Zelfs volgens de Amerikaanse Skin Cancer Foundation!

04:04 - 02:26
luistertijd 04:04 - leestijd 02:26

PCA skin: producten met hoogwaardige zonbescherming

Inmiddels is de zomer van start gegaan en zijn we veel meer buiten. Hierdoor is zonbescherming natuurlijk veel belangrijker. Gelukkig zijn we in Nederland inmiddels op de hoogte van de schadelijke effecten van de zon en gaan de meeste mensen verstandig met de zon om. Dat betekent dus dat we met zijn allen in Nederland redelijk goed smeren en dus ook zonproducten aanschaffen. Hierbij is het wel belangrijk dat je de juiste producten aanschaft, want niet ieder product is het zelfde.

De claim Breed spectrum bescherming

Regelmatig wordt de vraag gesteld waarom PCA skin kiest voor zowel organische als chemische zonbeschermers. De huidige beschermingsfactor (SPF) geeft alleen maar aan hoeveel bescherming het product biedt tegen UVB. Nieuwe regels van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) hebben onlangs cosmetica fabrikanten verplicht om duidelijk te bewijzen tot hoeverre het product beschermt tegen UVA stralen. Alleen als een product optimaal beschermt tegen zowel UVA als UVB mag het een breed spectrum bescherming worden genoemd.

UVB net zo schadelijk als UVA

Ook al is UVA erg belangrijk voor een gezonde huid, het is net zo belangrijk om de gevaren van UVB niet te vergeten. UVB stralen zijn namelijk de veroorzakers van huidkanker en geven aanzienlijke beschadiging in de lederhuid. De meest bewezen effectieve zonbescherming tegen UVB stralen is een combinatie van zinkoxide en oxtinoxate. Zonproducten met enkel zinkoxide of een combinatie tussen zinkoxide en titanium dioxide geven een minder complete bescherming tegen schadelijke UVB stralen.

Zinkoxide en titaniumdioxide vaak erg stug en daardoor niet geschikt voor dagelijks gebruik

Producten op basis van enkel zinkoxide of titaniumdioxide zijn erg stug en dik en daardoor ongeschikt voor dagelijks gebruik. Het iedere dag dragen van een breed spectrum zonbescherming, en niet alleen op het strand of bij buitenactiviteiten is juist de enige manier om de huid gezond te houden. Zodoende wordt ook vroegtijdige huidveroudering en sommige kankersoorten voorkomen. Door het toevoegen van chemische zonbeschermers heeft PCA skin het mogelijk gemaakt om zonbeschermingsproducten op de markt te zetten die geschikt zijn voor dagelijks gebruik en voor alle huidtypen.

Afbraak van chemische zonbeschermers

Chemische zonbeschermers kunnen afgebroken worden door blootsteling aan UV licht en vrije radicalen in de huid produceren. Dit is iets waar PCA skin van op de hoogte is, en daarom zijn alle zonproducten voorzien van een flinke dosis antioxidanten, zoals distel- extract en cafeïne.

Bestaat waterproof wel?

Echte ‘waterproof’ zonbescherming is onmogelijk. Alle producten zijn immers afwasbaar. De term ‘waterproof sunscreen’ is dan ook door de FDA verboden. Wel bestaan er waterafstotende zonproducten, die tot anderhalf uur lang water afstotend werken. Ideaal voor het strand of zwembad, maar dit betekent dus wel dat het insmeren alsnog herhaald moet worden.

Combineer altijd met antioxidanten serum eronder

Alle zonproducten voor het gezicht werken het beste als ze in combinatie worden gebruikt met extra antioxidanten, doordat antioxidanten de aanmaak van vrije radicalen voorkomen. Het advies is dan ook om een serum aan te brengen alvorens met zonproducten aan de slag te gaan. Hierdoor wordt een dagverzorging overbodig: de sunscreen vervangt de dagcreme.

PCA skin voldoet aan al deze punten en is grondig getest. De zonproducten voldoen aan de strenge norm van de FDA en zijn goed bevonden door de Amerikaanse Skin Cancer Foundation.

Tot slot een tip van PCA skin…

Een zonproduct werkt het beste als het een half uur voordat je de zon in gaat wordt aangebracht. Zonbescherming heeft namelijk tijd nodig om door de huid opgenomen te worden.

Deze informatie behoort tot het merkendossier van PCA Skin en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden. Lees in uitgelichte dossier nog meer over de fantastische producten en behandelingen van dit Amerikaanse huidverbeteringsmerk. 

Lees ook