De liplijntjes van Monique konden geen weerstand bieden....

09:10 - 05:30
luistertijd 09:10 - leestijd 05:30

De Iluminage Beauty Skin Smoothing Laser is een van mijn beauty-vriendinnen die ik al bijna een jaar in huis heb en ook regelmatig mee neem in de reistas, whereever I go. De laser-at-home tegen rimpeltjes van het Amerikaanse merk Iluminage. Een bloedserieus laserapparaat waarmee je heel precies op eveneens heel precieze fijne lijntjes in je gezicht kan werken. Eva Wisse, de oprichtster van Freshwater Valley is er trots op dat ze hem in haar webshop voor beautytools en make-up met impact verkoopt.

Wat is de Iluminage laser voor thuisgebruik? iluminage-Skin-Smoothing-Laser---Precisie-Anti-Rimpel-Behandeling---Salon-Power---Oogrimpels,-Mondhoekrimpels,-Liprimpels-en-Kraaienpootjes-all

Een heel mooi ontworpen en handzaam apparaat dat laserlicht afgeeft met pulsen die worden afgegeven zodra de tip goed gelijkmatig op de huid staat. Jij hoeft niets anders te doen dan de laser in gebiedjes van millimeters over je huid te laten glijden. Zodra de tip met de huid in aanraking komt, wordt er een lichtflits afgegeven, dat gaat automatisch, mits het huidoppervlak wel glad is en de volledige tip ermee in aanraking komt. Je target precies op de lijntjes die je minder diep wilt maken. De laser wordt aanbevolen voor rond de ogen en rond de mond.

Lipplooien

Ik koos ervoor om de liplijntjes op mijn bovenlip aan te gaan pakken, omdat ik ze er langzaam maar zeker toch serieus in zag glijden, en ik weet hoe moeilijk dat de behandelen is als ze er eenmaal zijn. Dan wordt het injecteren met hyaluronzuur waardoor je ook vollere lippen krijgt (dat hoef ik nog niet) of zwaarder lasergeschut bij de arts, of uitstekende bindweefselmassage bij de schoonheidsspecialiste, maar daarvoor moet ik de deur uit. Iluminage is een eenmalige uitgave en doe je vervolgens thuis.

Schermafbeelding 2017-01-28 om 19.37.58Ai, gevoelig!

Tanden op elkaar, want echt, die prikjes doen zeer, althans dat vind ik. Maar omdat het om zo’n klein gebied gaat, is het vol te houden, je bent eigenlijk zo klaar. Een paar minuutjes per dag, meestal ’s avonds. Je huid kan erna een tijdje rood blijven door de warmteafgifte, dus daarom verkies ik de avond.

Omdat je heel nauwkeurig in de rimpellijn moet werken, is het belangrijk dat je de huid glad trekt zodat het laserlicht de diepte van de rimpel goed kan bereiken. Dit is prima te doen, omdat de handheld laser heel licht van gewicht is. Je kunt dus met je andere hand je huid strak trekken.

Toen ik in mei 2016 begon, had ik na drie dagen al een opvallend resultaat. De lipplooitjes waren veel minder zichtbaar, ze leken van binnenuit wel opgevuld. Nu, dat klopt ook. Door de sterke warmte prikkeling komt er extra vocht in de huid en dit veroorzaakt het plumping effect.  Nu is dit maar tijdelijk, maar lees absoluut verder, want ik ga je hieronder nog laten zien hoe de situatie na 1 jaar is!

IMG_3580

Drie maanden, vijf dagen, eenmaal daags

Je gebruikt hem drie maanden lang, vijf dagen per week, om resultaat te kunnen gaan zien. Naarmate je ouder wordt en de collageenproductie afneemt, zal het ook langer duren voordat je resultaat ziet.

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het geen drie maanden vijf dagen per week kon doen. Ik vind het pijnlijk (elastiekjes die tegen je huid springen), en de dag na behandeling ziet mijn huid er wisselend uit: soms juist vol want wat gezwollen door vochttoevoer of juist wat kreukelig, wat logisch is, dit is krachtig.  Dit is laser, en het werkt op vocht in je huid, dus er kan droogte ontstaan.

Ik zou deze laser alleen aanraden voor diegenen die echt gemotioveerd zijn om rimpels aan te pakken. Het vergt behoorlijk wat doorzettingsvermogen.

Schermafbeelding 2017-01-28 om 19.38.22

Mijn Iluminage laser ging geruime tijd mee als ik een paar dagen wegging…

Terugvetten is dan belangrijk. En….ik gebruik hem op de hoogste stand: omdat ik ongeduldig ben. Je kunt kiezen uit low en high.

Wat is de output? Omdat het apparaat FDA approved is, is er informatie via de databank van de FDA terug te vinden (lees hier):  1.15395 – 1.5386 J/pulse  (en voor de nerds: the fluence of the iluminage laser is 3-4 J/cm^2, the spot size is 7mm, so 0.7cm / 2 * pi = 0.38465 cm^2, 1 joule (J) = 1000 millijoule (mJ)).

