Favoriete SPF-producten van het BeautyJournaal testteam voor een mooie zomerse look

12:55 - 07:45
luistertijd 12:55 - leestijd 07:45

Een goede zonbescherming en een mooie zomerse make-up lijken niet altijd even goed samen te gaan. Van een glimmend gezicht door een vettige zonnebrandcrème tot een witte waas door de zonnefilter. Gelukkig zijn dit veelal problemen die inmiddels tot het verleden behoren, want er zijn tegenwoordig zoveel SPF-producten verkrijgbaar, dat er voor ieder wat wils is.

In dit artikel delen de testers van BeautyJournaal hun SPF-geheimen met je. Welke producten kiezen zij voor een mooie zomers make-up, die bovendien ook nog eens de hele dag onberispelijk blijft zitten?

Gerti: Meerdere producten van Paula’s Choice en Juliette Armand

Zomer of winter, ik gebruik niet per se een andere zonbescherming. Bijna altijd een factor 25 of 30, en bij voorkeur minerale filters, omdat die niet in mijn ogen prikken. De minerale filters van Paula’s Choice hadden altijd mijn voorkeur en dan in het bijzonder de Redness Relief Calm dagcrème met SPF 30 voor de normale tot droge huid. Hoewel ik een normale tot gecombineerde huid heb, vind ik deze crème een mooiere finish geven, minder glimmend dan die voor de normaal tot vette huid. Meestal gebruik ik er niks over, maar ook met foundation houdt de crème goed.

Wil ik mijn huid iets meer egaliseren (maar toch geen foundation gebruiken) dan is de Resist Superlight Daily Wrinkle Defense SPF 30 ideaal, eveneens van Paula’s Choice. Ook deze dagcrème heeft minerale filters, maar is daarnaast bovendien licht gekleurd. Net voldoende om je teint iets te verfraaien.

Maar onlangs heb ik een nieuwe favoriet ontdekt: Juliette Armand Sunfilm SPF 30. Ook deze crème heeft een licht tintje, iets warmer maar niet donkerder dan Resist van Paula’s Choice.  De finish is mooier, iets matter en ook mijn poriën lijken kleiner. Als je gewend bent om foundation te gebruiken maar je hebt daar in de zomer minder zin in, dan zijn deze bovengenoemde getinte crèmes uitermate geschikt als goede basis.

 

 

Marjolein: Lancaster Sun Sport Invisible Face Mist Factor 30

Vorige zomer was ik al groot fan van de Lancaster Sun Sport lijn. Want in de zomer vind ik het zeker belangrijk me goed in te smeren met een hoge factor. Wel wil ik graag dat dit makkelijk, snel en handzaam gaat. De sprays van de Lancaster Sun Sport lijn zijn echt ideaal in gebruik. Dit jaar is de lijn vernieuwd en is hij geheel olievrij.

Mijn lievelingsproduct is het nieuwste product van Lancaster Sun Sport, namelijk een mist in factor 30 voor het gezicht. Deze zonnefactor kan zelfs over je make-up worden aangebracht, juist omdat hij olievrij is. Het ideale daarvan is dat je je zonneverzorging ieder moment van de dag kunt aanbrengen. Wanneer je hem aanbrengt doe je je ogen en mond dicht en spray je het product vanaf ongeveer 20 cm afstand op het gezicht. Heel even verschijnt er een klein glanzend en plakkerig laagje op je huid, maar dit trekt snel weg. Een ander voordeel van de Sun Sport lijn is dat de producten geen witte waas achterlaten. Verder is dit product – net als de gehele Sun Sport lijn – water en zweet resistent. Dus ideaal voor zon- en (water) sportvakanties!

 

Karmelita: Susan Posnick Brush on Block

Mijn all-time favoriete UV-bescherming is de Brush on Block van Susan Posnick. Deze transparante poeder is zeer gebruiksvriendelijk en kan zelfs over make-up aan gebracht worden. Daarom is dit product uitermate geschikt voor een zomerse make-up look.

