Zeker nu met de winter voor de deur

03:10 - 01:53
luistertijd 03:10 - leestijd 01:53

Simpele tips om statisch haar tegen te gaan

Nu de winter weer voor de deur staat, brengt dat ook typisch winterse beautyproblemen met zich mee. Voor veel mensen vormen droge en schrale handen een groot probleem (lees hier hoe je dit kunt voorkomen in een artikel met handverzorgingstips van onze nagelstyliste Esther). Maar wat te denken van statisch haar?

Voorkom statisch haar terwijl je slaapt

De grootste boosdoener van statisch haar is de lage luchtvochtigheid, de droge lucht in de winter. In de andere seizoenen bevat de lucht om ons heen meer vocht , waardoor er als het ware een klein laagje water over je haar (en huid) wordt gelegd. Dit dunne laagje water helpt bij het laten wegvloeien van statische lading, aangezien water nu eenmaal elektriciteit heel goed geleid. Wanneer dit laagje water op je haar in de winter minder is, of soms geheel ontbreekt, heeft de statische elektriciteit geen manier om weg te vloeien en blijft deze aan je haren ‘plakken’.

Maar ook het woelen en draaien in bed terwijl je slaapt, kan statisch haar opleveren of verergeren. Dit komt doordat de wrijving tussen je haar en je hoofdkussen je haar als het ware ‘oplaadt’. Hieronder enkele tips om dit te voorkomen.

Vlecht je haar in

Vlecht je haar in voordat je naar bed gaat. Of maak een knot bovenop je hoofd. Dit voorkomt statisch en pluizig haar ten gevolge van wrijving tussen je haar en je kussensloop of lakens.

Gebruik een paar druppels kokosolie

Verdeel een paar druppels kokosolie over de lengten van je haar en vooral in de (droge) punten. Vermijd je hierbij hoofdhuid om te voorkomen dat je haar te snel vet wordt. Kokosolie heeft hetzelfde effect als water en helpt om statische lading af te voeren. Daarnaast maakt het je haar super zacht en glanzend.

Geen kokosolie in huis? Een paar druppeltjes body lotion of baby olie geven hetzelfde resultaat.

Investeer in zijden of satijnen kussenslopen

Kussenslopen van zijde of satijn zorgen voor minder wrijving en daardoor minder statische lading. Een (goedkoper) alternatief met hetzelfde resultaat is om een satijnen of zijden sjaal om je haar te wikkelen voordat je gaat slapen.

TIP! Lees hier de geweldige review van Simone over Illuminage kussensloop!

Of nog makkelijker (een truc uit grootmoeders tijd)… vlecht je haar in en gebruik een panty als ‘slaapmuts’. Statisch haar in de winter behoort dan voorgoed tot het verleden.

Maak je eigen aloe vera spray

Mix een klein beetje aloe vera gel met (mineraal) water en spray dit over je haar, vlak voordat je gaat slapen. Aloe vera is super hydraterend en deze do-it-yourself spray voorziet je haar van het laagje vocht dat het in de winter zo hard nodig heeft.

Vermijd elastiekjes en speldjes met metaal

Metaal beschadigt je haar heel snel, waardoor het breekt. Kies liever voor elastiekjes en speldjes zonder metaal.

Bron

 

 

Lees ook