Solligne, Anastasia, Catrice, Divaderme, Benefit, Jane Iredale, Paula’s Choice, Golden Rose…

10:19 - 06:11
luistertijd 10:19 - leestijd 06:11

Favoriete wenkbrauwproducten van het BeautyJournaal team

Als je ogen de spiegels zijn van je ziel, dan zijn je wenkbrauwen de lijst om de spiegel. Mooie wenkbrauwen kunnen je ogen extra laten spreken. In dit artikel lees je wat de favoriete wenkbrauwproducten zijn van het BeautyJournaal testteam. En natuurlijk delen ze hun tips met je…

Esther: Divaderme Brow Extender II

Ik gebruik voor mijn wenkbrauwen Divaderme Brow Extender II, een product dat je wenkbrauwen een vollere look geeft door middel van kleine gepigmenteerde vezels die aan je wenkbrauwhaartjes hechten. Het maakt mijn wenkbrauwen donkerder en voller, maar zonder dat er zo’n massieve vulling ontstaat.

Het is zeer gemakkelijk en daardoor snel in gebruik. Even met de applicator over de wenkbrauwen en de vezeltjes hechten zich als vanzelf aan mijn eigen wenkbrauwhaartjes. Een ander voordeel is dat het niet uitloopt in de regen of in de sauna, omdat het semipermanent is.

Overigens heb ik dit product ontdekt tijdens een test voor BeautyJournaal. Je leest mijn volledige review hier.

SHOP HIER ONLINE

 

Dian: Catrice Eyebrow Set

Sinds een jaar ben ik bezig met het goed bijhouden van mijn wenkbrauwen. Het was (en is nog steeds) een trend om perfecte wenkbrauwen te hebben. Ik kocht destijds een wenkbrauwsetje van Catrice, de Catrice Eyebrow Set, en ik ben er nog steeds dol op!

Dit handige setje bevat twee wenkbrauwpoeders, ik gebruik de donkere kleur. Daarnaast zit er ook nog een spiegeltje, een schuin afgesneden kwastje met borsteltje en een pincet bij. Eerst omlijn ik mijn wenkbrauwen met het poeder en vervolgens vul ik de rest verder in. Binnen no time heb ik hele strakke en volle wenkbrauwen. De pigmentatie is fantastisch en daarnaast is dit product ook nog eens heel betaalbaar!

SHOP HIER ONLINE

 

Gerti: Shu Uemura wenkbrauwpotlood, Anasatsia Brow Wiz en Brow Powder, Make-up Studio Eye Brow Fix

Veel of weinig tijd… mijn wenkbrauwen zal ik altijd doen. Hier besteed ik echt aandacht aan. Een mooie wenkbrauw maakt je gezicht. Ik gebruik dan ook best veel producten voor mijn wenkbrauwen.

Ik begin met ze naar beneden te borstelen, daarna teken ik de bovenkant met een potlood van Shu Uemura in de kleur Seal Brown 02, met hardheid 6. Shu heeft ook nog hardheid 9 beschikbaar, die wordt veel door visagisten gebruikt. Voor mij te hard en dat werkt niet lekker. Een alternatief potlood, ook prettig, is Anastasia Brow Wiz in de kleur Medium Brown. Daarna borstel ik mijn wenkbrauwen omhoog en vul ze in met Anastasia Brow Powder in Medium Brown met een kwastje 6OB van Shu Uemura. Ik heb dit kwastje misschien al 20 jaar. Het is inmiddels aan vernieuwing toe, maar daar moet je voor naar Londen of Parijs.

SHOP DE ANASTASIA PRODUCTEN HIER ONLINE

Om de vorm van mijn wenkbrauwen vast te zetten, gebruik ik als laatste Make-up Studio Eye Brow Fix.

SHOP Make-Up Studio hier online

 

Marjolein: Benefit Gimme Brow

Voor mij een onmisbaar product voor elke dag is de Gimme Brow van Benefit. Het werkt ontzettend makkelijk. Of je nou een pro bent met make-up of net om de hoek komt kijken. Iedereen kan dit. De Gimme Brow heeft een klein borsteltje met daarin een gekleurde gel , die je wenkbrauwen perfect op zijn plek laten zitten. Maar het bijzondere van dit product is dat de gel microvezeltjes bevat. Die vezeltjes blijven plakken aan de huid en de haartjes en daarmee creëer je een voller uitziende wenkbrauw. Het blijft ontzettend goed zitten, en is ook waterresistant. Gimme Brow is verkrijgbaar in 3 kleuren: Light, Medium en Deep.

Nog een leuk weetje. Dit product bestaat al een aantal jaar, maar heeft vorig jaar een nieuw uiterlijk gekregen. Extra hip en opvallend zilver!

SHOP BENEFIT HIER ONLINE 

 

Simone: Jane Iredale Eye Brow Kit

Mijn favoriete wenkbrauwproduct is de GreatShape Eyebrow kit  van Jane Iredale. Deze kit is verkrijgbaar in twee kleuren: Blonde en Brunette. Ikzelf gebruik de brunette-variant.

In de kit zit een borsteltje om de wenkbrauwen te kammen en twee penseeltjes met een schuine kant. Het ene penseel kun je gebruiken om het waterbestendige poeder op de wenkbrauwen aan te brengen en de kleur mooi te blenden. Het andere penseel gebruik nadat je de kleur hebt aangebracht, om de wax aan te brengen. De wax zorgt ervoor dat de kleur mooi blijft zitten en je haartjes mooi op hun plek blijven zitten.