Hoe moet je dit nu interpreteren? Dat is een lastige omdat er maar weinig lasers voor thuisgebruik op de markt zijn. Jaren geleden hadden we een fraxel laser van Philips: de Reaura, waarover wij in 2011 nog een filmpje maakten en een uitgebreide test lieten doen. Overigens merkte tester Rona ook dat soms de lijntjes rond de mond leken toe te nemen, de monitoren dermatoloog Peter Velthuis kon daar geen verklaring voor vinden.

In dit buitenlandse artikel vind je een vergelijk met de Tria laser voor thuisgebruik, en daaruit blijkt dat de Iluminage sterker is.

Heeft de Iluminage mijn lijntjes minder gemaakt?

Het is leuk om daar nu na bijna een jaar naar te kijken. En goed ook, juist omdat serieuze huidvernieuwingsprocessen gewoon lang duren. Je zou verwachten na een jaar, terwijl de veroudering voortschrijdt op mijn 52 jarige leeftijd, de plooitjes dieper zouden zijn geworden (mijn gewicht is gelijk gebleven in deze periode), en wat denk je? Stabiel!!

monique voor en na met data

Zoals je kunt zien op de foto’s is mijn huidconditie rond de mond niet slechter geworden. Nu denk je: ja, maar jij doet zoveel behandelingen…..dat klopt, maar dat zijn geen behandelingen specifiek rond de mond, of behandelingen die echt lipplooien van binnenuit kunnen opvullen. Ik heb echt het idee dat de laser heeft bijgedragen aan het stabiel houden van mijn huidconditie. Echt, niets is moeilijker dan lipplooien onder controle houden. En wie weet hoe het eruit had gezien, als ik wel drie maanden lang vijf dagen per maand was gaan laseren? Nog beter!?

Hoe bevalt andere vrouwen de Iluminage laser voor thuisgebruik?

Op Amazon.com vind ik positieve gebruikersreacties, en ook heeft Eva van Freshwater Valley gebruikersreacties op haar site gezet  – je leest ze hier . Een van de gebruiksters smeert eerst verdovende creme met lidocaine op haar huid, dat is heel slim natuurlijk. Helaas is dat niet in Nederland over the counter verkrijgbaar.

Hoe gaat het nu verder?

Ik gebruik hem nu met enige regelmaat een weekje. Geen lange perioden meer, maar dat hoeft ook niet. Onderhoud is alles wat je nu nodig hebt. En ik vind het een mooi resultaat: behoud van een stabiele huidconditie op mijn leeftijd. Want de tijd terugdraaien lukt niet, tenzij je met injectables, Botox, zware peelings of laserbehandelingen gaat werken.

Dit at-home device bewijst mij weer dat deze beautytools een prima ondersteuning bieden. Bekijk hier ook nog een promo-filmpje met uitleg:

 

Nu kun je je afvragen wat het verschil is met de Baby Quasar ledlamp die ik vorig jaar ook gebruikte (lees hier mijn review, en hier ook die van onze tester Gerti). Daar ga ik hieronder nog even op in:

Met Baby Quasar krijg je een algeheel gezondere, beter doorbloede en soepelere huid door de stimulans van collageen en elastine in het hele gezicht. Quasar lampen hebben een grote diameter en geven je hele gezicht een verjongingsboost, met een vitalere en egalere huid tot gevolg.

BQX2 Baby Quasar Plus Blauw en Rood Licht

Baby Quasar led lampjes

Algeheel betere doorbloeding versus lokale rimpelbestrijding

Een behandeling met de iluminage Beauty Skin Smoothing Laser™  is meer ingrijpend en sterk gelokaliseerd. De laser richt zich op een bepaalde rimpel en brengt op een klein stukje huid een intensieve verandering onderhuids teweeg. Waar Quasar zich richt op een betere huidtoon en textuur van gezicht, decollete en handen, richt de iluminage laser zich op specifieke rimpels in het gezicht.

Verder beschadigt Quasar de huid niet. LED lampen geven de huid energie. Lasers hebben als doel om microgaatjes te prikken in de diepere huidlagen, wat door het lichaam wordt herkend als een beschadiging die gerepareerd moet worden. Na de reparatie, die vanzelf gebeurt door extra aanmaak van collageen, komt er nieuwe huid voor de gerimpelde huid in de plaats, waardoor de huid er jonger uitziet. En dat is hij feitelijk ook na een serie laserbehandelingen.

Iluminage werkt maandenlang door

De resultaten kunnen nog maandenlang doorwerken, want het reparatieproces dat door je lichaam wordt uitgevoerd is niet zomaar binnen enkele dagen klaar. De volledige resultaten van je serie laserbehandelingen worden langzaam zichtbaar in de drie tot acht maanden na het einde van de behandelperiode.

 

Lees ook