Bestaat het eigenlijk wel?

01:37 - 00:58
luistertijd 01:37 - leestijd 00:58

Brits lingeriemerk doet onderzoek naar perfecte lichaam

We zijn er allemaal maar druk mee… onze zoektocht naar het perfecte lichaam. Gezond eten, voldoende bewegen en een beetje ondersteuning van fijne beauty producten. De media overspoelt ons op ieder moment van de dag met perfecte lichamen. In commercials, in tijdschriften, op de catwalks…

Maar aan de andere kant vragen we ons steeds vaker af of het perfecte lichaam wel bestaat. Dezelfde media roept ons op om vooral ons eigen lichaam te omarmen, blij te zijn met wat je hebt. Denk aan de commercials van Dove, de Body Image Movement. Het zijn daardoor verwarrende tijden.

Maar wat is eigenlijk het perfecte lichaam?

Hoe ziet dat eruit? Wat zijn de afmetingen? Is het perfecte lichaam subjectief, cultuurgebonden? Of is beauty soms, zoals cosmetisch arts Frank Niessen het onlangs zo treffend wist uit te drukken, een blik van levensplezier in de ogen?

Het Britse lingeriemerk Bluebella ging op onderzoek uit en ondervroeg 500 mannen en 500 vrouwen naar hun opvattingen van het perfecte lichaam door de refereren aan bekende personen; de heupen van Emma Watson, de borsten van Kim Kardashian. De antwoorden werden in een computermodel gestopt en samengevoegd tot hét perfecte lichaam.

 

 

 

 

Opvallend is dat mannen een totaal andere opvatting hebben over het perfecte lichaam dan vrouwen. Zowel voor zichzelf als voor het andere geslacht. Is beauty dan toch, zoals de Engelsen het zo treffend zeggen ‘in the eye of the beholder’?

Bron

Lees ook