Go Big or Go Beachy

06:01 - 03:36
luistertijd 06:01 - leestijd 03:36

Getest Redken Beach Envy Volume haarverzorging

“Go Big or Go Beachy”

Samen met model en DJ Amber Le Bon introduceerde Redken deze zomer twee nieuwe volume lijnen die zorgen voor een ‘big’ of ‘beachy’ look. De nieuwe High Rise Volume creëert een gepolijste look met veel volume, terwijl Beach Envy Volume juist losse golven met body en textuur belooft. Beide lijnen bevatten filoxane dat het haar dikker maakt en voor langdurige steun en body zorgen, aldus Redken.

Redken Go Big or Go BeachyEerder testte ik voor BeautyJournaal al de producten uit de Blonde Idol lijn van Redken en was daar goed over te spreken (klik hier voor de review). Nu ik de zomer in mijn – nog steeds blonde – bol heb, klinkt een ‘beachy’ kapsel me als muziek in de oren en besluit ik de producten uit de Beach Envy Volume lijn te testen. Deze lijn bestaat uit een shampoo, conditioner en een zogenaamde ‘wave aid’. Als dat niet zomers klinkt?! Het bezorgt me visioenen van een heerlijke stranddag met haar dat net zo mooi golft als de branding van de zee. Of laat ik me nu te veel meeslepen door de marketingkreten van Redken?

Eerst maar eens uitzoeken wat filoxane eigenlijk is en doet…

Volgens Redken is filoxane een van de key ingredients in de Beach Envy producten (trouwens ook in de High Rise Volume producten). Dit ingredient staat aan de lat om de claims waar te maken. Ik heb er echter nog nooit van gehoord, dus ik raadpleeg mijn steun en toeverlaat: Google.

Een beetje online speuren leert dat filoxane een variant is op silica, een oxide van silicium ofwel kiezelzuur. Kiezelzuur is essentieel voor de ontwikkeling en groei van dieren en mensen, omdat het een onderdeel is van bot, kraakbeen en bindweefsel. En silica ken je misschien wel van die kleine witte zakjes met daarin ronde bolletjes, die je in een nieuwe tas of schoenendoos aantreft. Silica wordt niet alleen toegepast in deze zakjes, maar ook als homeopatisch geneesmiddel voor het behoud van gezond kaakbeen, collageen en sterke botten.

Dat klinkt aannemelijk so far, maar het is me nu nog niet duidelijk wat filoxane exact voor je haar doet. Een artikel van Allure biedt uitkomst. Klik hier om het te lezen (in het Engels). Samengevat komt het erop neer dat filoxane – in tegenstelling tot veel andere volume en textuurproducten – geen laagje om je haar heen legt, maar een dusdanig kleine molecuulgrootte heeft dat het in staat is om door te dringen tot in de haar en zich daar bindt aan de proteïnen. Daardoor ontstaat als het ware een verstevigend ‘netwerk’, dat je haar sterker maakt en volume geeft. Het optimale effect bereik je na tien wasbeurten en houdt vijf wasbeurten aan. Ervan uitgaand dat je deze laatste vijf wasbeurten geen nieuwe filoxane toevoegt aan je haar.

Tien wasbeurten testen

Uit bovenstaande leid ik af dat ik tenminste tien keer mijn haar moet wassen om het beste resultaat te bereiken en ik ga dan ook direct van start.

Redken Beach Envy ShampooBeach Envy Volume Shampoo

Een heerlijk lichtfrisse shampoo, die goed schuimt. Dit komt door het schuimmiddel SLS, waar niet iedereen een voorstander van is vanwege de (mogelijke) irriterende eigenschappen. Verder bevat deze shampoo ook alcohol, wat hem minder geschikt maakt voor de hele gevoelige hoofdhuidjes.

Deze shampoo reinigt mijn haar goed. Direct na het wassen breng ik de conditioner aan.

Beach Envy Volume Conditioner

Dit is even wennen… een doorzichtige conditioner. Die heb ik nog niet eerder gezien. Toch bevalt de textuur me goed. Gelachtig en fluweelzacht in plaats van vol en romig. Naast filoxane bevat deze conditioner polymeren. Dit zijn juist hele grote moleculen die je haar textuur geven en daarom veel worden toegepast in textuurproducten. In een eerdere review heb ik dat al eens uitgelegd.

Redken Beach Envy Wave AidIk spoel de conditioner uit en laat mijn haar eerst drogen aan de lucht, omdat ik benieuwd ben wat er gebeurt zonder de invloed van stylingproducten en –tools. Zelfs na de eerste keer wassen droogt mijn haar al mooi bol en een beetje ‘beachy’ (lees: warrig) op, in plaats van plat op mijn hoofd… wat eerder gebruikelijk is met mijn steile en fijne haar. Mijn haar voelt ook goed gevoed aan. De conditioner heeft zijn werk gedaan.

Beach Envy Volume Wave Aid

Deze textuurspray met polymeren gebruik je voordat je je haar gaat stylen, bij voorkeur op handdoek droog haar. De spray ruikt net als de shampoo en condioner lekker fris.

Heb je lang haar, dan adviseert Redken om je haar te drogen met de diffuser van je fohn voor beachy krullen. Of je gebruikt een krultang. Omdat mijn haar vrij kort is, pak ik mijn steiltang en draai deze steeds een halve slag om de lengteas, terwijl ik hem door mijn haar haal. Een trucje dat ik van de kapper heb geleerd en dat bij mij heel goed werkt om volume te maken.

Het resultaat zie je op de volgende foto’s:

Redken Beach Envy Corine

En na tien keer wassen?

Ik vind het lastig te beoordelen of mijn haar wasbeurt na wasbeurt meer volume heeft gekregen. Wat ik wel kan zeggen is dat dit een hele fijne productlijn is voor wie op zoek is naar meer volume en textuur. En dan hoef je niet eens per se voor de beachy look te gaan! Mijn haar laat zich met gebruik van de producten van Redken makkelijk stylen en blijft ook lekker lang ik model, zonder dat het volume uitzakt of instort. Een aanrader!

Homepage Redken Beach Envy Volume

Lees ook