het palette is redelijk groot. Zowel van de highlighter, de blush en de bronzer krijg je dezelfde hoeveelheid. Ik begin met de bronzer.

SHOP Tom Ford Bronzer hier online!

 

Wat ik vooral fijn vind aan deze bronzer is dat hij een redelijk subtiel resultaat geeft, zoals je op bovenstaande foto ziet. Ik ga namelijk vaak al snel de mist in met de hoeveelheid bronzer die ik op mijn gezicht aanbreng. Deze bronzer brengt heel gemakkelijk aan en mengt mooi samen met mijn huid. Op naar de blush!

Wauw, wat een pigmentatie! Ik vind dit echt een typische blush kleur, heel mooi roze. Er zit ook een lichte glitter in de blush waardoor hij extra opvalt. Niks op aan te merken, we gaan door naar de highlighter om de look af te maken.

SHOP Tom Ford Bronzer hier online!

 

Wanneer ik de highlighter voor het eerst aanbreng, geeft het product voor mij nog niet echt het gewenste resultaat. Zoals ik al eerder vermeldde, houd ik wel van een aanwezige glow. Je kan deze highlighter wel prima opbouwen tot het gewenste resultaat, dat is dus fijn. Houd jij wel van een subtiele glow? Dan is dit product perfect voor jou.

Hieronder zie je het totaalplaatje. Ik vind het echt een heel mooi contouring palette, de kleuren passen perfect bij elkaar en het vormt dan ook een mooi geheel op mijn gezicht.

Je shopt de Tom Ford Soleil Contouring Compact hier online.

LOOkX

Ik kan begrijpen dat je in de zomerperiode niet altijd full face make-up wilt dragen in verband met het warme weer. Daarom is de volgende look een uitkomst. Wil je toch een beetje kleur rondom je ogen, zonder daar veel voor te hoeven doen? Neem dan eens een kijkje tussen de LOOkX Exclusive Eyeliners. Ik testte nummer 15 Purple Pearl.


Het leuke van deze eyeliner is dat er ook een puntenslijpertje in de achterkant van het potlood zit verwerkt, handig! Om een beetje kleur aan mijn ogen toe te voegen, breng ik de paarse eyeliner onder mijn ogen aan. Hieronder zie je het resultaat.

SHOP de Lookx eyeliner hier online

 

Het pigment is met de eerste aanraking van de eyeliner op de huid al direct aanwezig. Het product geeft echt een intens paarse kleur af. Ik had overigens wel verwacht dat er een glittertje in de eyeliner zou zitten, maar hij is compleet matte. Wat ik overigens niet erg vind hoor! Het potloodje brengt heerlijk aan omdat de punt zacht is. Ik vind het een leuke speelse manier om je ooglook op te vrolijken.

SHOP de Lookx eyeliner hier online

 

Benefit Cosmetics

Benefit Cosmetics staat bekend om de zomerse producten en leuke verpakkingen. Het merk brengt vaak nieuwe producten uit en voor iedereen zit er wel wat tussen. Ik test vandaag de GALifornia Blush en de Sun Beam Highlighter.

GALifornia Blush

Toen ik de verpakking van deze blush voor het eerst opende, stond ik met open mond naar het product te staren. Wat een prachtige goud/roze blush! Het zomerse zonnetje uit Californië is mooi in de blush verwerkt en over de geur kan ik ook uren doorpraten. De geur van GALifornia bevat noten van roze grapefruit en vanille, echt een heerlijke geurcombinatie. Van alleen al de verpakking word ik vrolijk, laat de zomer maar komen!

Ik heb zo’n gevoel dat de gouden gloed over de blush een zogenaamde ‘overspray’ is en dat na het eerste gebruik dus alleen de roze kleur overblijft. Maar we zullen het zien, uiteindelijk is een roze blush natuurlijk meer draagbaar dan goud.

SHOP de Benefit blusher hier online!

Op deze foto heb ik de Jeffree Star oogschaduw en lipstick nog op. De make-up op mijn gezicht is uiteraard wel van Benefit Cosmetics.

Ik krijg inderdaad gelijk over de gouden overspray… dat was dus eenmalig een laagje goud. Het geeft wel een heel mooi subtiel effect, moet ik eerlijk zeggen. De roze kleur is niet te opvallend en daar let ik vaak ook op bij het zoeken van een blush. Het product geeft een mooi natuurlijk kleurtje aan de wangen. Het was een hele beleving om deze blush aan te brengen, de heerlijke geur die erbij kwam kijken maakte het extra leuk

SHOP de Benefit blusher hier online!

Sun Beam Highlighter

Bovenop de blush ga ik de Sun Beam Highlighter aanbrengen, eveneens van Benefit. Dit is een goudachtige liquid highlighter. Het lijkt eigenlijk net op een flesje nagellak.

De goud/bronzen highlighter zou een natuurlijke sunkissed uitstraling moeten geven aan de huid. Eerlijk gezegd ben ik niet zo fan van het aanbrengen van vloeibare highlighters, maar naar deze kleur ben ik wel enorm benieuwd.

Je shopt de Benefit Sun Beam hier online.

 

Op deze foto heb ik de Jeffree Star oogschaduw en lipstick nog op. De make-up op mijn gezicht is uiteraard wel van Benefit Cosmetics.

De Sun Beam Highlighter geeft een mooi subtiele gouden tint. Het product is perfect om wat glow aan je gezicht toe te voegen zonder een extreem glanzend resultaat te krijgen. De kleur vind ik dus prachtig, maar het aanbrengen van een vloeibare highlighter is echt niet mijn ding. Hij droogt namelijk vrijwel gelijk op, nadat je hem hebt aangebracht waardoor het lastig wordt om het product mooi te verdelen. De streep die je als eerste op je gezicht zet, blijft dan zichtbaar. Je moest goed wrijven wil je dit weg krijgen. Ben jij hier handiger in dan ik? Dan raad ik je de Sun Beam zeker aan, want hij geeft een prachtige gloed.

Je shopt de Benefit Sun Beam hier online.

Hieronder zie je nog het totaalbeeld van de blush en highlighter. Samen dus een mooie zomerse combinatie!

Op deze foto heb ik de Jeffree Star oogschaduw/lipstick nog op. De make-up op mijn gezicht is uiteraard wel van Benefit Cosmetics.

Je shopt de Benefit Sun Beam hier online.

Lees ook