Een facial in een potje?

05:26 - 03:15
luistertijd 05:26 - leestijd 03:15

Getest Alpha-H Beauty Sleep Power Peel nachtmasker

Claims

De nieuwe Alpha-H Beauty Sleep Power Peel is een 3-in-1 gezichtsproduct. Wie wil dat nou niet in deze drukke tijd met veeleisende banen, een uitgebreid sociaal leven en hier en daar een reisje?

Ik ben fan van veel producten van Alpha-H. Eerder testte ik al een hele fijne handcrème met SPF van dit merk; lees mijn review hier. Nog voordat het in Nederland verscheen, keek ik dan ook al uit naar dit nieuwe masker. Super fijn dus om het nu voor BeautyJournaal te mogen testen.

De ingredienten zijn om te beginnen veel belovend

Gebruik van de Beauty Sleep Power Peel

’s Avonds na de reiniging breng je dit product op een droge huid aan, eventueel met een serum eronder. De volgende ochtend maak je je huid vochtig, masseer je het product nog een keer goed in de huid en spoel je het daarna af. Dit zorgt voor een tweede exfoliatie, doordat de papaja enzymen gereactiveerd worden.

Mijn eerste indruk

De Beauty Sleep Power Peel zit in een mooie luxe pot en – waar ik erg blij mee ben – heeft een pompsysteem. Je ziet ze steeds vaker, potjes met een pomp. Erg hygiënisch. Ook kan er door het pompsysteem weinig zuurstof bij het product komen, waardoor de kans op oxidatie gering is en de werkzame stoffen optimaal behouden blijven.

Masker of crème?

Is het een masker, is het een crème? Een masker breng ik meestal wat dikker aan, daarom gebruik ik de eerste keer 3-4 pompjes van de Beauty Sleep Power Peel. Het product trekt mooi in en geeft geen vet gevoel. Ik heb niet het idee dat ik met een dikke laag masker naar bed ga. De tweede keer gebruik ik toch wat minder… zonde als dit masker te snel op gaat. Met twee pompjes kan ik mijn gezicht en hals goed insmeren. Tot slot nog een extra pompje voor mijn decolleté. Want dat heeft ook aandacht nodig, iets wat veel vrouwen nog wel eens vergeten.

De geur van de Beauty Sleep Power Peel is mild. Ik ruik een lichte lavendel-citroengeur, niet overheersend. De kleur is zachtgeel. Ik zie geen kleurstoffen op de INCI-lijst staan, dus deze kleur komt van de gebruikte ingrediënten.

De volgende ochtend spoel ik het masker af onder de douche. Lekker handig. Je hebt geen reiniger meer nodig.

Wat zegt de spiegel?

Met mijn neus op de spiegel bekijk ik mijn huid. Mooi glad, gezond, stralend. Niet droog! Niet trekkerig!

Een collega van mij is inmiddels ook helemaal fan van Alpha-J en ik vraag haar of ze dit masker al gebruikt heeft. Ja, ze gebruikt het steevast twee keer per week. “Alsof je naar de schoonheidsspecialiste bent geweest”. Inderdaad, dat frisse, goed gehydrateerde, stralende uiterlijk dat je na een facial hebt.

Facial in een potje

Het resultaat is natuurlijk het belangrijkste. Wat mijn collega zegt, klopt volledig. Het resultaat is alsof je een facial hebt gehad. Dode huidcellen verdwijnen, de huid krijgt een mooie fijne structuur en een gezonde glow. Daarnaast hydrateert de Beauty Sleep Power Peel de huid goed, waardoor fijne (droogte)lijntjes zichtbaar afnemen.

Voor de volledigheid… Mijn huid is in goede conditie. Dit maakte het lastiger om de claims met betrekking tot collageenaanmaak en pigmentatie te testen.

Ideaal dus na een avondje doorzakken, wanneer je de volgende ochtend weer fris op kantoor wilt verschijnen. Ook als je van een eenvoudige routine houdt en toch graag werkzame stoffen gebruikt.

Houd het 5 dagen per week eenvoudig met ‘gewoon’ een hydraterende nachtcrème en gebruik twee keer per week dit nachtmasker. Dan krijgt je huid toch een gezonde dosis retinol en AHA binnen.

Conclusie

Dit is een heerlijk masker. En reuze makkelijk. Ik reis voor mijn werk veel en zeker als ik maar een nachtje wegblijf, gaat deze pot mee. Dat scheelt een aantal potjes en flesjes in mijn bagage.

Shop Alpha-H hier online

 

Pluspunten Minpunten
  • Verpakking bevat een handig pompsysteem
  • 3-in-1 nachtverzorging, dus lekker snel
  • Kan ook ’s ochtends als reiniging worden gebruikt
  • Geeft een schitterend resultaat, als een facial in een potje
  • Geen enkel minpunt, een erg fijn product!

Lees ook