Zijdezachte verzorging voor rust en balans

05:24 - 03:14
luistertijd 05:24 - leestijd 03:14

Getest Kneipp Body Lotion en Body Mousse

Heerlijk vind ik ze… de producten van Kneipp. Ik gebruik het meest de shower gels voor onder de douche. Laat ik daarom nu eens kennismaken met twee nieuwe verzorgende body producten voor na het douchen of baden. Niet alleen uit twee verschillende lijnen, maar ook in twee verschillende vormen. Namelijk Kneipp Body Lotion en Body Mousse.

Silky Secret Body Lotion

Claim: Voedt de droge huid, zeer geschikt voor de wintermaanden.

Ik begin met de body lotion uit de nieuwe lijn met de heerlijke naam Silky Secret. Dat belooft een zijdezachte huid!

Ik vind de vernieuwde verpakkingen van Kneipp er trouwens mooi uitzien, met de lichte zachte kleuren. De verpakkingen stralen meer luxe uit dan voorheen het geval was en passen goed bij de producten. De Silky Secret body lotion heeft een zachte en luxe geur. Persoonlijk houd ik erg van dit soort lichte en zachte geuren, het heeft iets rustgevends.

Shop hier online

 

Deze body lotion is verrijkt met melk proteïnen en zijdeboombloesem extract om de huid heerlijk zacht te maken. De eiwitten in melk hydrateren de huid en werken hierbij ook nog eens kalmerend. Verder zitten er ook veel natuurlijk en huidverzorgende ingrediënten en plantenoliën in het product. Onder andere amandelolie, glycerine, shea boter, panthenol, zonnebloemolie, betaine, vitamine E en kokosextract.

Zonder conserveringsmiddelen, paraffine, siliconen en minerale oliën. Daar staat Kneipp natuurlijk ook wel om bekend.

Zoals Kneipp zelf aangeeft, is de body lotion zeer geschikt voor de wintermaanden en na het gebruik hiervan kan ik dat alleen maar bevestigen. De structuur van de body lotion is vrij normaal, maar toch voelt het product lekker rijk en vol aan. Hij is goed te verdelen over de huid en trekt vrij snel in, zonder een vettig laagje achter te laten. Een zachte huid met een heerlijke zachte geur blijft over. Absoluut een aanrader voor dagelijks gebruik!

Shop hier online

 

Claim: Intense voeding en balans voor de droge huid

Een mousse in plaats van een lotion of mill… Deze manier van lichaamsverzorging is nieuw voor mij. Een absolute fan ben ik wel van douche foams (ook van Kneipp) en ben dan ook heel nieuwsgierig naar een huidverzorgende foam.
De foam komt uit de lijn Patchouli. Deze lijn staat voor balans en intense voeding. De verpakking is wederom in de nieuwe zachte kleuren.

Ingrediënten in dit product zijn onder andere zonnebloemolie, glycerine, amandelolie, shea boter, squaleen, jojoba olie, panthenol, vitamine E en allantoine. Wederom allemaal heerlijk voedende ingrediënten voor de huid. Evenals de body lotion bevat dit product een klein beetje parfum, laag op de INCI-lijst. Er zitten geen conserveringsmiddelen, paraffinen, siliconen en minerale oliën in. Let’s try!

Net als bij de douche foams van Kneipp heb je van dit product maar heel weinig nodig. Super grappig om je in te smeren met een laagje schuim dat vervolgens redelijk snel in je huid intrekt. Er blijft weer een heerlijke zachte huid over met een warme, lichtelijk kruidige geur. Juist deze geur is weer super voor de zomermaanden. Je kan de body mousse dan zelfs ook nog in de koelkast leggen, zodat ‘ie lekker verkoelend werkt.

Shop hier online

 

Kan ik kiezen: Body lotion of mousse?

Wat een heerlijke producten toch. Het gebruik van de mousse als huidverzorging heeft mij absoluut aangenaam verrast. Ik was al weg van de Kneipp foams voor onder de douche, maar nu ook van de verzorging voor na het douchen.

Voor een verzorging voor deze koudere tijd van het jaar zou ik toch eerder kiezen voor de body lotion; de mousse is juist perfect voor de zomermaanden. Qua geur geef ik de voorkeur aan de zachte geur van de body lotion, de geur van de mousse is me net iets te kruidig. Maar gelukkig heeft Kneipp de body mousse ook nog in vele andere varianten en geuren!

Shop hier online

 

Lees ook