Even doorbijten de eerste tien dagen

11:28 - 06:52
luistertijd 11:28 - leestijd 06:52

PCA Skin 6% retinol peeling

Aan het einde van de lente zijn we met alle vrouwen uit ons testteam op bezoek geweest op de headquarters van het prachtige salonmerk PCA Skin, in Bussum. We waren uitgenodigd om de nieuwste retinol peeling te ondergaan, in een concentratie van 6%. Niet zomaar een peeling, want deze toch behoorlijk sterke peeling is zo geformuleerd dat hij over een periode van maar liefst 10 dagen nog doorwerkt.

De retinol is een derivaat van vitamine A, in dit product wordt het aangevuld met verzachtende werkzame stoffen zoals Calendula en olijfolie. Het wordt in de huid ingemasseerd als een hele rijke creme. Omdat de peeling een hoge pH-waarde heeft, ervaar je dus ook nauwelijks tot geen branderigheid of andere prikkeling tijdens het aanbrengen.

Er wordt gewerkt met een speciaal afleversysteem dat de stoffen nog tien uur lang in de huid afgeeft. In de loop der weken zal steeds zichtbaarder worden wat de uitwerking is: het geeft volume aan de huid, het verstrakt de huid en verheldert de teint. De behandeling werkt dus tien dagen door en het effect van de behandeling is na tien weken optimaal. De peeling is ook geschikt voor de gevoelige huid. Hij trekt volledig in de huid.

Claims bij een kuur van meerdere behandelingen:

Na afloop kan je huid iets warm voelen, maar je ziet verder niets, je kan ontspannen naar huis of terug naar je werk. Dat is ook het mooie van PCA behandelingen: er wordt altijd een combinatie gemaakt met ontspannende massages voor ultiem comfort naast effectieve huidverbetering. Bekijk hieronder hoe deze behandeling wordt uitgevoerd bij Monique:

En wat vonden wij er allemaal van? Was de peeling echt zo mild en toch effectief? Kregen we nog een downtime? Zagen we die mooiere huid opkomen? 

Vooropgesteld: het was na een behandeling moeilijk te beoordelen wat het effect was na 10 weken, dus we hebben nu vooral gekeken hoe de peeling beviel in de eerste tien dagen.

Su Chen

Ik heb de Retinol 6% peel als een aangename behandeling ervaren. Het prikte niet of voelde warm aan. Na de behandeling zag ik wel dat mijn huid rood kleurde doordat de doorbloeding goed was. Dit was na 1 uur ook weer genormaliseerd. De dag nadien voelde mijn huid zijdezacht aan en zag het er goed uit. Ook rustig, ondanks de lichte vorm van rosacea op mijn wangen.

Op dag 3 begon de vervelling en de top bereikte dit op dag 4 & 5. Mijn huid voelde behoorlijk droog aan. De bijgeleverde SOS kit van PCA met kalmerende, vettende, en hydraterende stoffen hielp goed om de eerste tien dagen door te komen. Na de 10 dagen merkte ik dat mijn huid zacht aanvoelde en wat egaler oogde.

Mijn rosacea was ook verminderd. Ik denk dat de Clinicalm balm daar ook aan bijdroeg, vanwege de cortisonen. Ik heb pigmentvlekjes en daarvoor heb je echt meerdere behandelingen nodig.

Su’s huid na elf dagen: mooi rustig.

Esther van Gent

De salonbehandeling vond ik aangenaam. Door de massage voelde het niet als een peeling, maar meer als een ontspannende gelaatsbehandeling. De volgende ochtend toen ik opstond was mijn huid extreem zacht en had een mooie gloed. Zoals was aangegeven waren mijn pigmentvlekken de eerste dagen na de peeling duidelijker zichtbaar.

Na 3 dagen begonnen de eerste velletjes zichtbaar te worden aan mijn neus en rondom mijn mond en begonnen wat gevoelige plekjes te ontstaan in mijn ooghoeken en naast mijn neus. De opvolgende dagen ging het peeleffect door tot op mijn jukbeenderen, langs de haargrens, mijn oren en de kaaklijn. Pas de 9e dag begon ook mijn hals te vervellen.

De eerste tien dagen na de peeling was het heel belangrijk de post-peel (SOS) kit te gebruiken. De Facial Wash vond ik een heel prettig product,  net zoals de Rebalancing moisturizer en de Silkcoat Balm. De Clinicalm cortisonencreme vond ik bijzonder en nuttig om erbij te geven vanwege de kalmerende werking.

Esther’s huid voor de peeling Esthers huid ruim tien dagen na de peeling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat ik pigmentatie op mijn wangen en voorhoofd heb, was ik heel erg benieuwd of de 6% Pure Retinol Peel daar verbetering in aan kon brengen. Ik denk dat ik daar echt een kuur van meerdere behandelingen voor nodig heb, maar ik moet zeggen: na 1 behandeling zag ik al een lichte verbetering!’

Monique

Ik heb de behandeling zelf als zeer aangenaam ervaren. Het voelde als een heerlijke facial aan. Na afloop voelde mijn huid warm en een lichte tinteling. Ik was erg benieuwd of ik een vervelling zou gaan ervaren zoals onze behandelaarster Sophie ons had laten zien op haar eigen foto’s.

Monique’s huid een dag na de behandeling: glowing!