Omdat een SPF toch veelvuldig gedurende de dag aangebracht moet worden, is deze poedervorm handig in gebruik: nooit meer vette handen bij het aanbrengen, door het ingenieuze doseersysteem gebruik je ook niet te veel, iets wat met een crème veel eerder gebeurt. Omdat het SPF poeder kleurloos is, is de Brush on Block zeer geschikt voor alle huidskleuren en goed te gebruiken zowel onder als over je foundation/make up. Bijwerken van je make-up gedurende de dag is daarom geen enkel probleem.

De zeer huidvriendelijke en verzorgende ingrediënten zoals titaandioxide, zinkoxide, kamille, groene thee, jojoba olie en antioxidanten maken dit product geschikt voor zowel kinderen als voor mensen met een gevoelige huid. Ik kan inmiddels niet meer zonder en heb er standaard één in mijn toilettas en zomers heeft mijn dochter er één in haar schooltas; poederen is zoveel makkelijker dan smeren!

 

Corine: Colorescience Even Up Clinical Pigment Corrector

Mijn absoluut favoriete zonbeschermer voor een mooie zomerse make-up is de Even Up Clinical Pigment Corrector van het Amerikaanse minerale merk Colorescience. Het is namelijk een primer, UV-beschermer en teint verhelderaar in één product. En dat kan ik met mijn zongevoelige huid goed gebruiken.

De Even Up Clinical Pigment Corrector zit in een hygiënische luchtdichte pompflacon. Met één pompje heb je ruim voldoende voor je gehele zicht. De textuur is vrij dik, waardoor je even goed de tijd moet nemen om hem uit te werken. Ik gebruik daarvoor mijn BeautyBlender. De Pigment Corrector heeft een beige kleur, die heel mooi en dekkend werkt. Hoewel er slechts één kleur verkrijgbaar is, heb ik hier de hele zomer voldoende aan. De kleur lijkt zich mooi aan te passen aan je eigen huidsteint, zelfs als je door de zomer heen bruiner wordt.

Het eindresultaat is mooi egaal en mat. Afpoederen is eigenlijk niet nodig. Op een écht warme zomerdag, of wanneer de luchtvochtigheid hoog is, doe ik dat veiligheidshalve altijd toch nog even. Doordat het product ook een primer is, hecht je poeder goed en blijft de hele dag onberispelijk zitten. Net als de zonberschermer zelf! En wat tot slot een mooie ‘added bonus’ is, is het feit dat de formule teint verhelderd werkt door toevoeging van het zogenaamde Lumira complex, bestaande uit onder meer fosfaten, fermenten en antioxidanten. Voor een mooie en egale teint deze zomer!

 

Inge: jane iredale Dream Tint Tinted Moisturizer

Mijn all time favorite SPF-product in de zomer is de Dream Tint Tinted Moisturizer van jane iredale in de kleur medium light. Deze cc-cream geeft een gezonde teint aan de huid zonder dekking, maakt de huid glad en beschermt tegen UVA en UVB stralen met een SPF 15. De voornaamste ingrediënten zijn algen en witte thee, wat de huid kalmeert en vocht vasthoudt.

Je kan de Dream Tint natuurlijk het hele jaar door gebruiken, maar in de zomer vind ik deze cc-cream het fijnste, omdat ik dan al een zongebruinde huid heb, dus niet veel dekking of kleur meer nodig heb. Wanneer ik wel meer dekking verlang, voor een feestje bijvoorbeeld, kan ik de Dream Tint Tinted Moisturizer ook als primer gebruiken onder mijn Pure Pressed Base, eveneens van jane iredale.

Fijne tip: de Dream Tint is tot 40 minuten waterbestendig, dus heel fijn tijdens de vakantie. Je kan gerust een duik nemen om even af te koelen. Wanneer je de Dream Tint aan de lucht laat drogen is de SPF nog steeds intact!

Nog een fijne tip: Tijdens de zomervakantie bewaar ik mijn Dream Tint in de koelkast, in een handomdraai heb je een heerlijke verkoelende, verzorgende aftersun die ook nog eens een mooie teint aan de huid geeft!

