Met Serious Protection Forever!

04:00 - 02:24
luistertijd 04:00 - leestijd 02:24

Getest Alpha-H Protection Plus Hand Cream SPF 50+

Alpha-H heeft twee bijzondere en nieuwe producten met SPF gelanceerd: de Protection Plus Hand Cream SPF 50+ en de Absolute Eye Cream SPF 15. Gerti test ze allebei en deelt in deze review allereerst haar ervaringen met de handcrème met toegevoegde zonbescherming.

Alpha-H en SPF

Het belangrijkste wat je tegen een (te) snelle veroudering van je huid kunt doen, is gebruik van een anti-zonnebrandmiddel. De Universiteit van Queensland stelde recentelijk vast dat er bij volwassenen die dagelijks SPF 50 gebruikten, na 4,5 jaar geen toename in huidveroudering kon worden gemeten.

Alpha-H Serious Protection ForeverAlpha-H neemt zonbescherming serieus en noemt SPF niet voor niks Serious Protection Forever! Ze ondersteunen onderzoek naar behandeling en preventie van huidkanker door voor elk in Europa verkocht product met SPF €1 te doneren voor onderzoek aan de Universiteit van Queensland.

Chemische filters

Bij Alpha-H vind je alleen chemische filters, geen fysische filters. De reden hiervoor is dat ze geen nanotechnologie willen gebruiken. Fysische filters zonder nanotechnologie laten een witte waas achter en vaak een glimmend hoofd.

In dit artikel lees je meer over verschillende zonnefilters en hun stabiliteit.

Protection Plus Hand Cream SPF50+

Een handcrème met SPF 50 is een uitzondering. Een handcrème met lage SPF is al nauwelijks te vinden. Ik moet ervoor naar de Franse apotheek, of online bij Paula’s Choice.

Ik stel hoge eisen aan een handcrème met als gevolg dat de meesten ongebruikt blijven liggen. De crème mag niet vet zijn en moet snel intrekken. Ik heb een hekel aan ‘zweethanden’, het gevoel dat je krijgt als een crème te vet is of te veel afsluit, waardoor je onder de crème gaat zweten. Ik smeer bewust alleen de bovenkant van mijn handen in om dit euvel te voorkomen. Dan nog voelen veel handcrèmes onaangenaam.

Maar natuurlijk wil ik ook een zachte huid en zou ik graag minder pigmentvlekjes op mijn handen hebben. Die verraden als eerste je leeftijd.

Alpha-H Hands and Age

Ingrediënten

Wat vind ik er zelf van

Ik schrik. Een gekleurde handcrème. Ik maak me direct zorgen over mijn witte en lichtgekleurde kleding. Zal dat wel goed gaan?

Alpha H Handcreme Textuur

De crème voelt niet vet aan en trekt snel in. Hij plakt niet. Desondanks wrijf ik mijn handpalmen schoon aan een handdoek. Ik zie geen bruine vlek. Gelukkig!

Geen zweethanden en een mooie egale kleur

Ik heb niet het gevoel dat ik handcrème op heb. Ik krijg geen ‘zweethanden’. Door de kleur lijken mijn pigmentvlekjes wat minder. Dat is een mooi bijkomend voordeel. De crème is niet geparfumeerd en ruikt neutraal.

Alpha-H Handcreme Uitgesmeerd

Na het handen wassen, blijft er wel een bruine vlek achter als ik mijn handen afdroog. Ik blijf dus voorzichtig met witte kleding. Ik heb de crème twee nachten achtereen gebruikt, maar zag geen vlekken op mijn witte beddengoed! Voor de nacht vind ik deze crème helaas niet voedend genoeg.

Eindoordeel

Dit is een prima handcrème voor overdag. Als je handen heel droog zijn, gebruik dan ’s nachts een wat vettere crème. Zeker voor mijn droge nagelriemen is dat nodig. Heel goed werkt hiervoor de Liquid Laser Balm van Alpha-h. Na drie nachten zijn mijn nagelriemen al een stuk zachter!

Lees ook