En spot tegelijkertijd de laatste trends…

06:56 - 04:09
luistertijd 06:56 - leestijd 04:09

Marjolein gaat beauty shoppen in Parijs

BeautyJournaal’s tester Marjolein Grote is dol op alles wat met beauty en cosmetica te maken heeft. Als consulente bij Douglas is ze op haar werk iedere dag met beauty bezig. En alsof dat nog niet genoeg is, speurt ze ook in haar vrije tijd de winkelschappen af op zoek naar nieuwe trends en nieuwe producten. In dit artikel doet Marjolein verslag van haar shopping trip naar lichtstad Parijs. Dé ideale stad voor je beauty inkopen, aldus Marjolein.

Parijs Eiffeltoren

BeautyJournaal’s tester Marjolein

Bonjour! Waar kan je beter beauty producten shoppen dan in Parijs? Tussen Kerst en Oud en Nieuw ging ik dan ook voor vier dagen met mijn vriend naar Parijs. Een heerlijke stad waar ik al vaak ben geweest. Het heerlijkste om te shoppen vind ik de Champs Elysees. De gevels van de winkels, de etalages. Je hoeft er niet eens naar binnen te gaan. Zelfs de buitenkant ademt al beauty uit.

Ik neem steevast een kijkje in de winkels van Guerlain en Chanel bijvoorbeeld. Ik voel me dan net een klein meisje in een snoepwinkel.

Guerlain en Chanel winkels een lust voor het oog

De winkel van Guerlain ziet er van de buitenkant al prachtig uit. Schitterend gietijzer, sierlijke letters. Je kunt er gewoon niet omheen en wordt als het ware naar binnen gezogen. Wanneer je als beautyliefhebber eenmaal binnen bent, kijk je ook je ogen uit. Producten zijn niet rommelig in de schappen neergelegd, maar tot in de perfectie uitgestald. Ik heb wat foto’s gemaakt als sfeerimpressie:

Parijs Guerlain Make-up

Beauty producten tot in perfectie uitgestald. Je zult in Parijs geen rommelige schappen aantreffen.

Parijs Marjolein 1

Schitterende parfum flessen met een kraantje om zelf je parfum te ’tappen’.

Parfum flessen van een paar liter

Vlak naast de winkel van Guerlain zit de Chanel winkel. Ook al zo’n plaatje. De geuren van Chanel vielen me dit bezoek aan Parijs het meest op. Al die mooie flacons, exclusieve boetiekgeuren en ook de mega grote flacons van een paar liter! Die zal je bij ons in Nederland niet zo snel tegenkomen. Ik heb na afloop van mijn bezoek aan Parijs nog geprobeerd om de grote flacon online te vinden, maar dat is me niet gelukt. Je kunt de grote flacons dus gerust zeer exclusief noemen. Een collector’s item voor de echte parfumista.

Parijs Marjolein 4

De flacons van Chanel zijn een lust voor het oog.

Sephora een hemel voor beautyliefhebbers

Iets verder op de Champs Elysees vind je Sephora, een hemel voor beautyliefhebbers! Ze hebben bij Sephora ontzettend veel merken die niet in Nederland te verkrijgen zijn, zoals Nars, Too Faced en Huda Beauty (de make-up lijn van de razend populaire blogger uit Dubai). Maar ook veel merken die wel in Nederland te verkrijgen zijn, zoals Dior en Chanel. Ondanks dat ik al veel mooie beautyproducten heb, kon ik het toch niet laten om bij Sephora een mooie blush van Nars aan te schaffen. Daar ben ik dan ook ontzettend blij mee!

Parijs MAC en Nars

Links mijn nieuwe MAC Double Gleam Highlighter en rechts de blush van Nars.

MAC Counters in overvloed

Ook heeft Parijs vele MAC counters. Kleine winkeltjes met fijne MAC producten. MAC heeft altijd mooie aparte en gewaagde kleuren, een ruime keuze en loopt vaak voor op het gebied van trends. Bij een van deze counters heb ik verschillende producten uitgeprobeerd en ben ik uiteindelijk met een mooie highlighter naar buiten gegaan. Mijn vriend zei de volgende dag toen ik deze highlighter droeg: ‘Waauw! Je hebt een mooie glow op je wangen!’ Dus zelfs bij de mannen valt ‘ie op!

Deze ‘Double Gleam’ highlighter is trouwens ook in Nederland te verkrijgen.

Shop online

 

Trendspotten in Parijs

Wat me opviel in de verschillende winkels is dat elk merk dit voorjaar in zijn limited edition collectie wel een blush en highlighter heeft zitten. Dat is een trend waar ik wel aan kan wennen, ik ben er namelijk dol op. Zelf begin ik er ook steeds meer te verzamelen. Je wangen blijven een belangrijk onderdeel van je gezicht als je het mij vraagt en er zijn tegenwoordig ook veel meer producten op dit gebied! Je look kan helemaal afgemaakt worden met de juiste blush en highlighter. En tegelijkertijd toch ook heel natuurlijk zijn!

Leestip: Bekijk hier mijn review over de blushes en highlighters van Estee Lauder Genuine Glow.

Parijs Marjolein Guerlain

De buitenkant van de Guerlain winkel is een waar kunstwerk.

Bestaat er zoiets als een Parijse Look?

Als beauty consulente kan ik het stiekem toch niet laten om altijd te letten op de looks die de dames in Parijs dragen. Daar viel me ditmaal een groot contrast op. Of ze dragen helemaal geen make-up (… en dan ook niet eens een laagje mascara!). Of alles is piekfijn in orde qua make-up!

Maar de overheersende look uit Parijs blijft toch wel de klassieke look. Precies zoals je die verwacht bij een Parijse schoonheid.

Een niet te opvallende foundation. Een mooi dun lijntje oogpotlood, laagje mascara en natuurlijk de klassieke rode lipstick.

Volgens mij heeft echt elke dame in Parijs er eentje in haar make-up etui!

Zelf heb ik onlangs een mooie rode kleur lipstick getest van Bobbi Brown. Klik hier om mijn review nogmaals te lezen.

Tot slot nog een tip…

Nog een leuke tip voor als je naar Parijs gaat… Vergeet niet om langs te gaan bij Ladurée om die heerlijke en wereldbefaamde macarons te proeven. Je moet er even voor in de rij staan, maar het is wel een ontzettend leuke belevenis! Ik heb er echt geen spijt van dat ik daar zolang op heb moeten wachten.

Parijs Laduree Koffie

En wist je dat Ladurée ook make-up heeft? Aan de overkant van de winkel zit (wederom) een enorme Sephora waar het onder andere wordt verkocht! Ook zeker leuk om eens een kijkje te nemen. Of bekijk de website van Laduree, en zeker ook even dit artikel op BeautyJournaal over de prachtige producten.

 

Au Revoir! Liefs van Marjolein.

 

Lees ook