Hoe de liefde voor leven haar gelukkiger maakte (en voller)

02:30 - 01:30
luistertijd 02:30 - leestijd 01:30

Doe jij al mee aan de Body Image Movement?

Taryn Brumfitt, 38 jaar oud en de oprichter van de Body Image Movement, vroeg 100 mensen tussen de 1 en 100 jaar oud om hun eigen lichaam in slechts één woord te omschrijven. Het resultaat is zowel hartverwarmend als verontrustend.

In de volgende video brengt Taryn de verdrietige realiteit aan het licht… Hoe ouder we worden, hoe negatiever we zijn over ons eigen lichaam.

The beauty of aging

Opvallend is hoe we op een zekere leeftijd – wanneer de druk om te presteren plaats maakt voor levenservaring en we naar ons hart luisteren in plaats van ons hoofd – weer opnieuw verliefd worden op ons lichaam. That’s the real beauty of aging!

Over Taryn Brumfitt en de Body Image Movement

De Australische Taryn Brumfitt wordt in 2012 plotsklaps populair wanneer ze via social media de volgende Before en After foto deelt.

Taryn vraagt hiermee aandacht voor vrouwen die worstelen met hun lichaam en zelfbeeld. In de jaren die volgen werkt ze aan haar boek Embrace en start ze – met behulp van enkele beroemdheden – haar Body Image Movement.

Photoshop als een van de boosdoeners

Taryn heeft zich richting de media regelmatig negatief uitgelaten over de rol van beroemdheden, zoals Kim Kardashian en Beyonce, die hun foto’s op social media net een beetje mooier (lees: slanker) maken met behulp van Photoshop of een Instagram filtertje. “Ik vind het onverantwoord. Deze beroemdheden weten dat miljoenen mensen naar ze opkijken. Dat ze een rolmodel zijn. En dan geef je het signaal af dat je niet tevreden mag zijn met je eigen lichaam?! Dat je het mooier moet maken met een filter. Waarom moet je je beter voordoen dan je in werkelijkheid bent?”

Je lichaam is geen ornament

Taryn: “Nadat ik in 2012 mijn voor- en nafoto’s publiceerde, werd ik door het slijk gehaald omdat iedereen vond dat ik er ongezond uitzag. De werkelijkheid was echter dat ik me nog nooit zo goed had gevoeld. Ik liep nog steeds met gemak 10 kilometer en at gezond. Maar het grootste verschil zat ‘m erin dat ik me emotioneel volledig in balans voelde. Mijn lichaam was niet langer een ornament.”

 

Voor meer informatie over the Body Image Movement klik hier.

Lees ook