Voor actieve en sportieve vrouwen

07:11 - 04:18
luistertijd 07:11 - leestijd 04:18

Getest Biotherm Skin Fitness lichaamsverzorging

Claims:

Sporten? Ook je huid doet mee!

Wanneer je – net als ik – van sporten houdt, dan weet je dat sporten een aanslag kan zijn op je huid. Chloor in het zwembadwater, wrijving van nauwsluitende sportkleding, wind en regen en UV-straling tijdens het buiten sporten. Of juist de (te) warme douche na afloop, om weer een beetje op temperatuur te komen. Het maakt je huid kwetsbaar, droger en ruwer. Eigenlijk geldt: hoe actiever het lichaam, hoe droger de huid. Hoe meer je zweet, hoe meer vocht je verliest.

Topmodel Elsa Holsk is het gezicht (…eh lichaam) van de Skin Fitness lijn van Biotherm.

Na het sporten denk je vaak wel aan water drinken om te compenseren voor al het vocht dat je door te zweten verloren bent. Maar ook je huid heeft extra vocht nodig na een inspanning. Biotherm lanceert daarom een nieuwe lichaamsverzorgingslijn speciaal voor sporters en actieve vrouwen: Biotherm Skin Fitness, bestaande uit een Purifying & Cleansing Body Foam, een Instant Smoothing & Moisturizing Body Treatment en een Firming & Recovery Body Emulsion.

In actie…

Sinds een paar maanden heb ik de smaak van het hardlopen goed te pakken. Mijn hardlooprondje van een half uurtje is inmiddels uitgegroeid naar een parcours van minimaal 17 km. Met andere woorden… mijn huid kan wel wat extra ondersteuning gebruiken.

Skin Fitness Purifying & Cleansing Body Foam

Niet iedereen is even groot fan van de douches op de sportschool of in het zwembad. Toch is het niet verstandig om het douchen uit te stellen. Transpiratie, zoutresidu’s en bacteriën koeken dan samen en verstoppen de poriën, waardoor roodheid en irritatie kunnen ontstaan.

De Skin Fitness Purifying & Cleansing Body Foam reinigt de huid grondig. Deze heerlijke mousse bevat naast salicylzuur (BHA) ook exfoliërende bestanddelen van vijf plantaardige extracten: blauwe bessen, suikerriet, esdoorn, sinaasappel en citroen. Deze bestanddelen zijn rijk aan AHA en verwijderen zo dode huidcellen van het huidoppervlak en geven de huid een zacht gevoel. Extract van het wier spiruline vult de voor het lichaam essentiële proteïnen weer aan. Glycerine voorziet de huid weer van vocht.

Het is een heerlijk stevig en vol schuim met een licht frisfruitige geur, niet te overheersend. Het schuim voelt weldadig aan en is zelfs zo vol, dat ik het stiekem af en toe als scheerschuim gebruik. Na gebruik voelt mijn huid schoon aan, zonder trekkerig te zijn.

SHOP hier online met korting

 

 

 

Skin Fitness Instant Smoothing & Moisturizing Body Treatment

Deze lichaamsverzorging heeft een hydraterend en gladmakend effect dat het door sporten veroorzaakte vochtverlies compenseert. De formule is verrijkt met hyaluronzuur en Padina Pavonica, een wiersoort dat de huid verstevigt. Zie het als een serum voor je huid.

Je brengt deze Instant Smoothing & Moisturizing Body Treatment direct na het douchen. De formule bevat geen parabenen en is geschikt voor dagelijks gebruik. Je kunt de Body Treatment gebruiken op je gehele lichaam (met uitzondering van het gezicht), of juist focussen op de droge plekjes.

Ik gebruik de Body Treatment over mijn gehele lichaam. De lichte en fluweelzachte textuur glijdt over de huid en wordt gemakkelijk geabsorbeerd. Ook dit product ruikt lekker verkwikkend, op subtiele wijze. In principe zou je het hierbij kunnen laten, want na gebruik voelt mijn huid zacht en gehydrateerd aan. Ik maak echter de gehele Skin Fitness routine af en gebruik ook het derde product.

SHOP hier online met korting

 

 

Skin Fitness Firming & Recovering Body Emulsion

Je lichaam bestaat voor meer dan 65% uit water; spieren bestaan zelfs voor meer dan 70% uit water. In dit water zijn onder andere de elektrolyten natrium, kalium en chloride opgelost. De elektrolyten spelen een belangrijke rol in de prikkelgeleiding en -overdracht van zenuwcellen naar je spieren. Daarnaast zorgen elektrolyten voor transport van voedingsstoffen naar de spieren, terwijl ze juist afvalstoffen afvoeren. Tijdens het sporten verliest je lichaam niet alleen vocht, maar ook elektrolyten. Dat terwijl je ze tijdens en vlak na het sporten juist zo goed kunt gebruiken.

Hier lees je meer over de rol van elektrolyten

De Firming & Recovering Body Emulsion vult dit tekort aan elektrolyten weer aan, met onder meer natrium en magnesium, twee belangrijke bouwstoffen voor het menselijk lichaam. Daarnaast bevat de Body Emulsion voedende oliën, zoals castorolie en sesamolie.

Dit product ruikt wat sterker dan de andere twee. Het doet me denken aan een luxe variant van Vicks Vaporup. Het is prikkeling van je reukzintuig en mijn man – die tijdens het testen toevallig ook in de badkamer is – merkt meteen op dat ‘die nieuwe bodylotion wel erg lekker fris ruikt’. De textuur is wat stugger, je moet hem goed inmasseren in de huid. Dat blijkt trouwens ook precies de bedoeling te zijn, zo lees ik later op de verpakking. Hiermee stimuleer je na het sporten de bloedcirculatie, zodat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. De Body Emulsion trekt tijdens het masseren volledig in en laat geen vettig laagje achter.

SHOP hier online met korting

 

Mijn eindoordeel

Drie hele fijne producten, die de huid na het sporten weer herstellen en van de benodigde bouwstoffen voorzien. Mijn huid voelt na gebruik de hele dag goed gehydrateerd en comfortabel aan. De producten trekken volledig in. Mocht je dus op zoek zijn naar een body product dat een fluwelen laagje achterlaat op de huid, zoek dan nog even verder. Voor de sportieve types is dit daarentegen wel een aanrader! Skin Fitness maakt bij mij voortaan een vast onderdeel uit van mijn hardloopmiddag.

SHOP de collectie hier online

 

 

Pluspunten Minpunten
  • Bevat de werkzame stoffen die de huid na het sporten nodig heeft
  • Lekker fris en verkwikkend
  • Producten worden volledig geabsorbeerd en laten geen vettig laagje achter
  • Huid voelt verzorgd en soepel aan
  • Minder geschikt voor wie op zoek is naar volle en romige body producten

Lees ook