Droge nagelriemen en gescheurde nagels

04:20 - 02:36
luistertijd 04:20 - leestijd 02:36

Tips voor handverzorging in de winter

Juist in de winter heeft onze huid meer behoefte aan vocht en lipiden, oftewel vetten. Tijd om ze eens extra te verwennen dus! Onze tester en nagelstyliste Esther Kalkman heeft 5 tips voor je waarmee je handen de winter zeker goed door komen.

Tip 1: Gebruik een goede nagelriemcrème

Door de kou worden je nagelriemen nog droger dan normaal. Om pijnlijke kloofjes te voorkomen, kun je ze het beste goed beschermen en verzorgen met een nagelriemcrème. Deze crème kan je helpen om de nagelriemen te voeden. Gebruik hiervoor het liefst een wat vettere crème, deze helpt de huid beter te beschermen tegen de kou.

Product-tip: Lush Lemony Flutter nagelriemcrème

Dit is een speciaal voor de nagelriemen ontwikkelde crème. Onder meer de cacaoboter in dit product zorgt ervoor dat je nagels en nagelriemen zacht en soepel worden. Klik hier voor de beste shopdeal.

 Tip 2: Nagelolie is in de winter je beste vriend

Je nagels hebben het ook zwaar te verduren in de winter. Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat ze minder snel groeien en sneller afbreken. Je nagels hebben het ook zwaar te verduren in de winter. Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat ze minder snel groeien en sneller afbreken. Dit komt doordat de cellen die je nagelplaat vormen niet zo van het koude weer houden. Help je nagels daarom een handje door ze elke dag (het liefst zelfs een aantal keer per dag) in te smeren met een nagelolie.

Product-tip: Dadi’ Oil 

Dit is een verzorgende nagelolie die gemaakt is om flexibiliteit, stevigheid en glans te geven aan de natuurlijke nagel. Dadi’ Oil wordt snel opgenomen en is niet vet. Het bevat avocado-, olijf- en jojoba olieën die beschermen, hydrateren en verzachten. Shop deze fijne olie hier.

Tip 3: Slaap eens met handschoenen

‘s Nachts worden je handen niet om de haverklap blootgesteld aan water en kou. Dus daarom is dit het ideale moment om ze eens goed te verzorgen. Smeer je handen in met een wat dikkere laag van je favoriete handcrème en trek hierover handschoentjes aan. Gebruik het liefst katoenen handschoentjes (los te koop bij de apotheek), wol kan in combinatie met de crème nog wel eens gaan kriebelen… Na een nachtje slapen met handschoenen voelen je handen gegarandeerd zacht aan!

Product-tip: LCN Anit Age Kit

Je kunt hiervoor bijvoorbeeld de producten gebruiken uit de LCN Anti Age Kit, die ik onlangs voor BeautyJournaal heb getest. Je koopt deze kit bij de professionele nagelsalon of schoonheidsspecialiste.

Tip 4: Bescherm je handen tegen de kou

Bescherm je handen in de winter goed tegen het koude winterweer. Ga dus als het vriest nooit zonder handschoenen naar buiten. Handschoenen beschermen je handen tegen vrieskou, wind en regen. Al deze factoren kunnen je huid uitdrogen. En wil je het nog beter doen? Smeer je handen dan voordat ze in de handschoen verdwijnen in met een verzorgende crème. De crème helpt dan ook bij bescherming en kan goed opgenomen worden door de huid.

En heb je last van winterhanden of -tenen? De klachten hiervan kun je redelijk goed onder controle houden door je waar mogelijk op de kou te kleden: draag warme schoenen met dikke sokken en goede handschoenen of wanten.

Product-tip: Warme handschoenen

Deze handschoenen van UGG maken het een stuk leuker om je handen telkens weer in te pakken. En het fijne is dat ze ook nog eens van wol zijn. Dit materiaal is warm en tegelijkertijd ventileert het goed. Shop deze heerlijke handschoenen hier.

Tip 5: Sla geen dag over!

Het sleutelwoord bij alle verzorging is: onderhoud! 1x per week je handen insmeren heeft geen zin. Om resultaat te zien, moet je elke dag aan de slag. Het lijkt misschien best even wat werk, maar wat zijn nou een paar minuutjes per dag als je daar echt plezier van hebt? Je wilt straks toch ook mooie nageltjes met verzorgde nagelriemen!

Lees ook