Droge huid Geteste producten Gevoelige huid Gezicht Rimpels en slapte Vette huid

Getest Clinique Pep-Start Hydrorush SPF 20 Moisturizer en Hydroblur Moisturizer

Esther van Gent
Geschreven door Esther van Gent

Voor een Pep-Start van je dag!

 

 

Waarschijnlijk is het je niet ontgaan… ik ben groot fan van Clinique. Ik heb al eerder het oogproduct getest van de Pep-Start lijn (je leest mijn review hier), waar ik heel blij van werd en bovendien nog steeds heel bij van word. Razend benieuwd of Pep-Start Hydrorush en Hydroblur mij ook happy maken.

Ik kreeg twee vrolijk gekleurde potjes toegestuurd, de blauwe Pep-Start Hydroblur Moisturizer en de gele Pep-Start Hydrorush SPF 20 Moisturizer. Beide producten zijn moisturizers voor overdag, echter heeft de Hydrorush ook nog een SPF 20.

Het verschil tussen beide

De Pep-Start Hydroblur Moisturizer is vooral bedoeld als vochtverzorger die de huid tevens voorbereid op het aanbrengen van make-up en de huid bovendien een mooie matte finish geeft. De Pep-Start Hydrorush SPF 20 Moisturizer is een vochtverzorger met een breedspectrum zonnefilter en antioxidanten. Deze variant werkt bovendien kalmerend.

Pep-Start Hydroblur Moisturizer

Claims:

 • Verdoezelt fijne lijntjes, rimpeltjes en vlekjes
 • Gaat glimmen tegen door toevoeging van bruinwier
 • Kalmeert de huid en gaat irritaties tegen door toevoeging van cafeïne
 • Huid wordt fluweelzacht door toevoeging van algen
 • Vochtverzorging door o.a. glycerine en hyaluronzuur

Ik heb de eerste weken van de testperiode de Hydroblur Moisturizer gebruikt. Deze zit verpakt in een aquablauw kunststof potje met een witte dop. Het is een lichtroze, geurloze en (in tegenstelling tot wat Clinique zelf zegt, namelijk ‘een lichtgewicht vochtverzorger’) een wat vollere crème. Wat mij meteen opvalt, is dat mijn huid plakkerig aanvoelt na het opbrengen. Ik heb een kwartier gewacht, maar mijn huid blijft plakkerig aanvoelen. Dus eerst maar eens gedept met een tissue, voordat ik mijn poeder kon aanbrengen.

De Hydroblur Moisturizer geeft wel meteen een matterend effect, deze claim wordt absoluut waargemaakt. Het voelt wat tegenstrijdig aan… ik ervaar het als een volle crème, maar krijg toch een matte huid.

Door de speciale Hydrablur Blend in de moisturizer zou de crème gemakkelijk over de huid verspreid kunnen worden en zou deze imperfecties helpen verdoezelen, aldus Clinique. Ik ervaar helaas geen verdoezeling van mijn huidimperfecties, zoals kleine littekentjes, vlekjes en lijntjes. Deze blijven net zo zichtbaar als voorheen. Mijn huid is tijdens de testperiode wel goed gehydrateerd en ziet er mooi vol uit. Ook blijft het matterende effect de hele dag door mooi zichtbaar. Perfect voor wie snel een glimmende huid krijgt.

Shop Pep Start Hydrablur hier online

 

Pep-Start Hydrorush SPF 20 Moisturizer

Claims:

 • Reguleert de talgproductie
 • Zonnebescherming tegen zowel UV-A als UV-B door de zonnefilters Avobenzone (3%) en Octisalate (5%)
 • All-round bescherming tegen luchtvervuiling door de toevoeging van Vitamine C en E
 • Kalmeert de huid en gaat irritaties tegen door toevoeging van cafeïne
 • Houdt de huid vol en soepel door graanextracten (zoals gerst) en planktonextract
 • Verbetert de natuurlijke structuur van de huid door peptiden
 • Vochtverzorging door glycerine en hyaluronzuur

De tweede periode gebruik ik de Pep-Start Hydrorush SPF 20 Moisturizer. Deze zit verpakt in hetzelfde potje als de Hydroblur Moisturizer, alleen heeft deze nu een felgele kleur. Het is een witte, luchtige crème met een geur die vrij chemisch is. De crème smeert heel gemakkelijk uit en is al heel snel niet meer voelbaar en/of zichtbaar op de huid. Echter blijft de geur zeker een half uur duidelijk ruikbaar en dat is jammer.

Ook met deze moisturizer ziet mijn huid er na een aantal weken gebruik nog steeds goed gehydrateerd en vol uit. De bescherming tegen zon en luchtvervuiling is een pluspunt.

Shop Pep Start Hydrorush hier online

 

 

Eindoordeel

De Pep-Start Hydroblur Moisturizer vind ik persoonlijk te vol aanvoelen op mijn huid. Ook het plakkerige gevoel vind ik onaangenaam, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Hij matteert de huid mooi en ik ben ook zeer tevreden over de hydraterende werking. Heb jij een huid die snel glimt en houd je van volle crèmes? Dan kan ik je de Pep-Start Hydroblur Moisturizer zeker aanraden.

De Pep-Start Hydrorush SPF 20 Moisturizer heeft ook een perfect hydraterende werking, smeert prettig en is amper voelbaar op de huid. Echter is de geur zo duidelijk aanwezig, dat ik daardoor de crème niet snel zal aanschaffen. Vind jij een sterke geur minder erg en ben je op zoek naar een goede all-round moisturizer, dan is deze het proberen waard.

Shop Clinique Pep Start producten hier online

 

Pluspunten Minpunten
 • Hydroblur: matteert de huid mooi, de hele dag lang
 • Hydroblur: uitstekende hydraterende werking
 • Hydrorush: smeert prettig
 • Hydrorush: hydrateert perfect, zonder voelbaar te zijn op de huid
 • Hydroblur: voor mij persoonlijk te vol en te plakkerig
 • Hydrorush: ruikt vrij chemisch

Over deze schrijver

Esther van Gent

Esther van Gent

Esther opende begin 2016 opnieuw een eigen salon geopend onder de naam Skin and Style in Beesd.

Hier werkt zij met Dermalogica voor huidbetering en Pandhys voor suikerontharing. Verder plaatst Esther wimperextensions en geeft ze stijladvies, nadat ze in 2015 de opleiding Personal Styling heeft gevolgd bij Danie Bles in Amsterdam. “Beauty is meer dan alleen een gezonde huid. Ook het totaalplaatje moet kloppen. Ik wil het mooiste uit iemand halen.”

Reageren