De kleuren zijn mooi natuurlijk en dekkend. Fijn om kleine imperfecties makkelijk mee te camoufleren. De kleur dekt trouwens ook eventuele grijze haren, waar ik gelukkig nog geen last van heb.

Vind hier een verkooppunt bij jou in de buurt

Corine: Anastasia Brow Definer

Ongeveer een jaar geleden testte ik voor BeautyJournaal de Anastasia Brow Definer. Een handig wenkbrauwpotlood met een driehoekige punt. Door de vorm van de punt, kan je de Brow Definer zowel gebruiken voor het tekenen dunne lijntjes, als het snel opvullen van je wenkbrauwen.

Doordat de Brow Definer in maar liefst 10 verschillende kleuren verkrijgbaar is, is de kans vrij groot dat iedereen zijn perfect match kan vinden. Voor mij is dat Taupe.

Wil jij weten welke wenkbrauwkleur het beste bij jou past? Bekijk dan het volgende filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=0ajPAMM_Bas

De achterkant van het potlood bevat een handig wenkbrauwborsteltje. Overigens gebruik ik dit zelden, want na het inkleuren van mijn wenkbrauwen fixeer ik ze met de Brow Gel, eveneens van Anastasia. Deze gel breng je aan met borsteltje en op die manier kam ik meteen mijn wenkbrauwen mooi in model.

Het eindresultaat is wenkbrauwen die de gehele dag in model blijven zitten.

SHOP ANASTASIA HIER ONLINE 

Inge: Jane Iredale Retractable Brow Pencil en Pure Brow Gel

Al sinds mijn 17e zijn mijn wenkbrauwen bijgewerkt met permanente make up, waar ik zo blij mee ben! Vooral tijdens de vakantie of in het weekend, wanneer ik mij niet zo vaak opmaak, heb ik toch een sprekende look omdat mijn wenkbrauwen altijd netjes in model zitten. Toch werk ik ze wel bij tijdens mijn dagelijkse make up routine.

Eerst trek ik een strakke lijn onderaan mijn wenkbrauwen, vanaf de aanzet tot het uiteinde met de Brow Pencil in Dark Brunette van Jane Iredale, deze blijft super goed zitten en is sterk gepigmenteerd.

Het lijntje borstel ik uit met de spoolie aan de achterkant van de brow pencil zodat deze wat zachter wordt en dan borstel ik de haartjes met de Brow Gel in Brunette van Jane Iredale. Deze gel heeft een warme bruine kleur en fixeert de haartjes zodat ze perfect de hele dag zichtbaar zijn en in model blijven zitten.

Vind hier een verkooppunt bij jou in de buurt

Su: Golden Rose Browliner en Solligne Wenkbrauwverf

Van nature heb ik niet veel wenkbrauwharen. Vooral de aanzet is vrij dun. Om een mooie volle look te maken, heb ik een paar favorieten op een rijtje gezet. Als ik mijn wenkbrauwen bijteken, dan gebruik ik de Golden Rose Browliner.

Dit is een pen met aan de ene zijde een punt om haartjes bij te tekenen. Door de fijne punt kan ik heel secuur haartjes aanzetten in mijn wenkbrauwen. Aan de andere zijde zit een borstel. Deze vervaagt de getekende ‘ haartjes’ voor een natural look.

SHOP GOLDEN ROSE BROWLINER HIER ONLINE

Solligne verf

Omdat wenkbrauwenpotlood niet waterproof is, verf ik mijn wenkbrauwen. Voordat ik mijn wenkbrauwen verf, peel ik goed de huid eronder. Zo kan ik tijdens het verven niet alleen mijn wenkbrauwharen, maar ook mijn huid meekleuren. Hierdoor krijg ik een donkere achtergrond en lijken mijn wenkbrauwen optisch groter. Bekijk ook het volgende filmpje dat ik maakte voor mijn review over dit product voor BeautyJournaal:

SHOP SOLLIGNE HIER ONLINE

Monique: Paula’s Choice Brow Defining Cream Duo,  en browspecialist Sjoerd Vis

Moniques favoriete browspecialist Sjoerd

Ik probeer elke twee maanden naar de allerleukste browspecialist van Nederland te gaan: Sjoerd Vis van Private Beautician in Amsterdam. Hij maakt mooie krachtige wenkbrauwen met een perfecte vorm en being there is een feestje want Sjoerd had stiekem eigenlijk cabaretier moeten worden.
In de tussenliggende perioden werk ik mijn wenkbrauwen bij met het makkelijkste doosje dat ik ken: 100% geurvrij, nooit klonterend en altijd goed verdelend met een perfecte kleur voor mijn donkerblonde brows (hoewel de tint in het doosje donkerbruin is matcht het uitstekend): van Paula’s Choice. Superzuinig in gebruik en voorzien van een lekker scherp gesneden kwastje dat ook nooit vorm verliest. Something you can rely on…

Ik werk altijd vooral de bovenkant bij, omdat ik de belijning aan de bovenzijde het belangrijkste vind, het heeft de meeste impact in je gezicht, zonder dat het onnatuurlijk wordt (…welk risico je wel loopt als je zowel boven als onder bijwerkt).

SHOP PAUL’AS CHOICE BROW SET HIER ONLINE

 

 

Lees ook