De volgende ochtend werd ik wakker met een stralende huid met frisse gloed en hij voelde zeer zacht aan. Na een dag of drie kreeg ik wat velletjes. Heel minimaal rond de mond en op de kin. De hals gaf wat roodheid. Verder had ik de meeste velletjes in de wenkbrauwen, langs de haargrens en op mijn oorlelletjes. Ik begrijp nu ook waarom, als ik de films terugkijk, de peeling werd royaal ingemasseerd op het complete gezicht en ook in deze gebieden –die van nature niet gewend zijn aan dergelijke werkzame stoffen.  Met de meegegeven skincare was dit zeer goed onder  controle te houden op de gewone delen van mijn gezicht.

In de dagen erna werd mijn huid opvallend droger en zag er ook dof uit. De postpeel kit was hard nodig, en aanvullend heb ik nog extra terugvettende producten gebruikt. Ik vind het heel goed dat er extra cortisonen creme bij geleverd wordt, de Clinicalm 1%, want retinol-reacties kunnen zeer irriterend zijn. Uit voorzorg gebruikte ik hem de eerste drie dagen, daarna bleek het niet meer nodig. Ik was verslaafd aan de Silkcoat Balm!

Ik vind het een interessante peeling en ben benieuwd naar het effect als je er echt een kuur mee gaat doen. Ik weet dat als behandelingen nog lang doorwerken, je dat vaak met het blote oog niet ziet voor langere tijd, en dan ineens kijk je op een onbewaakt moment in de spiegel en je denkt: wat ziet mijn huid er goed uit!

Gerti van Lier 

Ik had net als de anderen de eerste dag een prima huidgevoel, daarna begon het kleine vervellen. In het neus-mond gebied, dat je nu eenmaal veel beweegt, en in de wenkbrauwen en op mijn voorhoofd. Ik krijg na drie dagen een kleine schrale reactie rond de ogen, maar het echte vervellen blijft uit.  Ik gebruik zeer regelmatig exfolierende lotions dus mijn huid zal al wat gewend zijn.

Verslavend lekker deze balm!

Mijn huid wordt ook wat doffer en droger. Het is belangrijk goed bij te voeden. De post procedure solution die we als nabehandeling meekregen, is goed bevallen. De clinicalm was voor mij overbodig, maar anderen hadden er baat bij. De ReBalance was niet vet en hydrateerde voldoende. Ook al voelde mijn huid droog, het had geen zin om een extra vette crème te smeren omdat de bovenste droge huidlaag afgestoten moest worden. De Perfecting Perfection spf 30 voelde prettig aan, was niet vet en gaf geen glimmend gezicht. De Silkcoat Balm was wat voller en daarmee uitstekend voor de nacht. Van dit potje heb ik zelfs nog een beetje over.

Ik heb ervaren dat het bij behandelingen als deze erg belangrijk is dat je goed de adviezen van je schoonheidsspecialiste opvolgt en ook de producten die bij het behandelingspakket horen, gebruikt. Ik wilde het vervellen en de droogte bestrijden door nog met wat eigen glycolzuur lotion aan de gang te gaan, maar dat was teveel van het goede. Een peeling is geen sinecure, ook al lijkt hij aanvankelijk zo zacht. Hij werkt dieper door dan je denkt;-)

Simone van den Bos

De peelingbehandeling is prettig om te ondergaan. Het is een korte resultaatgerichte behandeling en daar hou ik van. Tijdens de behandeling voel je helemaal niets van de intensiteit van de Retinol en dat is best een beetje een vreemde gewaarwording. De eerste dag na de peeling was mijn huid al heerlijk zacht en keek ik vol goede moed uit naar de volgende dagen. Wel al voelde ik dat er wat gaande was met mijn huid, lichte tintelingen in de ochtend na het aanbrengen van de CliniCalm en Rebalance Creme en lichte jeuk op de wangen. De tweede dag was mijn huid nog mooier; zichtbare frisse look en opvallend kleinere poriën op de neus. In de avond begint er een lichte schilfering te komen rondom mijn neusvleugels.

Vervellen op de neus

De dagen 3 en 4 komt de vervelling goed op gang, eerst op mijn voorhoofd en daarna op mijn hele gezicht. Foundation gebruiken is nu niet zo slim. Ik probeerde met een lichte scrub de velletjes te verwijderen maar het is beter daar af te blijven en de natuur haar werk te laten doen. In de dagen erna is het ergste wel achter de rug. Alleen nog wat velletjes op de neus en kaakrand, maar deze zijn eenvoudig te verdoezelen. De dagen erna voelt mijn huid warm en gevoeliger aan. Ook wordt hij wat rood na gebruik van de producten.

De peeling behandeling zelf is heel prettig om te ondergaan. Wanneer het vervellingsproces goed op gang komt zie je er een paar dagen niet echt uit. Plan deze peeling dan ook ruim voor een belangrijke afspraak of feest. Make-up gebruiken is dan ook niet echt aan te raden.

Na ongeveer 2 weken na de peeling voelt mijn huid glad en zacht, alleen is hij wel dof.  Je huid heeft duidelijk tijd nodig om tot een herstel te komen en is een goede verzorging belangrijk. De producten van PCA sluiten goed aan op het post-peel verzorgingsplan.

BeautyJournaal vrouwen met de trainsters van PCA Skin bij Dermasthetics in Bussum

Lees ook