 

Danielle: Coola Make-up Setting Spray SPF 30

De zomer laat nog even op zich wachten, maar toch bescherm ik mij nu alvast graag en straks in hartje zomer helemaal. Mijn dagcrème moet sowieso een SPF bevatten. Mijn huid is namelijk vrij gevoelig voor de zon en ik heb hierdoor snel kans op pigmentvlekken. Een nadeel van deze SPF-dagcrèmes voor mij is vaak dat ik er van ga glimmen. Maar ik heb nu iets nieuws ontdekt: Coola Make-up Setting Spray green tea, aloe vera en SPF 30. Er stralend uitzien en goed beschermd zijn in een.

Een product dat je na je make-up aanbrengt. Ga je onverwachts de zon nog in, spray je dit product gewoon even extra over je make-up heen. Het liefst ga ik persoonlijk de zon in zonder make-up, maar komt er dan toch een onverwachts moment…. Met deze simpele flacon die die super handig mee te nemen is ben je dus altijd beschermt. Want zonnebrand over mijn make-up aanbrengen vind ik zeker geen optie.

Je kan de spray lekker royaal over het gezicht sprayen en dit herhaal je om de twee uur. Deze spray geeft een mooie matte finish over je make-up. Je make-up blijft dus ook nog eens netjes zitten; je ziet het niet, maar voelt toch dat je beschermt bent. De spray bevat bovendien komkommer en aloe vera, dat ook meteen verfrist en de huid kalmeert. De perfecte combinatie! Deze spray zit vanaf nu in mijn tas.

 

Su: LOOkX Sun Fluid SPF 30 en Golden Rose Bronzing Terra Powder SPF 15

Zodra het zonnetje gaat schijnen, ben ik veel buiten te vinden. Om mijn huid goed te beschermen tegen overmatig zonlicht gebruik ik verschillende SPF-producten.

De LOOkX Sun Fluid SPF 30 breng ik elke ochtend aan na mijn gezichtverzorging. Het fijne aan deze zonnebescherming is dat je minimaal nodig hebt. Het verdeelt zich makkelijk over de huid en trekt snel in, zonder dat het plakkerig aanvoelt. Naast dat het mijn huid beschermt, voedt, herstelt en hydrateert het gelijk.

 

Om mijn huid een mooi egale en frisse tint te geven, gebruik ik daarna het poeder van Golden Rose. Mijn huid bevat een gele ondertoon. Dit is heel moeilijk terug te vinden bij vele make-up merken. Deze Bronzing Terra Powder met SPF 15 geeft een mooi egale dekking en zorgt dat mijn huid de gehele dag mat blijft. Om het poeder mooi aan te brengen, gebruik ik de LOOkX Brush. Deze is gemaakt van hele fijne en hoge kwaliteit nylon haren. Hierdoor wordt het poeder gelijkmatig verspreid over mijn huid, met een mooie zomerse finish.

 

Monique: PCA Skin Sheer Tint Broad Spectrum SPF 45

Mijn favoriet is de PCA Skin Sheer Tint Broad Spectrum SPF 45 met zowel bescherming tegen UVA-, als tegen UVB-straling.

Het fijne aan dit product vind ik dat het een lichte tint heeft dankzij de lichtgekleurde mineralen. Een dun laagje geeft al een subtiele egalisering van je teint en een zachte glow. Het hecht goed aan je dagverzorging.

Hier overheen kan ik nog moeiteloos een foundation aanbrengen, als ik die behoefte heb (PCA Skin roemt hem zelf ook als primer) en anders breng ik eventueel een tweede laagje aan voor een iets meer gedekt effect en een fris maar nog steeds transparant effect zonder foundation-look.

De SPF 45 geeft een goede bescherming als ik buiten ben. Hij is ook waterbestendig. Vanwege de ragfijne samenstelling van de emulsie kun je hem ook moeiteloos gedurende de dag opnieuw op je huid aanbrengen. Het wordt nooit een pancake, je blijft er fris uitzien. Een verslavend product, echt. Er zit het mooie ubiqinone in als antioxidant stof. En in Amerika wordt hij aanbevolen door de Skin Cancer Foundation.

Lees ook