Op zoek naar de perfecte nude kleur

06:50 - 04:06
luistertijd 06:50 - leestijd 04:06

In dit artikel heeft BeautyJournaal stagiare Dian nude lipstick getest voor jullie: op zoek naar de perfecte alledaagse nude kleur. Wie weet zit er ook voor jou de perfecte lipstick tussen!

In de jaren’90 kwam de nude voor het eerst weer op en sindsdien is de kleur niet meer weg te denken uit het aanbod. Het voldoet aan een sterke basiskleur-behoefte bij vrouwen. Momenteel wordt hij vooral getoond met een kleding outfitje van een oversized flannel die je draagt over een crop top met een high-waisted broek.

Nude staat elke vrouw, welke huidkleur je ook hebt. Lees daarover ook nog eens dit leuke, handige verhaal. Want de tint nude die je kiest luistert natuurlijk wel nauw, de ene nude is de andere niet. Hij mag je niet bleek maken, hij moet zacht en verhelderen op je gelaat werken.

Urban Decay Comfort Matte – Backtalk

Ik ben nu al zo verliefd op de uitstraling van deze lipstick. Maar laten we hem eerst maar eens proberen!

Dit is echt een typisch kleurtje voor mij, ik hou ervan! Het is hele neutrale kleur die je makkelijk iedere dag kan dragen. De lipstick heeft een matte finish maar voelt gelukkig niet droog aan op de lippen. Hij bracht overigens heel fijn aan en gaf ook direct goede dekking. De kleur vind ik prachtig omdat het een mix van roze en bruin tinten zijn. Ook blijft de lipstick goed zitten en hoef je hem eigenlijk alleen bij te werken na het eten en drinken.

Artdeco Perfect Color Lipstick – 124 Nostalgia Rose

De verpakking vind ik niet geweldig, net iets te simpel naar mijn idee, maar de kleur is in eerste oogopslag wel mooi. Ik denk dat dit een mooie zachte nude is. Ben benieuwd!

Ok. Dit is jammer, de kleur staat me niet, hij is veel te licht voor mijn huidskleur waardoor mijn lippen een beetje wegvallen. Dat kan natuurlijk gebeuren, maar de lipstick dekt helaas ook niet goed want zelfs na 3 lagen zag ik mijn eigen lipkleur er nog doorheen. Je moet dus heel veel lagen aanbrengen wil je een beetje een dekkend effect krijgen en daarnaast verdwijnt de lipstick ook redelijk snel. Je moet hem dus gedurende dag met regelmaat aanbrengen. Wat ik dan wel fijn vind is dat hij heel soepel aanvoelt op de lippen, lekker glad.

Maybelline New York – 930 Nude Embrace

Heel leuk dat ze door middel van de matte dop laten zien dat het om een matte lipstick gaat. De curve in de stick lijkt me ook heel fijn aanbrengen. Tijd voor de test.

De lipstick heeft een matte finish maar is gelukkig niet droog, hij voelt nog smooth aan. Ik had de kleur iets donkerder verwacht omdat de stick er best donker uit zag. Maar deze kleur is zeker niet verkeerd, dit is echt een go to dagelijkse lipstick. Niet te opvallend en mooi neutraal. Een groot nadeel is wel dat hij niet lekker ruikt: naar een synthetische kokos geur. De lipstick doet me een beetje denken aan de bekende kleur Velvet Teddy van Mac, wat toevallig een van mijn favorieten is. De matte lipstick blijft goed zitten en geeft niet af zodra hij opgedroogd is.

Collistar – 37 Legno Di Ciliegio

Prachtige verpakking van Collistar, ik ben benieuwd naar de kleur. Kom maar op!

Bij het aanbrengen is de lipstick in eerste instantie nogal waterig. Dit valt gelukkig wel weer mee als je je lippen tegen elkaar wrijft. De lipstick heeft een glanzende finish. Het is een rustige kleur die niet teveel opvalt en ook de textuur van de lipstick voelt heel verzorgend aan op mijn lippen. Hij blijft redelijk lang zitten maar door de glanzende finish verplaatst hij wel snel. Na het eten of drinken zou ik hem wel opnieuw aanbrengen voor weer opnieuw full coverage.

Jane Iredale – Lisa

De uitstraling van deze lipstick is redelijk simpel maar naar de kleur ben ik wel enorm benieuwd.

Dit is een hele romige lipstick met een glanzende finish. Ik vind het een mooi bruin kleurtje vooral door de warme ondertoon, hij glijd overigens ook lekker over mijn lippen heen. De lipstick is heel dekkend, fijn! Dit product laat echt een verzorgend gevoel achter op mijn lippen. Ik ben onder de indruk! Hij blijft ook nog eens lang zitten, zelfs na het eten.

Chanel Rouge Coco Shine – 537 Golden Island

De kleur spreekt mij nu al enorm aan, hopelijk is hij op de lippen ook zo mooi.

Deze Chanel lipstick is romig en glijd lekker over mijn lippen heen. Hij is erg glanzend maar de pigmentatie is niet bepaald sterk, ik moest hem echt goed opbouwen voordat ik dit resultaat kreeg. Ook had ik gehoopt op een een donkerdere kleur maar lelijk is hij niet. Dit is een prima dagelijks licht bruin kleurtje maar wat mij betreft niet mega bijzonder. Door de glanzende finish verplaatst de lipstick wel snel, dus je moet hem regelmatig bijwerken.

Chanel Rouge Coco Shine – 128 Noire ModerneNog een Chanel Rouge Coco Shine lipstick! Deze toont al iets donkerder dan de vorige. Laten we hem maar snel testen.

Ik schrok echt heel erg toen ik de lipstick voor het eerst aanbracht, er kwam haast geen pigment van af en hij leek zo donker op de stick! Na heel vaak de stick over mijn lippen heen te hebben gehaald kwam er uiteindelijk toch een mooie bruine kleur tevoorschijn. Het is een glanzende lipstick die lekker over de lippen glijdt. Overall, een makkelijke dagelijkse kleur maar houd er rekening mee dat ‘noire’  hier op een zeer transparante manier is toegepast;-). Chic!

 

Welke is mijn favoriet?

Ik wist eigenlijk al meteen welke dat zou worden: Urban Decay Comfort Matte in de kleur Backtalk is voor mij echt een winnaar. Heerlijk matte en een mooie bruin/roze kleur.

Leestip! Dol op lipstick van Clinique? We hebben tips hoe je van dit merk de mooiste Nude bij jouw huidkleur vindt…

 

Lees ook